Perne din Puf vs. Pene de Gâscă. Ce Tip de Pernă ţi se Potriveşte?

19 august, 2021
1 somnart okmagazine jpg jpeg

 Odihna este unul dintre factorii responsabili pentru o viaţă sănătoasă şi randament maxim în activităţile noastre. Un pat confortabil, cu accesorii care să-ţi protejeze spatele de dureri şi să ajute muşchii să se relaxeze este un bun început pentru odihna de care ai nevoie.

O mare parte din populaţie suferă de afecţiuni legate de coloana vertebrală, iar un procentaj considerabil din aceste cazuri sunt rezultatul problemelor  ”construite” în timpul somnului, când avem un control redus asupra posturii corpului.

Pernele sunt un element esenţial pentru un somn reconfortant, de aceea merită să acorzi atenţie detaliilor atunci când te hotărăşti să achiziţionezi una.

Cum să alegi cea mai bună pernă cu puf?

Pernele umplute cu puf sunt cele mai moi şi luxoase perne, pe care le vei regăsi, de obicei,  în majoritatea hotelurilor. Pernele cu puf sunt considerate chiar o investiţie datorită durabilităţii materialului, graţie căruia, perna ta va supravieţui testului timpului. Dacă te numeri printre persoanele care nu suportă să doarmă pe o pernă mare, atunci poţi căuta modele de perne din puf de gâscă 70x70 pentru un confort minim garantat.

În primul rând, conţinutul trebuie să includă 100% puf de gâscă. Majoritatea unor astfel de perne au în componenţă un mix de puf şi pene. Totuşi, dacă optezi pentru o pernă cu umplutură mixtă, trebuie să ai în vedere că, perna trebuie aibă 50-75% puf de gâscă, pentru a-şi păstra avantajele.

Apoi, fii atent la puterea de umplere care se referă la volumul ocupat de puful de gâscă. Cele mai bune perne cu puf au de obicei o putere de umplere de 800, iar cele standard de 600.

Pernele cu puf sunt cele care păstrează o căldură constantă. Prin urmare, îţi poţi schimba poziţia în timpul somnului, fără să fii deranjat de diferenţe majore de temperatură.

Fermitatea este, de asemenea, un criteriu important când vorbim de perne. Acest aspect este menţionat în informaţiile despre produs, în cazul în care ai de gând să cumperi online. Ideal ar fi să achiziţionezi o pernă cât mai fermă care să îţi susţină greutatea în timpul somnului şi astfel, să nu te trezeşti cu dureri dimineaţa.

Pernele umplute cu pene de gâscă. Ce le face atât de speciale?

Principalul beneficiu pentru care aceste perne sunt atât de populare este preţul avantajos pe care îl oferă. Mai mult, reduc alergiile datorită conţinutului natural, se mulează după anatomia capului şi a gâtului şi sunt mai plate. Rezultatul? Ai parte de un somn impecabil, dimineaţa nu ai spasme sau dureri la nivelul gâtului şi toate acestea la un preţ ofertant.

Perne din puf şi pene de gâscă. Ce să alegi pentru un somn reuşit?

Doreşte pentru odihna ta tot ce e mai bun! Consideră pernele ca o investiţie pe termen lung şi optează pentru ceea ce se pliază stilului tău, problemelor (în cazul în care există) şi anatomiei tale.

Îţi doreşti o pernă cu structură mai fermă sau din contră, cauţi ceva mai soft? Penele de gâscă amplifică fermitatea pernei, în timp ce puful dă elasticitate şi volum pernei tale.

Cu cât perna are mai mult puf, cu atât volumul este mai mare şi susţine capul mai sus. Acestea sunt recomandate în special persoanelor care obişnuiesc să doarmă pe o parte sau pe spate. O pernă cu pene care e mai plată vine în ajutorul persoanelor care preferă somnul pe burtă şi astfel, au nevoie de mai puţină susţinere. În cazul în care nu îţi cunoşti postura de dormit, atunci optează pentru combinaţia de puf şi pene.

Pernele cu puf îţi conferă acelaşi confort termic timp de zeci de ani, dacă sunt îngrijite în mod corespunzător. Puful de gâscă oferă o izolare termică crescută, deoarece fulgul este mai mare. Cu cât cantitatea de puf de gâscă este mai crescută, cu atât se va mări şi gradul de izolare termică.

Şi nu în ultimul rând: fă economie la bani fără să faci rabat la calitate. Ai găsit o pernă din puf de gâscă la preţ prea mare? Nu-i nimic! Încearcă varianta cu amestec de pene şi puf pentru toate buzunarele.

Foto: PixabayRecente pe Ok! Magazine

Shakira şi Pique FOTO EPA-EFE
David Popovici record mondial la 100 m (2) jpg
Jackie Kennedy 0 profimedia 0418251506 jpg
J Lo shopping (9) jpg
Ellen DeGeneres și Anne Heche jpg
anne heche profimedia 0424396442 jpg
iva1 jpg
Angelina Jolie (2) jpg
dan37 jpg
Anne Heche în moarte cerebrală jpg
Bennifer, Paris, hăituiți de paparazzi jpg
Iuliana Luciu DJ la Monaco Lucille (4) jpg
Catalin Scarlatescu a slabit la America Express jpg
kim kim yo jong gettyimages 951833242 jpg jpeg
Amber Heard și Johnny Depp jpg
anca turcasiu vara5 jpg
Brooklyn Beckham și Nicola Peltz (14) jpg
Loredana de vară (2) jpg