Pepe a câştigat la "Te cunosc de undeva" întruchipându-l pe Aurelian Andreescu. Artistul care ar fi împlinit 79 de ani a ascuns o mare suferinţă

10 mai, 2021
1 pepe aurelian andreescu jpg jpeg

Considerat cea mai mare voce a României, Aurelian Andreescu s-a stins din viaţă la doar 44 de ani, pe 22 iulie 1986, la scurt timp după ce susţinuse un recital.

Pe 12 mai, Aurelian Andreescu, interpretul hiturilor memorabile "Oameni", "Copacul" şi "Merit eu", ar fi împlinit 79 de ani, astfel că cea mai recentă ediţie "Te cunosc de undeva"  - în care Pepe a câştigat interpretând melodia "Oameni" - a fost ca un tribut adus marelui artist. Povestea lui de viaţă este una tulburătoare. Artistul venit pe lume la Bucureşti a fost un talent înnăscut - nu avea studii muzicale, dar vocea şi piesele lui au rămas un etalon greu de atins. Absolvent al Facultăţii de Arhitectură, a fost un remarcabil autodidact în muzică. "Aurelian nu a luat niciun minut lecţii de canto. Singur a învăţat. Singur şi-a format un stil", spunea soţia lui, Mariella. "Eram împreună cu nişte prieteni la Pescăruş şi ne amuzam cântând cu orchestra", a povestit şi el cum a fost descoperit, într-un interviu rar, din revista Flacăra, pe care l-a acordat cu câteva săptămâni înainte de a muri. "M-a remarcat chitaristul Gaby Mezei. Se pare că i-am plăcut de vreme ce m-a invitat a doua zi la Electrecord. Am păşit cu dreptul. Din clipa aceea, viaţa mea s-a împletit cu muzica uşoară, definitiv şi irevocabil". După lansarea la Festivalul de la Mamaia în 1963, a cunoscut rapid succesul, având un timbru vocal inconfundabil. Dar în culise, Aurelian Andreescu, pe care soţia Mariella îl descria ca pe un bărbat timid şi introvertit, trăia cu o mare suferinţă despre care publicul nu ştia. Îşi dorea mult un urmaş, dar nu putea avea copii, fiind steril - iar acest lucru îl făcea cu atât mai introvertit, în ciuda succesului de care se bucura. De altfel, aceasta ar fi fost una dintre cauzele care ar fi măcinat primul lui mariaj, cel cu Ana Ciumetti, care a durat şapte ani, din 1968 în 1975. Cea de-a doua soţie, Mariella, balerină la Teatrul Tănase, cu care s-a căsătorit un an mai târziu, i-a rămas alături până la moarte - iar Mariella şi-a dorit din tot sufletul să-i împlinească visul soţului ei de a fi tată. Astfel că au hotărât să adopte un copil, ceea ce s-a şi întâmplat înainte de Crăciunul anului 1980. Băiatul în vârstă de doi ani adoptat de la leagănul de copii a fost botezat Mirel, după dorinţa naşului Cornel Constantiniu. După moartea lui Aurelian Andreescu, Mariella a plecat în Canada - ulterior aducându-şi la Montreal şi copilul. De altfel, pe pământ canadian şi-a şi găsit sfârşitul Mariella în 2013. 

4 aurelian andreescu 2 jpg jpeg

Dispariţia marelui artist a survenit, aparent, subit - dar Aurelian Andreescu suferea de o hepatită netratată, agravată de regimul de viaţă pe care îl impunea meseria lui. Andreescu, avea, de altfel, o vorbă, atunci când se referea la nopţile petrecute în localurile unde cânta pentru a-şi câştiga banii şi aşa puţini pentru valoarea sa: "Niciodată nimeni nu m-a întrebat ce mănânc. Toţi mă întrebau ce beau." Iar alcoolul nu făcea decât să-i pecetluiască soarta, cu fiecare pahar în plus. "Cu un an înainte de a muri avusese o comă hepatică", a povestit Cornel Constantiniu. Una dintre recomandările doctorului a fost să evite litoralul şi expunerea la soare. În anul dispariţiei, s-a dus la Eforie Nord. Nişte nenorociţi, aşa-zişi admiratori, l-au convins să bea câteva pahare de vin, care i-au fost fatale. L-a rugat pe Petre Geambaşu să-l lase să cânte două melodii, iar spre finalul ultimei piese i s-a făcut rău. Imediat cum a terminat de cântat, a intrat în comă. A murit în aceeaşi seară la Spitalul Judeţean Constanţa.", a povestit Cornel Constantiniu. "Aurelian avea capacitatea unică de a imprima oricărei melodii darul său, harul său, de aceea orice cânta el era hit sau devenea hit. A fost de neînlocuit", a spus, la un moment dat, Mihai Constantinescu. Urmăreşte mai jos tributul adus de Pepe marelui artist, cu care a câştigat ediţia trecută a emisiunii "Te cunosc de undeva".



Recente pe Ok! Magazine

CRBL instagram jpg
Sarah Jessica Parker, Profimedia (2) jpg
Ben Affleck și Jennifer Lopez, Getty Images (4) jpg
Bridgerton, GettyImages (1) jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck, Bennifer, Getty (1) jpg
FotoJet Hailey jpg
Naomi Campbell la Cannes profimedia 0873394238 jpg
Brooke Shields în 2024, Profimedia (1) jpg
Maia Morgenstern, nou film (2) jpeg
Elizabeth Hurley, GettyImages (1) jpg
FotoJet Cannes 1 zi jpg
FotoJet Măruță jpg
Angelina Jolie, Brad Pitt  sursa   Shutterstock jpg
Deva Cassel și Monica Bellucci FotoJet (3) jpg
FotoJet Albu jpg
Catherine Zeta Jones si Michael jpg
Smiley Foto PR jpg
Kris Jenner, GettyImages (2) jpg