Pantofii Mariei Antoaneta, vânduţi la licitaţie

21 octombrie, 2012
pantofii mariei antoaneta jpeg

O pereche de pantofi din mătase care a aparţinut reginei Maria Antoaneta a fost vândută cu peste 62.000 de euro în cadrul unei licitaţii organizate la Paris.

O pereche de pantofi din mătase care a aparţinut reginei Maria Antoaneta a fost vândută cu peste 62.000 de euro în cadrul unei licitaţii organizate la Paris.

Un admirator al perioadei franceze louisiene a intrat în posesia unei perechi de pantofi mărimea 36 şi jumătate, de culoare verde cu benzi roşii, decoraţi în partea din faţă cu o fundă din mătase, care au aparţinut reginei Maria Antoaneta. Se pare că pantofii au fost dăruiţi de soţia regelui Ludovic al XVI-lea lui Alexandre-Bernard Ju-Des-Rets (1752-1837), un nobil aflat în serviciul familiei regale, la Versailles, în anul 1775.

image

După cum se ştie, regina Marie-Antoinette, soţia regelui Louis al XVI-lea, născută în Austria în 1755, a murit ghilotinată, pe 16 octombrie 1793, la Paris.

Licitaţia, organizată de casa Coutau Bégarie, a avut loc la Hôtel Drouot din Paris, iar preţul de pornire al acestei achiziţii a fost de 8.000 de euro, suma finală licitată fiind de 62.460 de euro. Pe lângă această pereche de pantofi, au fost scoase la vânzare aproximativ 350 de suveniruri istorice - obiecte care au aparţinut regelui Louis al XVI-lea, reginei Marie-Antoinette şi prietenilor lor apropiaţi.

image

Printre acestea, şi un mic fragment din ultima rochie purtată de regină înainte de a fi încarcerată, estimat la o sumă cuprinsă între 3.000 de euro şi 3.500 de euro (fără taxe), a fost achiziţionat cu suma de 6.121 de euro (taxe incluse).

image

La fel, un manşon purtat de Marie-Antoinette în închisoarea Temple, estimat între 2.000 de euro şi 2.500 de euro (fără taxe), şi-a găsit cumpărător pentru 6.870 de euro (cu taxe).

image

Foto: coutaubegarie.comRecente pe Ok! Magazine

maddox jpeg
Darius Campbell Danesh jpg
Mike Tyson (1) jpg
Mădălina Ghenea (16) jpg
vitali kliciko profimedia 0307495449 jpg
joe1 jpg
Andra si Catalin Maruta in vacanta declaratie de dragoste (4) jpg
angelina jolie brad pitt jpeg
Premieră Amazon jpg
Jennifer Aniston pentru Hollywood Reporter jpg
demi9 jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck jpg
laura cosoi
Madonna îl sărbătorește pe Rocco jpg
Richard Gere și Alejandra Silva Gală Spania jpg
Bennifer Paris jpg
selm2 jpg
1 alec baldwin rust new mexico accident pe platouri 2 jpg jpeg