Papa este îngenuncheat de problemele de sănătate. Ce a decis pentru următoarea perioadă

24 iunie, 2022

La cei 85 de ani ai săi, Suveranul Pontif acuză tot mai des probleme ale vârstei şi îi este tot mai greu să se ţină de programul instituit de Vatican.

Papa Francisc ingenuncheat de problemele de sanatate (1) jpg

Papa Francisc ar fi trebuit să viziteze, la începutul lunii iulie, Congo şi Sudanul de Sud, dar şi-a anulat deplasarea în Africa din cauza unor probleme de sănătate, care l-au îngenuncheat la propriu. E vorba despre o afecţiune la nivelul genunchiului, pentru care a necesitat o infiltraţie.

Chiar luna trecută a fost nevoit să renunţe la o altă călătorie, în Liban, pentru că durerile nu i-au dat pace. În schimb, a reuşit să se întâlnească cu un grup de preoţi mexicani, cu care a glumit pe seama problemelor sale de sănătate. Întrebat fiind de către unul dintre preoţi cum este genunchiul său, Suveranul Pontif a replicat: "Foarte capricios". După care, în stilu-i caracteristic, a glumit pe seama afecţiunii lui cronice: "Ştiţi de ce am nevoie pentru piciorul meu? De puţină tequila", şi toată lumea a izbucnit în râs. "Dacă într-o zi ajungem la Santa Marta, îţi vom aduce o sticlă mică", i-au răspuns preoţii mexicani, referindu-se la o vizită la reşedinţa papei din Cetatea Vaticanului.

Papa Francisc suferă, de asemenea, de dureri la şold, care îi afectează mersul, şi a suportat în iulie 2021 o operaţie la colon. Din păcate, în ultimul timp, durerile trupeşti l-au forţat să apară în public într-un scaun cu rotile.

Cu toate acestea, el nu renunţă la restul agendei sale, destul de încărcată pentru un octogenar, şi anunţă că va onora vizita din Canada, unde este aşteptat în Edmonton, Maskwacis, Lac Ste. Anne, Quebec şi Iqaluit, în teritoriul arctic al Canadei. În program sunt mai multe discursuri şi slujbe. Cea mai mare parte a primei sale zile în Quebec va fi ocupată de întâlniri cu oficiali canadieni, inclusiv cu premierul Justin Trudeau.

FOTO: Instagram/Vatican Media



Recente pe Ok! Magazine

Johnny Depp la Cannes   profimedia 0776626760 jpg
heidi klum cannes2023 getty jpg
Jennifer Garner a dus fetele la Disneyland, Profimedia (4) jpg
ilie dumitrescu foto OK JPG
 Ashley Graham  (1) jpg
Nunta Smiley (1) jpg
Doina Teodoru stand up despre Dana Budeanu la iUmor   Antena 1 (4) jpg
roxana hulpe botez fetita jpg
nunta smiley si gina pistol jpg
general 2 jpg
Eva Longoria, splendidă la Cannes, mai 2023, Getty (4) jpg
Salma Hayek la Cannes, mai 2023, Getty (1) jpg
Andie MacDowell la Cannes, 2023, Getty (3) jpg
Victoria și Beckham Screenshot 2023 04 19 at 19 45 16 png
Beyoncé și Tina Turner împreună pe scenă, în 2008, Getty (1) jpg
Heidi Klum la Cannes 2023, Getty (3) jpg
Tina Turner si Erwin GettyImages 471719398 jpg
Madalina Ghenea 1, Instagram (4) jpg