Pentru prima oară după Al Doilea Război Mondial, Familia Regală călătoreşte cu Trenul Regal

15 octombrie, 2012
trenul regal ae 4 jpeg

Trenul regal a plecat, ieri, din Capitală, pentru a reface călătoria istorică a Regelui Ferdinand spre încoronarea de la Alba Iulia.

Moment emoţionat, ieri, în Gara Băneasa din Bucureşti: trenul regal a plecat din Capitală, pentru a reface călătoria istorică a Regelui Ferdinand spre încoronarea de la Alba Iulia.

Un tren de epocă restaurat, cu valoare de patrimoniu, este păstrat de ani buni în Remiza Mogosoaia. În vagoanele lui, construite la sfârşitul anilor ’20 la comanda Regelui Ferdinand, au călătorit, de-a lungul timpului, Carol al II-lea, Mihai I, Gheorghe Gheorghiu-Dej şi Nicolae Ceauşescu.

Garnitura originală, care se păstrează şi astăzi, este compusă din cinci vagoane: un vagon-sufragerie (o adevărată sală de recepţie mobilă), un dormitor regal cu baie complet utilată şi trei cuşete pentru însoţitorii demnitarilor.

image
image

Finisajele interioarelor sunt preţioase, mobilierul şi lambriurile fiind finisate cu furnir de esenţe nobile: trandafir, mahon şi nuc. Scaunele şi fotoliile sunt tapisate cu piele de Cordoba, corpurile de iluminat sunt realizate la manufacturile din Murano, iar vazele şi scrumierele au fost fabricate din alabastru.

image
image

Ieri, trenul regal a fost scos din nou pe traseu cu misiunea de-a reconstitui călătoria istorică a Regelui Ferdinand spre Alba Iulia, la împlinirea a 90 de ani de la încoronarea sa şi a Reginei Maria.

click aici pentru mai multe detalii

image

Acum, în vagoanele elegante, au ocupat câte un loc Alteţele lor Regale Principesa Moştenitoare Margareta, Principele Radu şi Prinţul Nicolae împreună cu câţiva invitaţi de onoare, alături de care vor călători timp de două zile.

image

De la Bucureşti, trenul a traversat munţii pe la Sinaia şi Braşov, unde a făcut o scurtă oprire, pentru ca mai apoi să se îndrepte către Blaj. La ora 10.45, suita a plecat Alba Iulia, unde au loc o serie de manifestări care marchează 90 de ani de la încoronarea Regelui Ferdinand.

image

Foto: pagina oficială, Alba 24Recente pe Ok! Magazine

Jackie Kennedy 0 profimedia 0418251506 jpg
J Lo shopping (9) jpg
Ellen DeGeneres și Anne Heche jpg
anne heche profimedia 0424396442 jpg
iva1 jpg
Angelina Jolie (2) jpg
dan37 jpg
Anne Heche în moarte cerebrală jpg
Bennifer, Paris, hăituiți de paparazzi jpg
Iuliana Luciu DJ la Monaco Lucille (4) jpg
Catalin Scarlatescu a slabit la America Express jpg
kim kim yo jong gettyimages 951833242 jpg jpeg
Amber Heard și Johnny Depp jpg
anca turcasiu vara5 jpg
Brooklyn Beckham și Nicola Peltz (14) jpg
Loredana de vară (2) jpg
Melanie Griffith PNG
jan7 jpg