Povestea fostei vedete Iulia Frăţilă. A dispărut din televiziune, a învins o boală severă şi s-a stabilit în Texas, unde lucrează cu copiii cu autism

10 mai, 2021
3 iulia ok jpg jpeg

La sfârşitul anilor 2000, una dintre cele mai admirate prezenţe feminine din peisajul TV a dispărut subit din actualitate.

Este vorba despre prima asistentă TV din România, frumoasa blondă Iulia Frăţilă, acum în vârstă de 45 de ani. Fostă Miss Constanţa în 1993 şi clasată pe locul secund în concursul Miss România, Iulia Frăţilă a părăsit televiziunea în anul 2008, atunci când a fost diagnosticată cu mastoză fibrochistică. Frumoasa constănţeancă a lucrat în echipa lui Florin Călinescu, a fost co-prezentatoare a emisiunii de succes Roata Norocului şi, printre altele, prezentatoare a matinalului de la Prima TV, înainte ca starea ei de sănătate s-o forţeze să părăsească de tot lumea care a făcut-o faimoasă. 

5 1 iulia jpg jpeg

„Când am fost diagnosticată şi trebuia să mă hotărăsc la ce metodă de tratament să apelez, m-am tot gândit ce-ar trebui să schimb la viaţă mea. Şi am ajuns la concluzia că nu îmi acord timp mie deloc, astfel că am început să ies mai mult cu prietenii, să văd piese de teatru, să mă preocup de mine”, a declarat Iulia într-un interviu mai vechi de la Antena 2, la emisiunea „Harta vieţii”.

Aceasta a mai mărturisit că s-a vindecat de nodulii de la sân fără a apela la operaţie, doar cu tratamente naturiste şi relaxare. Unde a dispărut Iulia după ce s-a vindecat de această boală care risca să devină periculoasă? 

1 iulia fratila jpg jpeg

Împreună cu soţul ei, artistul plastic Radu Runcanu, Iulia s-a mutat mai întâi în Spania şi de acolo, în urmă cu câţiva ani, s-a stabilit în Statele Unite, lucrând din anul 2011 la un centru pentru copii bolnavi de autism din Texas. Acest lucru a fost posibil deoarece Iulia are un master în psihologie obţinut în anul 1995.

2 95136398 103099388060694 1821091667084574720 o jpg jpeg

"De 9 ani lucrez cu persoane cu tulburări din spectrul autismului în SUA. Ofer consiliere gratuită familiilor copiilor cu TSA pe durata crizei generate de COVID-19", a scris aceasta, anul trecut, pe pagina de Facebook Romania Autism Project by Iulia Runcanu. Judecând după fotografiile publicate pe Facebook de Iulia, vedetă care se semnează cu numele de Runcanu, putem spune că aceasta nu s-a schimbat foarte mult faţă de anii în care activa în televiziune.

De apreciat cum această fostă vedetă TV a ales să ducă o viaţă discretă peste Ocean, lucrând în folosul copiilor cu probleme, şi, mai ales, să aibă curajul să o ia de la capăt cu o reconversie profesională spectaculoasă.

Foto: FacebookRecente pe Ok! Magazine

Charlize Theron  foto   GettyImages jpg
Adele înainte și după dietă (1) jpg
Lady Gaga, Getty (2) jpg
Stephan Pelger1 (1) jpg
Joan Collins cu fiul Alexander Newley, Profimedia jpg
Angelina Jolie, Getty (2) jpg
Kim Kardashian  jpg
Gerard Pique si Clara Chia, Foto Profimedia jpg
baiat adoptat horia brenciu 8 jpg
Andreea antonescu jpg
Salma Hayek GQ Awards, Getty (4) jpg
shannen doherty foto profimedia 13 jpeg
FotoJetJLo jpg
ioana dichiseanu muzica fado jpeg
Shakira în public la Barcelona, vizionând Marele Premiu de Formula 1, Getty jpg
Pierce Brosnan și Keely Shaye Brosnan, Getty (1) jpg
MIhai Petre IMG 4218 (2) jpg
Charles Romania jpg