Povestea lor. Will & Jada Pinkett Smith, o iubire neobişnuită

13 ianuarie, 2017
Enter The Matrix Game Debut in Los Angeles jpeg

Un mariaj de 20 de ani la Hollywood este un record pe care ei ţin cu dinţii să-l doboare, anul acesta. Pentru că, da, iubirea lor a fost avut parte de cutremure, unele destul de puternice, dar Will şi Jada sunt plămădiţi dintr-un material de supravieţuitor şi nu renunţă.

Will Smith şi Jada Pinkett Smith în 2015

N-au făcut-o nici anul trecut, când toată lumea le-a scris epitaful şi i-a despărţit oficial, fără să le dea şansa să dezmintă zvonurile. Dar poate că tocmai asta i-a salvat, sinceritatea cu care şi-au asumat aceste probleme, căci nu iese fum fără foc, iar în familia starului de 48 de ani chiar au fost derapaje.

„Am fost foarte des la consiliere maritală. Terapia ajută, pentru că te ajută să afli adevărul despre ce se întâmplă în cuplu. Stai lângă soţia ta şi îi spui tot ce ai pe suflet, apoi afli, la rândul tău, ce are şi ea pe suflet. Vă priviţi şi nu vă imaginaţi că ar mai putea fi vreodată iubire între voi, după ce adevărul iese la suprafaţă“, a mărturisit Will. Să-nţelegem că mariajul lor este ţinut în viaţă în mod artificial, ca un pacient care nu se mai trezeşte din comă?

Când a început totul? Tot atunci când steaua lui Will Smith începea să strălucească, în anul 1990, pe platourile serialului care l-a făcut faimos, „Prinţul din Bel-Air“. Jada Pinkett avea 19 ani, cu trei mai puţin decât Will, când a dat o probă pentru rolul iubitei din serial a personajului interpretat de Smith. N-avea să-l primească, deoarece producătorii au considerat-o prea scundă, la cei 1,52 m ai ei, pentru un rol de femeie fatală. Doar Will a văzut ceva în această actriţă aspirantă, frumuşică şi plină de energie, iar el şi Jada au rămas prieteni. Pe atunci, Will nu era disponibil, starul în devenire fiind căsătorit cu superba mulatră Sheree Zampino, mama fiului său de 24 de ani, Trey. Însă în 1995, când actorul a divorţat, calea Jadei către inima lui era cât se poate de deschisă. Will îşi aduce aminte că actuala lui soţie, spre deosebire de o lume întreagă, nu l-a găsit defel amuzant, ceea ce a atras-o mai degrabă la el fiind puternica lor legătură intelectuală.

Will şi Jada, alături de copiii lor, Jaden şi Willow, şi de fiul actorului din prima căsnicie, Trey (dreapta)

„Era deja de doi ani împreună când Jada a catadicsit să râdă la o glumă de-a mea. Acum, lucrurile s-au schimbat, Jada a ajuns să-mi aprecieze simţul umorului, numai că a avut nevoie de ceva timp ca să realizeze asta“, dezvăluie Smith.  Momentul în care Jada şi-a dat seama că bărbatul de lângă ea este un tip haios a coincis cu cel în care Will a cerut-o de soţie, în 1997, tot după doi ani de relaţie. Logodna a fost scurtă, de doar o lună, pentru ca nunta să aibă loc chiar de Revelion, în mare secret. Sau fie, nu chiar în cel mai mare secret, căci în seara lor cea mare le-au fost aproape, în reşedinţa Jadei din Baltimore, circa 100 de invitaţi. Nunta pe fast forward are sens, căci Jada era pe atunci însărcinată în două luni cu primul lor copil, Jaden (18), urmat după doi ani de sora sa, Willow (16). Iar soţul ei, crescut într-o familie cu puternice convingeri catolice, şi-a dorit, probabil, ca fiii lui să se nască într-o uniune binecuvântată de Dumnezeu. Astăzi, Will nu mai este atât de meticulos în ceea ce priveşte cele bisericeşti, ba, mai mult, umblă vorba că actorul ar fi sărit în barca Scientologiei.

Puţini s-ar fi aşteptat ca frivolul Prinţ din Bel-Air, başca ceva rapper pe la începuturile lui, să îşi ghideze viaţa sentimental după… cuvântul Domnului, iar asta nu e neapărat ceva de criticat. Deşi, dacă ar fi să ne amintim de o declaraţie de-a lui din 2006, am putea citi printre rânduri că starul este mai degrabă prizonierul acestei a doua căsnicii. „Eu şi Jada am stat în faţa lui Dumnezeu şi a familiei mele şi am spus «până când moartea ne va despărţi». Divorţul nu este o opţiune. Cred cu tărie că nu există altă femeie potrivită pentru mine.“ La rândul ei, şi Jada este de neclintit, actriţa spunând sus şi tare că mai degrabă va renunţa la cariera ei decât să se despartă de Will. „Nu m-am gândit vreodată că voi fi căsătorită şi voi avea o familie. Eu am crescut doar cu mama şi m-am gândit că aşa voi fi şi eu, mamă singură şi femeie de carieră. Apoi, am întâlnit acest bărbat frumos, pe Will. Ne-am căsătorit, am primit un fiu din oficiu, pe Trey, apoi i-am avut pe Jaden şi pe Willow. Am construit, aşadar, singură ceea ce n-am avut niciodată: o familie.“

Cu Sheree Zampino, prima lui soţie

Numai că acest mariaj este unul la care Domnul ar cam ridica din sprânceană. Asta pentru că domnul şi doamna Smith consideră natural şi sănătos călcatul pe bec. „Suntem conştienţi că vom fi atraşi de alte persoane“, mărturisea Will în 2005, prăbuşindu-se de pe piedestalul soţului model. „În jurămintele de la cununie, nu spunem că vom închide ochii la toţi ceilalţi. Promisiunea este că nu vei auzi niciodată că am făcut ceva. Se poate ajunge chiar la a-i cere permisiunea partenerului: «Am nevoie să fac sex cu altcineva. Nu o voi face, dacă tu nu eşti de acord, dar, te rog, fii de acord!».“ Wow!

O logică susţinută şi de soţioara lui iubitoare, care se declară, mai mult de nevoie decât de voie, în favoarea unui mariaj deschis. Citiţi aceste rânduri fără prejudecăţi, dar şi fără speranţă. „I-am spus dintotdeauna lui Will: «Poţi face orice vrei tu, atâta timp cât te poţi uita în oglindă şi eşti OK cu tine!». Până la urmă, eu nu supraveghez pe nimeni. Este un bărbat în toată firea. Doar pentru că un bărbat este atras de altă femeie nu înseamnă că nu te iubeşte. Dacă bărbatul tău nu vede frumuseţea altei femei, cum naiba o va vedea pe a ta?“ Chiar aşa…

Will şi Jada, încă îndrăgostiţi

Suntem siguri că Jada n-a crezut nicio iotă din ce a declarat mai sus, este femeieşte imposibil să aprobi şi să încurajezi ca bărbatul tău să-i facă ochi dulci uneia sau alteia. S-o luăm pe Margot Robbie, de exemplu, partenera lui Smith din două filme, Focus şi Suicide Squad. Australianca este frumoasă, aşadar, conform raţionamentului de mai sus, dacă Will a avut, într-adevăr, o aventură cu ea, se acceptă. Unii au mers şi mai departe şi au susţinut că tot mariajul celor doi este o făcătură, căci atât Will, cât şi Jada, ar juca în echipa cealaltă. De sex cu acelaşi sex, adică.

Cum, necum, domnul şi doamna Smith au trăit să se vadă căsătoriţi timp de 19 ani şi să-l serbeze, anul acesta, pe cel de-al douăzecilea. N-am spune hop până n-am sări gardul, însă Will ne dă speranţe că nu vor mări rândurile celor celebri şi despărţiţi de la Hollywood. Chiar noul lui film, „Collateral Beauty“, în care personajul lui Will, dezamăgit de viaţă şi gol pe interior, pune întrebări Iubirii, Timpului şi Morţii, a fost de ajutor. Unul dintre răspunsurile primite de la dragoste are şi un nume. Jada.

Foto: guliver/getty images, toby hancock/ok! syndicationRecente pe Ok! Magazine

Gerard Pique si Clara Chia, Foto Profimedia jpg
baiat adoptat horia brenciu 8 jpg
Andreea antonescu jpg
Salma Hayek GQ Awards, Getty (4) jpg
shannen doherty foto profimedia 13 jpeg
FotoJetJLo jpg
ioana dichiseanu muzica fado jpeg
Shakira în public la Barcelona, vizionând Marele Premiu de Formula 1, Getty jpg
Pierce Brosnan și Keely Shaye Brosnan, Getty (1) jpg
MIhai Petre IMG 4218 (2) jpg
Charles Romania jpg
FotoJetMiddletons jpg
Kim Cattrall, Getty (2) jpg
Prințul Harry, Meghan Markle  foto   GettyImages jpg
Joe Biden   The White House 2 jpg
Prințesa Charlotte jpg
Feli, iubire ca la piata jpg
Cristina Cioran primele poze cu copilul si cu Alex Dobrescu (1) jpg