Peter O'Toole a decedat la vârsta de 81 de ani

16 decembrie, 2013
actor peter otoole as lawrence of arabia 1138942 jpeg

Legendarul actor britanic Peter O'Toole, devenit celebru graţie rolului din filmul "Lawrence al Arabiei" (1962), a plecat dintre noi sâmbăta trecută, decedând la vârsta de 81 de ani, într-un spital din Londra, conform anunţului

Legendarul actor britanic Peter O'Toole, devenit celebru graţie rolului din filmul "Lawrence al Arabiei" (1962), a plecat dintre noi sâmbăta trecută, decedând la vârsta de 81 de ani, într-un spital din Londra, conform anunţului agentului de presă al starului.

Aclamatul actor, care a reuşit să învingă un cancer la stomac în anii 1970, a murit la spitalul Wellington din Londra, după o lungă suferinţă. În iulie anul trecut, Peter O'Toole a anunţat că se retrage din activitate, declarând următoarele: "Pentru mine, a sosit timpul să arunc prosopul. Să mă îndepărtez de scenă şi de cinema. Nu mai am inima pentru a mai face asta. Nu voi reveni".

image

Fiu al unui agent de pariuri irlandez, Peter O'Toole şi-a petrecut tinereţea în nordul Angliei. După liceu, a devenit jurnalist şi a lucrat pentru serviciul de comunicaţii din Marina Regală britanică, înainte de a deveni actor. A urmat cursurile Academiei regale de arte dramatice în compania lui Albert Finney, Alan Bates şi Richard Harris, viitori actori celebri.

A urcat pe scenă pentru prima dată la vârsta de 17 ani, la Londra, şi a jucat apoi în drame de Shakespeare, înainte de a da lovitura cu filmul "Lawrence al Arabiei". Probleme de sănătate, atribuite iniţial alcoolismului, dar care s-au dovedit ulterior a fi fost cauzate de un cancer la stomac, i-au ameninţat cariera şi viaţa în anii 1970, dar O'Toole a depăşit aceste obstacole, renunţând la alcool.

Peter O'Toole a primit opt nominalizări la premiile Oscar, pentru interpretările lui remarcabile precum cele din "Caligula" (1979) şi "Ultimul împărat" (1987), fără a câştiga însă mult râvnitul trofeu. Actorul irlandez a câştigat totuşi patru Globuri de Aur, un premiu BAFTA, un premiu Emmy şi a primit din partea Academiei de film americane Oscarul onorific pentru întreaga carieră în anul 2003.Recente pe Ok! Magazine

Corina, Adrian, Luminița jpg
roxana hulpe colaj jpg
Hilary Swank GG, Getty (2) jpg
10 transformare priscilla presley jpg jpeg
Raicu Andreea jpg
FotoJetFustițe jpg
Irina Baiant pt OK (3) jpg
1 alec baldwin jpg jpeg
Pamela Anderson   GettyImages 1460955919 jpg
Marilyn Manson   GettyImages 476706982 jpg
demi moore ashton kutcher jpeg
Victoria Beckham_shutterstock 732217975 (1) jpg
 MIH7707 jpg
Ben Affleck și John Miller s au întâlnit în fața casei lui Jennifer Garner, Profimedia (2) jpg
Familia Addams profimedia 0476066110 (1) jpg
Jennifer Lopez profimedia 0752672909 (1) jpg
FotoJet (29) (1) jpg
Anne Hathaway, superbă în Valentino, Getty (2) jpg
{{#unless context.content.custom_fields.ads_disabled}} {{/unless}