Portia De Rossi, la un pas de moarte din cauza anorexiei

26 noiembrie, 2010

Obsesia bolnăvicioasă pentru felul cum arată a urmărit-o 20 de ani. Regula ei „de aur“: să consume 300 de calorii pe zi. Pentru 170 de grame de iaurt în plus, a doua zi îngurgita doar

Obsesia bolnăvicioasă pentru felul cum arată a urmărit-o 20 de ani. Regula ei „de aur“: să consume 300 de calorii pe zi. Pentru 170 de grame de iaurt în plus, a doua zi îngurgita doar 150 de calorii, lua 20 de laxative şi alerga ore-n şir pe bandă. Demonul anorexiei o chinuia în fiecare minut. Era acea voce a „sergentului“, după cum povesteşte Portia de Rossi (37), care îi fora printre gânduri ca un burghiu: „Eşti un nimic, eşti o grasă proastă!“. Nici balsam de buze nu mai folosea, de teamă să nu înghită untul de shea pe care acesta îl conţinea!

Totul a început pe când Portia debuta în lumea modellingului, în Melbourne, la doar 12 ani! Iar după ce s-a mutat la Hollywood şi a obţinut rolul din serialul „Ally McBeal“, anorexia a devenit un mod de viaţă şi, totodată, coşmarul în care s-a aruncat din cauza complexelor fizice şi a ruşinii că e lesbiană. Aşa se face că în anul 2000 actriţa devenise un schelet de 37 de kilograme, la o înălţime de 1,70 metri. „Pentru mine era o recunoaştere a autocontrolului“, a explicat ea la show-ul lui Oprah Winfrey, unde şi-a prezentat cartea „Unbearable Lightness“.

Semnalul de alarmă a venit când a leşinat la filmările peliculei „Who is Cletis Tout?“. Diagnosticul: osteoporoză, un ficat în pragul cirozei şi restul organelor aproape de colaps. Se îndrepta lent spre moarte. În plus, a des¬coperit că avea lupus. Şocată, a reînceput să mănânce. Nu, a început să se îndoape! Fiind¬că, pentru ea, un regim sănătos era egal cu a fi grasă. În 15 luni a ajuns la 76 de kilograme! Şi exact atunci când se simţea mai puţin atrăgătoare, a întâlnit-o pe femeia care avea să o salveze: iubirea vieţii ei, Ellen DeGeneres (52). „Ea m-a scos la lumină. M-a învăţat să fiu liberă şi să nu-mi pese de părerile celorlalţi. Pentru prima dată, m-am acceptat aşa cum sunt.“ Azi, Portia trăieşte în L.A. alături de Ellen, cu care s-a căsătorit în 2008. Nu mai urcă deloc pe cântar şi mănâncă trei mese normale, plus gustări.

Foto: Guliver/WireimageRecente pe Ok! Magazine

1 obama jpg jpeg
Amal Clooney si George Clooney la gala Kennedy Center de la Casa Alba   profimedia 0742223553 jpg
Bennifer în căutarea bradului perfect, Profimedia (5) jpg
Vladimir Putin  sursa   GettyImages jpg
Violet, fiica lui Ben Affleck si a lUi Jennifer Garner, la dineul de stat de la Casa Alba   GettyImages 1446123513 jpg
Kate Middleton, Prințesa Diana1 jpg
Diana Dumitrescu si Denise Rifai, duelul celor doua ladies in red jpg
traistariu
Brigitte si Emmanuel Macron la dineul de stat oferit la Casa Alba de Jill si Joe Biden  profimedia 0741774325 jpg
garko
Ducii de Sussex  sursa   Profimedia jpg
Dana Savuica, pictorial impreuna cu sora ei, Gabriela Savuica   Sorin Stana, OK (4) jpg
Nicolae al Romaniei si sotia sa, Alina Maria, in port traditional bucovinean jpg
adela popescu
Fiica lui Kim Jong un, Ju Ae   Profimedia (1) jpg
andreea marin6 jpg
Catherine Zeta Jones
Hugh Jackman și soția sa, Deborra Lee Furness