Povestea de dragoste dintre fiul lui Alain Delon şi protagonista filmului Dalida. Anthony Delon & Sveva Alviti formează un cuplu de un an şi jumătate

18 octombrie, 2020
1 antono jpg jpeg

Dacă tatăl său, Alain Delon, a avut o idilă cu Dalida, fiul trăieşte acum o intensă poveste de iubire cu actriţa care a interpretat-o pe artista egipteană într-un film apreciat

Să fi fost Anthony Delon inci­tat de film şi de aventura ta­tălui său cu Dalida? În 1973, celebra artistă lansa un duet memorabil, care şi azi trans­mite atâta emoţie: piesa Paroles, paroles, alături de Alain Delon. Presa vuia că fai­mosul sex simbol francez trăia în culise o fierbinte aventură cu Dalida. Iar iubitul ei de atunci, Richard Chanfray alias Contele de Saint-Germain, fierbea de gelozie. Alain Delon avea, la rândul său, o relaţie stabilă cu Mireille Darc. Aşa încât orice s-a petre­cut în culise a rămas acolo... Atât Alain, cât şi Dalida şi-au negat aventura. 43 de ani mai târziu, ceea ce ar fi putut fi o nebună poveste de iubire a Franţei a devenit o rea­litate trăită de fiul lui Delon, Anthony, şi cea care a interpretat-o excelent pe Dalida în filmul despre viaţa ei - actriţa Sveva Alviti. Să fie mâna destinului?

Luna aceasta, ajuns la 55 de ani, Anthony Delon a făcut senzaţie la Festivalul de Film de la Veneţia. A renunţat la gecile de piele din propria colecţie lansată acum câţiva ani pen­tru un elegant costum Giorgio Armani, ală­turi de frumoasa italiancă de 36 de ani, care a păşit pe covorul roşu într-o rochie Valentino şi pantofi Roger Vivier. „Sunt sigur că aceas­tă a 77-a ediţie va fi memorabilă“, a spus An­thony. Şi sigur va fi pentru el, fiindcă este pri­ma apariţie publică grandioasă a cuplului care îşi trăieşte iubirea discret de un an şi jumă­tate. „Sunt atât de fericită să fiu din nou aici“, a declarat şi Sveva, actriţa fiind o obişnuită a festivalului - a mai defilat pe covorul roşu în 2011, 2016, 2018 şi anul trecut. Cu toate aces­tea, nu este foarte cunoscută în Franţa, deşi filmul Dalida a fost foarte apreciat în ţara lui Delon. Foarte interesant este că Dalida e pri­mul ei rol principal. Cel care i-a adus la pachet consacrarea, dar şi iubirea. Născută la Roma, Sveva s-a pregătit iniţial să devină jucătoare profesionistă de tenis. Ceea ce a şi făcut până la 17 ani.

Apoi a schimbat brusc macazul atunci când sora ei mai mică a înscris-o la concur­sul de frumuseţe Elite Model Look of the Year din Italia. A intrat în modelling, unde a activat până la 26 de ani, descoperind între timp că îi place şi actoria. A luat lecţii cu Susan Bat­son, cunoscută pentru că a lucrat cu Nico­le Kidman şi Juliette Binoche la New York, şi şi-a consolidat studiile de actorie la Roma, în 2011, la şcoala Annei Federico. A participat la tot felul de castinguri, a obţinut roluri mici în seriale şi filme TV, printre care cel din La mia casa e pienna di specchi, alături de Sophia Lo­ren. Până când a fost remarcată şi chemată la probe pentru rolul Yolandei Cristina Gigliotti aka Dalida, fiind aleasă din peste 200 de can­didate. „Publicul a înţeles încă din perioada în care promovam filmul ce emoţii puternice aveam. Eu chiar eram Dalida, simţeam ca ea, nu eram o simplă imitaţie“, a declarat pentru La Stampa Sveva, care din cauza stresului fil­mărilor a făcut o criză de epilepsie pe plato­uri. Ulterior, actriţa a declarat că trupul ei nu a suportat ritmul de lucru. Nişte mărturisiri din care italianca ne transmite o mare de emoţie, sensibilitate şi fragilitate. La fel cum era şi Da­lida - dar asemănările ar fi bine să se oprească aici. Fiindcă deşi alăturarea cu artista egip­teană este atât de plină de romantism, în fi­nal aceasta a avut un destin tragic. După ce a trăit profund durerea faptului că trei dintre iubiţii ei s-au sinucis (printre care şi contele de Saint-Germain), Dalida şi-a pus ea însăşi capăt zilelor, pradă depresiei, cu o supradoză de barbiturice, la Paris, în 1987, la 54 de ani. Dar fericirea se poate naşte şi dintr-o tristă poveste, nu-i aşa?

Asta îşi doresc să demonstreze îndrăgostiţii de la Veneţia, pe care îi despart 19 ani, dar care şi-au făcut deja pe conturile de socializare declaraţii de iubire impresionante.

„Uneori viaţa nu ni se pare dreaptă, ni se pare că toţi norii negri se adună deasupra noastră. Şi adesea chiar aşa e. Dar câteoda­tă destinul ne face un cadou, o dulce rază de soare care să ne însoţească în această călătorie pe Pămât. În astfel de momente trebuie să ştim să fim recunoscători, pen­tru că fericirea este extrem de preţioasă“, a scris Anthony chiar anul trecut de Crăciun, atunci când a postat prima dată în mediul virtual o imagine alături de iubita lui. La rân­dul ei, Sveva a postat anul acesta în aprilie o imagine cu ei doi şi comentariul: „Dragos­tea vieţii mele“.

Lucrurile sunt cât se poate de serioase între ei, cu atât mai mult cu cât Sveva nu s-a ferit să declare anul trecut în septembrie, când deja forma de mai bine de două luni un cuplu cu Delon: „Simt o mare dorinţă de a avea un copil. Sper că va veni cu­rând, eu sunt pregătită. Până la urmă, viaţa nu înseamnă doar muncă, ci şi familie!“. Iar el pare să fie de acord cu ea, pentru că luna aceasta a declarat pentru Paris Match că se va însura cu Sveva. Pentru ea ar fi cel dintâi copil. Anthony, în schimb, fiul lui Alain Delon din scurta căs­nicie cu Nathalie Delon, are deja 3 copii. Iar relaţia cu Sveva este şansa lui frumoasă de a se reconcilia cu trecutul şi un eşec pe care nu şi l-a dorit. După o copilărie dureroasă, din cauza divorţului părinţilor săi pe când el nici nu împli­nise trei ani, Anthony şi-a promis că îşi va con­strui o familie stabilă. Dar nu s-a întâmplat aşa. Căsătorit şase ani cu Sophie Clerico, Anthony a divorţat în 2012, punând punct unui mariaj din care au rezultat trei copii. Nu i-a iertat nicioda­tă absenţa tatălui în copilăria şi adolescenţa lui, dar timpul şi eşecul propriului mariaj l-au făcut să fie mai înţelegător cu bătrânul Alain, ajuns la 84 de ani. Iar dacă declaraţiile lui şi ale Svevei de pe Instagram nu vor rămâne doar „paroles, paroles“ în vânt şi vor trăi în continuare o iubire izbăvitoare, asta îi va deschide şi mai mult inima lui Anthony.