Papa Francisc i-a făcut Regelui Charles al III-lea un cadou special pentru încoronare

20 aprilie, 2023

Regele Charles va fi încoronat pe 6 mai alături de Regina Camilla. Până la evenimentul istoric, monarhul a primit deja un cadou special din partea Papei Francisc.

Regele Charles  Shutterstock jpg

Papa i-a dăruit Regelui Charles al III-lea două părți din crucea pe care se spune că a fost răstignit Iisus, cunoscută sub numele de Crucea Adevărată, părți care vor fi încorporate într-un crucifix care va fi folosit la încoronare.

O parte de lemn, măsurând un cm, iar cealaltă 5 mm, au fost prezentate oficial Casei Regale de către reprezentanții Vaticanului care acționează în numele Papei Francisc la Capela Regală de la Palatul St James, săptămâna trecută, scrie BBC. Acestea au fost descrise ca fiind un "cadou personal" pentru Majestatea Sa, Regele Charles. 

Papa Francisc jpeg

În urma încoronării, Crucea Țării Galilor va fi împărțită între bisericile anglicană și catolică din Țara Galilor, notează Daily Telegraph. Măsurând aproape 50 cm înălțime și 25 cm în diametru, aceasta este realizată din lingouri de argint de la Monetăria Regală din Llantrisant, o bucată de lemn originar din Țara Galilor, așezată pe un suport special. Pe spate sunt trecute cuvintele din ultima predică a Sfântului David, în limba galeză, și se traduc astfel: „Fiți bucuroși. Păstrați-vă credința. Acordați importanță lucrurilor mărunte". Crucea a fost proiectată și realizată de maestrul argintar Michael Lloyd. În noiembrie 2022, Regele Charles a aplicat un cap de leopard pe cruce, care este cunoscut sub numele de "semnul regelui".

Crucea Țării Galilor va fi folosită de Regele Charles la încoronare

Crucea Țării Galilor a fost binecuvântată recent de Arhiepiscopul Țării Galilor, Andrew John, la Biserica Sfânta Treime din Llandudno, înainte ca aceasta să fie dusă la Londra. Arhiepiscopul Andrew s-a declarat "încântat" de faptul că prima folosire a crucii va fi aceea de a-i ghida pe rege și pe regina consort în abație, numind momentul "atât frumos, cât și simbolic". El a mai spus: "Designul său vorbește despre credința noastră creștină, despre moștenirea noastră, despre resursele noastre și despre angajamentul nostru față de sustenabilitate".

Foto: Getty Images, ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

MIhai Petre IMG 4218 (2) jpg
Charles Romania jpg
FotoJetMiddletons jpg
Kim Cattrall, Getty (2) jpg
Prințul Harry, Meghan Markle  foto   GettyImages jpg
Joe Biden   The White House 2 jpg
Prințesa Charlotte jpg
Feli, iubire ca la piata jpg
Cristina Cioran primele poze cu copilul si cu Alex Dobrescu (1) jpg
Shania Twain jpg
Leo DiCaprio la Cannes, 2023, GettyImages jpg
Kate Hudson în Glass Onion A Knives Out Mystery, Profimedia jpg
Colaj Pacino (1) jpg
ana odagiu s a casatorit cu conrad mericoffer jpg
Johnny Depp la Cannes   profimedia 0776626760 jpg
heidi klum cannes2023 getty jpg
Jennifer Garner a dus fetele la Disneyland, Profimedia (4) jpg
ilie dumitrescu foto OK JPG