Papa este îngenuncheat de problemele de sănătate. Ce a decis pentru următoarea perioadă

24 iunie, 2022

La cei 85 de ani ai săi, Suveranul Pontif acuză tot mai des probleme ale vârstei şi îi este tot mai greu să se ţină de programul instituit de Vatican.

Papa Francisc ingenuncheat de problemele de sanatate (1) jpg

Papa Francisc ar fi trebuit să viziteze, la începutul lunii iulie, Congo şi Sudanul de Sud, dar şi-a anulat deplasarea în Africa din cauza unor probleme de sănătate, care l-au îngenuncheat la propriu. E vorba despre o afecţiune la nivelul genunchiului, pentru care a necesitat o infiltraţie.

Chiar luna trecută a fost nevoit să renunţe la o altă călătorie, în Liban, pentru că durerile nu i-au dat pace. În schimb, a reuşit să se întâlnească cu un grup de preoţi mexicani, cu care a glumit pe seama problemelor sale de sănătate. Întrebat fiind de către unul dintre preoţi cum este genunchiul său, Suveranul Pontif a replicat: "Foarte capricios". După care, în stilu-i caracteristic, a glumit pe seama afecţiunii lui cronice: "Ştiţi de ce am nevoie pentru piciorul meu? De puţină tequila", şi toată lumea a izbucnit în râs. "Dacă într-o zi ajungem la Santa Marta, îţi vom aduce o sticlă mică", i-au răspuns preoţii mexicani, referindu-se la o vizită la reşedinţa papei din Cetatea Vaticanului.

Papa Francisc suferă, de asemenea, de dureri la şold, care îi afectează mersul, şi a suportat în iulie 2021 o operaţie la colon. Din păcate, în ultimul timp, durerile trupeşti l-au forţat să apară în public într-un scaun cu rotile.

Cu toate acestea, el nu renunţă la restul agendei sale, destul de încărcată pentru un octogenar, şi anunţă că va onora vizita din Canada, unde este aşteptat în Edmonton, Maskwacis, Lac Ste. Anne, Quebec şi Iqaluit, în teritoriul arctic al Canadei. În program sunt mai multe discursuri şi slujbe. Cea mai mare parte a primei sale zile în Quebec va fi ocupată de întâlniri cu oficiali canadieni, inclusiv cu premierul Justin Trudeau.

FOTO: Instagram/Vatican Media



Recente pe Ok! Magazine

Oana Mosneagu si Vlad Gherman au stabilit data nuntii   Instagram (8) jpg
FotoJet Rafa și Nole jpg
Roxana Ciuhulescu la gala Nu există nu se poate     Foto Mihai Solovastru Photography (1) jpg
FotoJet Gala Andreea jpg
Sharon Osbourne, Profimedia (3) jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck la premiera This is me now, Profimedia (7) jpg
Carmen Iohannis in alb la Seul la intalnirea cu comunitatea romaneasca   Administratia Prezidentiala (1) jpg
Riley Keough jpg
FotoJetBeckhams (1) jpg
Rebel Wilson   Instagram (2) jpg
FotoJetAnca jpg
monica tatoiu ea png
Carmen Iohannis și Klaus Iohannis la Cimitirul Național din Seul din Coeea de Sud   Administrația Prezidențială (9) jpg
Împăratul aztec Moctezuma al II lea și urmașa lui, Blanca Barragan Moctezuma   Profimedia jpg
Michael Douglas și fiica sa Carys foto Instagram jpg
Petrecere de 50 de ani Victoria Beckham (2) png
Codin Maticiuc (4) jpg
Kim Kardashian și Emma Roberts ele, Profimedia (2) jpg