Politica este în sângele lui George Clooney de secole întregi! Ce preşedinte faimos apare în arborele genealogic al actorului?

19 septembrie, 2020
2 11111111111 jpg jpeg

O fi el implicat în tot felul de cauze politice şi sociale, pentru a-i ajuta pe cei mai năpăstuiţi de soartă, însă preocuparea starului hoolywoodian pentru asemenea aspecte ale vieţii are, cel mai probabil, de-a face şi cu moştenirea sa genetică. Actorul e înrudit cu nimeni altul decât al 16-lea preşedinte din istoria Americii!

Mătuşa lui Clooney a fost nimeni alta decât faimoasa Rosemary Clooney, actriţa şi cântăreaţa devenită cunoscută prin anii '50 datorită unor hituri precum Mambo Italiano. Însă Rosemary nu a fost singura rudă faimoasă din arborele genealogic al starului hollywoodian.

Mătuşa lui George Clooney

22222222222222 jpg jpeg

Vedeta din Ocean’s 11 este rudă îndepărtată cu fostul preşedinte american Abraham Lincoln, iar acest lucru a fost făcut cunoscut publicului larg de Ancestry.com, care a descoperit că George este văr îndepărtat cu fostul şef de stat american.

presssssssssssssssssssssss jpg jpeg

Mai exact, stră-stră-stră-străbunica actorului, Mary Ann Sparrow, a fost sora vitregă a lui Nancy Lincoln, mama fostului preşedinte Abraham Lincoln, născut la 1809.

Influenţe pozitive

Aşadar nu numai soţia actorului, avocatul Amal Alamuddin, are o influenţă benefică asupra lui George, ci şi moştenirea lui genetică îşi spune cuvântul atunci când e nevoie ca Clooney să se implice în vreun caz politic sau social care i-a atras atenţia. Înrudirea lui cu una dintre cele mai însemnate figuri din istoria americană nu este deloc de neglijat.

el jpg jpeg

Clooney este cât se poate de activ din punct de vedere politic, una dintre acele celebrităţi care nu stau cu mâinile-n sân atunci când consideră că îşi poate aduce aportul în vreun fel în societate. Astfel, actorul l-a sprijinit din plin pe fostul preşedinte american Barack Obama, organizând o gală de strângere de fonduri, în numele partidului democrat, care s-a soldat cu 15 milioane de dolari, la finalul serii.

Cu toate astea, prin venele lui curge sângele unui fost republican, Abraham Lincoln, unul dintre cei mai mari preşedinţi americani, rămas în istorie pentru abolirea sclaviei, care a devenit lege în Statele Unite în 1865, după asasinarea lui.

ei doi jpg jpeg

Mama lui Lincoln, Nancy Hanks a fost sora vitregă a stră-stră-stră-străbunicii actorului, Mary Ann Sparrow. Hanks şi Sparrow au avut aceeaşi mamă, pe Lucy Hanks, dar au avut taţi diferiţi. Lucy Hanks a fost bunica din partea mamei a lui Lincoln, dar şi ruda însemnată a lui Clooney.Recente pe Ok! Magazine

Hailey Baldwin Bieberprofimedia 0679444425 jpg
brad pitt
paris si sotul
Oana si Mioara Roman jpg
Nicolae al Romaniei si sotia sa, Alina Maria, in port traditional bucovinean jpg
adela popescu
ben  jennifer 3 jpg
Fiica lui Kim Jong un, Ju Ae   Profimedia (1) jpg
andreea marin6 jpg
Catherine Zeta Jones
Hugh Jackman și soția sa, Deborra Lee Furness
Elizabeth Taylor 0  sursa   GettyImages jpg
denise si sotul
1 jennifer garner jpg jpeg
carmen bruma mircea badea jpeg
Anisia Gafton jpg
kim si kanye jpeg
Crina Semciuc    FOTO Horațiu Sovaiala, Ionut Rusu (1) jpg