Paşi de construcţie unghii cu gel UV

25 ianuarie, 2022
1 unghii jpg jpeg

Unghiile cu gel UV şi-au căpătat o notorietate tot mai mare în ultimii ani, iar asta se datorează faptului că, în România, dar nu numai, femeile acordă o foarte mare importantă aspectului lor fizic.

O manichiură îngrijită este cartea de vizită a feminităţii. Şi ce e mai satisfăcător pentru o femeie decât să ştie că, după o vizită la salonul de manichiură, va avea unghii îngrijite pentru o perioadă mare de timp? Unghiile cu gel oferă durabilitatea atât de mult căutată de femeile care au renunţat la ojele clasice, a căror rezistenţă este ceva mai mică, mai ales atunci când unghiile intră în contact cu apă sau cu alte soluţii folosite pentru curăţenia sau dezinfectarea obiectelor şi a locuinţei.

Cum construieşti unghiile cu gel UV

Unghiile cu gel UV nu sunt la fel de uşor de construit ca în cazul aplicării ojei semipermanente sau a gelului pe unghia naturală. Construirea unghiilor cu gel înseamnă, de fapt, prelungirea patului unghial în cazul unghiilor scurte. Gelul pentru construcţie este foarte rezistent, aşa că odată construit, va fi îndepărtat doar cu ajutorul frezei electrice. Asta în condiţiile în care gelul sau oja semi aplicată pe unghia naturală pot fi date jos cu soluţii speciale sau cu pilă de granulaţie mare.

Pentru construcţia unghiilor cu gel UV este nevoie de mai multe produse. Pe lângă cele care se folosesc şi în cazul ojei semipermanente – soluţiile de pregătire a unghiei şi baza – la construcţia unghiilor cu gel este nevoie în plus de şablonul de construcţie şi gelul de construcţie. În plus, mai aveţi nevoie de o pensula cu ajutorul căreia să aplicăţi şi modelaţi gelul, dar şi de o pilă, pentru şlefuirea acestuia în formă dorită.

Alte tehnici de manichiură cunoscute

În industria manichiurii există mai multe tehnici de manichiură aplicate de trainerii şi profesioniştii din domeniu. Tehnica gelului, a ojei semipermanente sau a acrilului au dat naştere şi altor metode de înfrumuseţare a unghiilor, între care amintim: tehnică BabyBoomer, tehnică fără pilire, tehnică de aplicare a tipsurilor (în locul construcţiei din gel). De aici au derivat şi alte tehnici cunoscute dub denumirile de – Balerină, Migdala Clasică, BabyBoomer, Pătrat.

De departe, cea mai cunoscută tehnică este cea a ojei semipermanente. Profesioniştii şi nu numai folosesc această metodă solicitată în general de femeile care îşi doresc o manichiură rezistenţă, de până la 4 săptămâni. Oja semipermanenta fiind mult mai uşor de aplicat decât gelul UV, este aleasă chiar şi de femeile care nu au studii în domeniu şi doresc să îşi facă manichiură singure, acasă. Acestea optează pentru kituri complete de aplicare a ojei semipermanente ce conţîn toate cele necesare pentru îngrijirea manichiurii.

Tipuri de geluri pentru construcţie unghii

Există mai multe tipuri de geluri uv pentru construcţia unghiilor tehnice.

*Geluri pentru tehnică fără pilire – potrivite atât pentru construcţia pe şablon, protezarea cu tips, dar şi pentru lucrul pe unghiile naturale. Au un grad ridicat de autonivelare şi nu necesită pilire, chiar şi după modelarea apexului.

*Geluri 3 în 1 – nu necesită gel de baza şi se aplică imediat după pensularea soluţiilor de pregătire – Nail Prep sau Nail Bonder.

*Geluri cu fibră de sticlă – foarte rezistente la şocurile mecanice, datorită particulelor de fibră de sticlă din compoziţie.

*Geluri make-up, de camuflaj – uniformizează diferenţele de culoare ce pot apărea de la resturile de gel ale intretinerilor anterioare sau camuflează imperfecţiunile unghiei naturale. Sunt disponibile în nuanţe naturale de nude, rose, peach, milky white.

În funcţie de lungimea şi de formă unghiilor dorită, femeile pot alege să îşi facă manichiură fie cu ojă semipermanenta, fie cu gel UV. În cazul construcţiilor cu gel UV pot opta pentru o varietate de tehnici şi forme amintite mai sus, unghiile slim, migdala, balerină sau babyboomer pot fi realizate numai atunci când patul unghial este prelungit. Iar pentru femeile care nu reuşesc să îşi lase unghiile să crească, soluţia construcţiilor din gel e cea mai la îndemână.Recente pe Ok! Magazine

garko
Prințul Harry, Meghan Markle  foto   Profimedia jpg
Dana Savuica, pictorial impreuna cu sora ei, Gabriela Savuica   Sorin Stana, OK (4) jpg
Emma Raducanu decorata de Regele Charles   GettyImages 1245201010 jpg
Hailey Baldwin Bieberprofimedia 0679444425 jpg
brad pitt
paris si sotul
Oana si Mioara Roman jpg
Nicolae al Romaniei si sotia sa, Alina Maria, in port traditional bucovinean jpg
adela popescu
ben  jennifer 3 jpg
Fiica lui Kim Jong un, Ju Ae   Profimedia (1) jpg
andreea marin6 jpg
Catherine Zeta Jones
Hugh Jackman și soția sa, Deborra Lee Furness
Elizabeth Taylor 0  sursa   GettyImages jpg
denise si sotul
1 jennifer garner jpg jpeg