Pierderile dureroase care au marcat viaţa lui Robert Redford. Actorul este căsătorit cu o femeie cu 19 ani mai tânără, pe care a cerut-o după 12 ani de relaţie

29 martie, 2022
14 robert7 jpg jpeg

Robert Redford divorţase după 27 de ani de ani de căsnicie când şi-a găsit marea dragoste, o femeie cu 19 ani mai mică decât el, cu care s-a însurat ani mai târziu. Chiar dacă suferise în relaţia anterioară, noua lui soţie i-a oferit o viaţă cu totul nouă.

Născut pe 18 august 1936, Robert Redford a ajuns să joace pe  Broadway abia la sfârşitul anilor 50. Şi-a făcut apoi loc pe ecran, jucând în „Barefoot in the Park” şi „Butch Cassidy and the Sundance Kid”.

Pe măsură ce cariera sa a progresat, Redford a devenit una dintre cele mai căutate vedete de la Hollywood. Astăzi, el are la activ o  listă impresionantă de producţii, „The Way Were”, „The Sting”, „The Great Gatsby”, „Ordinary People” şi „A River Runs Through It”, printre alţii.

În spatele carierei sale pline de culoare, Redford a bifat două mariaje.  Şi-a cunoscut prima parteneră, Lola Van Wagenen, la sfârşitul anilor '50, la scurt timp după ce s-a întors din Franţa, unde a studiat arta, cultura şi afacerile internaţionale. La acea vreme, Van Wagenen lucra ca istoric. Curând, cei doi s-au căsătorit şi s-au mutat în New York. În timp ce începuse să simte gustul succesului, Robert a devenit tată a patru copii; Shauna, Amy, Scott Anthony şi James. Din păcate, Scott a murit la doar două luni după naştere.

După 27 de ani, cei doi şi-au spus Adio! şi au divorţat în 1985. Deşi actorul nu s-a simţit întotdeauna confortabil să vorbească despre divorţul său iniţial, el a recunoscut că a contat şi faptul că s-a căsătorit la o vârstă fragedă, 21 de ani.

“Nu vreau să denigrez persoana cu care m-am căsătorit. Au fost o mulţime de motive întemeiate. Dar când îmi pui o întrebare de genul „de ce?” Trebuie să spun că a fost pentru a-mi salva viaţa”, mărturisea el.

Potrivit lui Redford, el a simţit că era ceea ce trebuie făcut în acel moment. „O parte din mine este atrasă de tristeţe, pentru că aşa este viaţa, iar tristeţea nu este ceva ce ar trebui evitat sau negat”, a adăugat el . „Este un fapt al vieţii, aşa cum sunt contradicţiile.”

De-a lungul vieţii, Redford a traversat mai multe drame.  Mama lui a murit la 40 de ani, pe neaşteptate, din cauza unei boli rare de sânge. „Părea atât de nedrept”, a spus el „Dar, într-un mod ciudat, asta m-a făcut să merg pe cont propriu, ceea ce îmi doream să fac de mult timp”. Redford a pierdut şi două surori gemene, care au murit la naştere, şi au lăsat amintiri dureroase, iar totul s-a amplificat după moartea copilului său, Scott, din cauza sindromului morţii sugarului. Ce-i drept, actorul încă se simte vinovat pentru moarta fiului său. 

„Nu ştiam nimic despre SIDS, aşa că singurul lucru pe care îl crezi este că ai făcut ceva greşit. Ca părinte, ai tendinţa să te înviovăţeşti. Asta creează o cicatrice care nu se vindecă complet niciodată”.

Ani mai târziu, Rovert a experimentat încă o pierdere dureroasă. Fiul său, James, realizator de documentare, a murit la 58 de ani. James s-a luptat pentru o perioadă cu cancerul şi a suferit două transplanturi de ficat. Avea, de asemenea, boli autoimune care i-au cauzat leziuni hepatice. „Doliu este incomensurabil atunci când îţi moare un copil”, măturisea Redford. 

După mai multe pierderi dureroase şi un divorţ, Redford a oferit iubirii încă o şansă când a apărut Sibylle Szaggars. Înainte de a o cere în căsătorie, actorul s-a întâlnit cu ea timp de 12 ani.  S-au căsătorit la  Hamburg, în Germania, în 2009. Ceremonia a reunit aproximativ 30 de invitaţi, inclusiv prieteni şi familie. Înainte de căsătorie, Redford şi soţia sa au locuit într-o fermă ecologică de 5.500 de acri din Utah timp de peste un deceniu. „Este o persoană specială. Ea este mai tânără decât mine, aşa că am o viaţă cu totul nouă”.

În 2018, Redford şi-a anunţat oficial retragerea după aproape 60 de ani în industrie. La 81 de ani, a avut o ultimă apariţie pe ecran în filmul „The Old Man & The Gun”. Luni mai târziu, el a dezvăluit că anunţarea retragerii sale a fost o greşeală, deoarece a creat prea multă agitaţie. În schimb, ar fi trebuit să dispară în linişte de pe scenă.Recente pe Ok! Magazine

Tudor Chirilă foto Pro TV jpg
bundy profi jpg
FotoJetScandal jpg
Alex Rodriguez și Jennifer Lopez, Foto GettyImages (4) jpg
Ilinca Vandici nasa de botez (10)   Instagram jpg
leo profi jpg
nicole kidman, tom cruise jpg
nadal profimedia jpg
Mădălina Ghenea la Săptămâna Modei de la Milano, Foto Instagram (13) jpg
Victoria si David jpg
Cher la Paris, Foto  Profimedia (15) jpg
Luciu Nicoleta2 jpg
FotoJetMoni jpg
cage jpg
Adrian Mutu si Alexandra Dinu (1) jpg
Pique si Shakira Getty jpg
Jennifer Lopez sexy (2) jpg
Coolio (2) jpg