Periculoşi la volan

25 august, 2010

Vedetele de primă mână au resursele financiare necesare pentru a-şi angaja o duzină întreagă de şoferi, dar cele mai multe dintre ele preferă să-şi conducă singure maşinile. Rezultatul? Câteva staruri de-abia sunt în stare să se deplaseze dintr-un loc în altul, pe când altele apasă pedala de acceleraţie fără pic de chibzuială, dar cu serioase consecinţe negative. George Michael Cântăreţul britanic a devenit un adevărat pericol public din cauza mai multor incidente auto pe care le are deja la activ. Chiar luna trecută a fost arestat pentru o „parcare” cât se poate de ilegală: şi-a proptit maşina în valoare de 80.000 de lire sterline fix în vitrina magazinului foto Snappy Snaps din aproprierea casei lui londoneze.

Vedetele de primă mână au resursele financiare necesare pentru a-şi angaja o duzină întreagă de şoferi, dar cele mai multe dintre ele preferă să-şi conducă singure maşinile. Rezultatul? Câteva staruri de-abia sunt în stare să se deplaseze dintr-un loc în altul, pe când altele apasă pedala de acceleraţie fără pic de chibzuială, dar cu serioase consecinţe negative.

George Michael

Cântăreţul britanic a devenit un adevărat pericol public din cauza mai multor incidente auto pe care le are deja la activ. Chiar luna trecută a fost arestat pentru o „parcare” cât se poate de ilegală: şi-a proptit maşina în valoare de 80.000 de lire sterline fix în vitrina magazinului foto Snappy Snaps din aproprierea casei lui londoneze. Chiar zilele trecute, starul pop şi-a recunoscut vina şi a mărturisit că înainte de a urca la volan a consumat canabis, drog de care n-a reuşit să se lase până acum. George Michael îşi aşteaptă acum pedeapsa. Este a şaptea oară când starul de 47 de ani a fost implicat într-un accident auto. Iar cea mai aspră sancţiune pe care a primit-o pentru o abatere a regulilor de circulaţie este suspendarea carnetului de şofer pe doi ani, fapt petrecut în iunie 2007.

Nicole Richie

Din ce în ce mai multe voci susţineau în 2006 că fiica adoptivă a cântăreţului Lionel Richie este „pe invers”. Vedeta a fost astfel catalogată nu pentru că ar avea preferinţe homosexuale, ci din cauza modului ei inedit de a-şi conduce maşina. Nicole a intrat pe contrasens pe o autostradă din California şi a mers aşa ceva vreme până să fie oprită de poliţişti. Vedeta a recunoscut ulterior că înainte de a urca la volan consumase marijuana şi Vicodin. A fost aşadar arestată şi acuzată că a condus sub influenţa drogurilor. Şi a petrecut astfel 82 de minute în închisoare, în loc de cele patru zile cât primise iniţial ca sancţiune.

Halle Berry

La o oră târzie din noapte, în anul 2000, actriţa se afla la volanul SUV-ului ei închiriat şi, ruptă de oboseală, s-a grăbit spre casă şi a ignorat cu totul regulile de circulaţie. Astfel a trecut pe roşu şi a tamponat destul de grav o altă maşină. Femeia din autovehiculul ciocnit şi-a rupt încheiatura, iar Halle s-a ales cu o lovitură la cap, ajungând ulterior la spital pentru a-i fi cusută rana. Berry a fost atunci învinuită şi pentru că a părăsit locul accidentului.

Britney Spears

Cântăreaţa a comis-o din nou! Asta se putea spune atunci când Britney a ignorat a nu-ştiu-câta oară semaforul şi a trecut cu maşina pe roşu sau când l-a călcat cu roata pe picior pe un paparazzo ori când a prins o viteză nepermis de mare pe autostrăzile din California. Vedeta ne-a uimit şi atunci când şi-a urcat copilul la volan - în februarie 2006, au fost publicate fotografii cu Spears, care îl ţinea în braţe pe fiul ei Sean în timp ce şofa.

Gwyneth Paltrow

Actriţa avea o imagine nepătată până când a izbit din plin o maşină, în 1997. Atunci a fost dată în judecată de proprietarul maşinii grav avariate, care a pretins daune pentru pagubele suferite. Iar alt episod auto negativ care o are protagonistă pe Gwyneth a avut loc anul acesta, în ianuarie, în capitala Marii Britanii. De data aceasta însă a fost vorba de un eveniment minor.

Mel Gibson

Actorul a afişat în ultimul timp o atitudine din ce în ce mai răzvrătită. S-a întrecut în declaraţii antisemite, şi-a agresat iubita şi a condus sub influenţa drogurilor. Pe 15 august 2010, Gibson a pierdut controlul maşinii Maserati la volanul căreia se afla şi s-a izbit într-un dâmb. Când poliţia a sosit la locul incidentului, actorul, puţin zgâlţâit din cauza loviturii, bombănea întruna: „Nu ştiu cum a ieşit maşina de pe şosea, nu înţeleg cum de s-a întâmplat una ca asta!” Gibson nu a păţit nimic, dar maşina, făcută toată bucăţele, i-a fost tractată.

Lindsay Lohan

Ziua de 26 mai 2007 a fost una plină de emoţii pentru actriţă. În primul rând, Lindsay s-a temut pentru viaţa ei când a pierdut controlul maşinii pe care o conducea. Apoi a fost încătuşată de poliţişti pe motiv că a şofat sub influenţa stupefiantelor, o cantitate destul de însemnată de cocaină aflându-se chiar la vedetă în maşină. Dar actriţa n-a învăţat nimic din experienţa traumatizantă trăită! După numai două luni, s-a aflat în aceeaşi situaţie şi a primit aceeaşi acuzaţie. Singurul lucru diferit a fost locul unde au fost găsite drogurile: cocaina era de data asta în buzunarul ei. Actriţa a pledat vinovat la acuzaţiile aduse şi a petrecut apoi 84 de minute în închisoare.