Povestea de iubire dintre Mihai Șora și Luiza Palanciuc. Prima dată au fost colegi de muncă, apoi iubiți

27 februarie, 2023

Mihai Șora, care s-a stins din viață pe 25 februarie la 106 ani, era căsătorit cu Luiza Palanciuc. Cei doi s-au căsătorit în anul 2014, iar de atunci erau de nedespărțit, în ciuda diferenței de vârstă de 58 de ani.

Mihai Șora și soșia sa, poeta Luiza Palanciuc Sursa colaj Click!

Mihai Șora a fost căsătorit prima dată cu Mariana Șora, care s-a stins din viață în anul 2011. Au avut un mariaj lung, căci cei doi au devenit soț și soție încă din anul 1939. După ce și-a pierdut prima soție, filosoful a suferit mult.

Apoi, după ceva vreme, în viața lui a apărut poeta, eseista și traducătoarea Luiza Palanciuc, cu care s-a și căsătorit în 2014. Cei doi s-au cunoscut în urmă cu mai mult timp, căci în 2010 lucrau împreună la fondarea unei reviste, scrie Fanatik.

Diferența de vârstă dintre ei nu a fost un impediment pentru relația lor, între Mihai Șora și Luiza Palaciuc exista o diferență de vârstă de 56 de ani, iar în momentul în care s-au căsătorit, filosoful avea 98 de ani.

„Cel mai mulţumit sunt de faptul că pot iubi. Iubesc oamenii şi, mai ales, iubesc o fiinţă care stă lângă mine, împreună cu mine. Şi al cărei nume este Luiza”, spunea Mihai Șora la momentul când a recunoscut public povestea de iubire cu Luiza Palanciuc.

În afară de iubirea lor, cei doi aveau și pasiuni comune, având în vedere profesiile lor. „Iubirea, în formele ei cele mai diverse, este un lucru care trebuie să ne acompanieze viaţa de la început până la sfârşitul ei. Există în fiecare viaţă atâta lumină cât capacitate dai iubirii. Iubirea îmbrăţişează din capul locului întreaga lume”, scria la un moment dat filosoful în una dintre postările sale din mediul online.

Luiza Palanciuc a anunțat că Mihai Șora a murit

Ea a postat un mesaj tulburător pe contul de Facebook al celui pe care îl numește „frumusețea însăși” și care i-a fost alături timp de aproape două decenii, dintre care 9 ani ca soț. „Iubitule, ai fost fericire pură: nu doar un om frumos, ci Frumusețea însăși, credința, nădejdea și dragostea, cum spune cuvântul apostolic. Și niciodată nu-ți voi fi îndeajuns de recunoscătoare pentru tot ce mi-ai dăruit timp de aproape două decenii. Tu m-ai scos de pe șinele destinului meu și m-ai legat ireversibil și armonios de al tău, cu o grație de care numai tu erai capabil și pe care nu mulți pământeni o pot cuprinde cu mintea sau cu inima.

Încă nu știu cum va arăta ziua de mâine, nici toate cele care vor urma. E dincolo de puterea mea de acceptare. Unii oameni ar trebui să trăiască veșnic – nu numai în Rai, unde, negreșit, tu vei sta, ci și pe punctul acesta albastru, boțul de apă și humă care plutește în spațiu și pe care opt miliarde de alte făpturi omenești – dar niciuna ca tine – conviețuiesc, se ceartă sau se iubesc, se războiesc ori își sunt – unele, altora – sprijin. E frig fără tine, iubitule. Aziul”, a transmis ea.

Foto: Click, ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

FotoJetReghe jpg
Alina Kabaeva jpg
FotoJetBrit jpg
anca turcasiu
Angela Merkel si Regele Charles la dineul de la Berlin   profimedia 0766087803 jpg
Rege Jean Page (3) jpg
Dinu Maxer despre divorţ jpg
Angelina Jolie si Brad Pitt FOTO Getty Images jpg
Ana Morodan arestata cu 3 dosare penale (6) jpg
Salma Hayek și Francois Henri Pinault, soțul său jpg
Jennifer Aniston, premiera americană Murder Mystery 2 (7) jpg
Nadia El Nakla si Humza Yousaf   profimedia 0765882072 jpg
Kim Kardashian pe plajă, Profimedia (6) jpg
1 jorge masked singer romania jpg jpeg
Gisele Bundchen jpg
Tania Budi jpg
Bennifer verde neon, premiera Air, Getty (7) jpg
FotoJetMonica jpg