Predicţii Oscar 2015: cine are şanse la Cel mai bun film la premiile Oscar

11 februarie, 2015
birdman eduward norton michael keaton jpeg

Încă 11 zile şi aflăm câştigătorul! Cu siguranţă, mulţi dintre voi au văzut filmele nominalizate şi şi-au dat deja cu părerea privind cine merită cel mai mult să primească Oscarul pentru cel mai bun film. Şi e greu să cazi de acord la unison, când avem trei filme foarte bune:

Show-ul anului, Gala Oscar, va avea loc la Dolby Theatre pe 22 februarie, şi va fi găzduit pentru prima dată de actorul şi comediantul Neil Patrick Harris. Nominalizările la premiile Oscar au stârnit deja mari emoţii şi au dat curs predicţiilor pentru ediţia de anul acesta, când cursa este foarte, foarte strânsă. Atât de multe filme extraordinare, atât de diferite, şi un singur premiu pentru cel mai bun film.

image

Cea mai strânsă cursă pentru Oscar, din ultimii ani

Prin urmare, încă 11 zile şi aflăm câştigătorul! Cu siguranţă, mulţi dintre voi au văzut multe dintre filmele nominalizate şi şi-au dat deja cu părerea privind cine merită cel mai mult să primească Oscarul pentru cel mai bun film. Şi e greu să cazi de acord la unison, când avem trei filme foarte bune: pe primul loc s-ar situa la egalitate Birdman (Omul Pasăre sau Virtutea nesperată a ignoranţei) şi Boyhood (12 ani de copilărie) – atât de diferite şi atât de impresionante, că mai c-ar merita ambele Oscarul, dar şi The Theory of Everything, unde rolul lui Eddie Redmayne, cel al marelui astrofizician Stephen Hawking, nu are cum să nu te înfioare cu totul, trăgându-te într-o poveste impresionantă de viaţă, marcată de geniu.

Cel mai bun film: Boyhood sau Birdman? Sacrificiul artistic sau metafora crizei existenţiale moderne?

Dar să revenim la primele două, care au şanse egale să ia Oscarul pentru cel mai bun film în 2015. Unii jură că va lua Birdman, pentru că este o comedie neagră, tragic-comică, plină de metafore, jocuri de stări şi iluzii ca-n viaţa reală, într-o societate pusă pe fast forward unde marea criză existenţială devine pierderea rostului în viaţă, semnificaţia individului, apogeul şi declinul. Iar marii actori aleşi de regizorul Alejandro Gonzalez Innaritu - Michael Keaton, Edward Norton, Zack Galifianakis, Emma Stone ori Naomi Watts fac ca producţia savuroasă să fie favorită la Oscar, la cel mai bun film. Este momentan nominalizat la 9 Oscaruri.

image

Însă, pe de altă parte, cel mai bun film al anului poate fi desemnat şi Boyhood – mai ales datorită sacrificiului imens pe care regizorul Richard Linklater, a cărei fiica a şi jucat în film, l-a făcut şi cu care, poate, a încercat să epateze: filmările au durat 12 ani. 12 ani! Filmul urmăreşte îndeaproape, fin şi armonios, foarte uman şi intim, maturizarea lui Mason Evans, de la 6 ani (un rol jucat impecabil şi neaşteptat de cald de Ellar Coltrane) până la 18: adolescenţa sa, cu momente bune şi rele. Filmările nu au fost spectaculoase, cu artificii şi scene uluitoare, însă firul narativ a oferit în mod inspirat şi foarte emoţionant “felii de viaţă” (“slices of life”, tehnică pe care şi filmele româneşti o exploatează cu talent). Mama sa, Olivia (Patricia Arquette) trece printr-o criză majoră a vieţii – este mamă singură, predispusă la relaţii bolnăvicioase, luptând să se realizeze profesional, aşa cum îşi dorea de tânără. Ethan Hawke este tatăl înstrăinat, mereu imatur, dar care creşte odată cu copiii săi, Mason şi Samantha (Lorelai Linklater). Un film într-adevăr epic, pentru că durata de 3 ore este, totuşi, destul de atipică pentru un film de Oscar. Un film epic, cum spuneam, dar şi un film neconvenţional – 12 ani de filmări însumează un sacrificiu neaşteptat, poate chiar o piatră de temelie pentru cinematografia americană, o revoluţie artistică. Care a primit 6 nominalizări la Oscar.

Experţii cred că “Boyhood” va câştiga 5 premii, “Birdman” 2 premii

Boyhood rămâne pe primul loc în predicţiile experţilor privind Oscarurile, aşa cum a dovedit de-a lungul sezonului premiilor mari. Mai mult, s-ar putea foarte bine să câştige nu doar ca cel mai bun film, dar şi pentru cel mai bun regizor, cea mai bună actriţă în rol secundar, cel mai bun scenariu.

În paralel,

va lua două premii Oscar, pentru cel mai bun actor principal şi pentru cinematografie.

Aceste predicţii aparţin a zeci de site-uri şi publicaţii care oferă recomandările cele mai bune şi argumentate din lume.Recente pe Ok! Magazine

Gwyneth Paltrow 50 ani (5) jpg
oana roma 8 fb jpg
robert cormier heartland2 jpg
shakira gerard pique profimedia 0358577468 jpeg
Kelly Osbourne insarcinata (2)   Instagram jpg
Shnia Twain   Instagram (1) jpg
Victoria Beckham   Instagram (3) jpg
FotoJet (32) jpg
razvan41 jpg
John Travolta jpg
Gigi Hadid vs Camila Morrone la show ul Versace de la Milano   Profimedia jpg
Robin Wright a divortat de Clement Giraudet   Profimedia  (1) jpg
rlb jpg
brad pitt3 jpg
Madalina Ghenea stil colanti sexy (1) jpg
Nadine jpg
Ben Affleck weekend jpg
Sylvester Stallone alaturi de sotia Jennifer Flavin si fiica sa FOTO EPA-EFE