Preşedintele Emmanuel Macron şi soţia sa, Brigitte, îndureraţi la comemorarea eroului naţional Arnaud Beltrame

29 martie, 2018
National tribute of the late Lieutenant Colonel Arnaud Beltrame   Paris jpeg

Miercuri a fost o zi cu mare încărcătură emoţională pentru poporul francez, iar Parisul a fost în doliu. Preşedintele Emmanuel Macron şi soţia sa, au fost sobrii şi înlăcrimaţi la comemorarea unui eroi naţional, Colonelul Arnaud Beltrame, care şi-a dat viaţa în lupta sa pentru combaterea terorismului.

image

Francezii şi-au omagiat miercuri, 29 martievictimele atacului terorist de vinerea trecută, din interiorul unui supermarket din localitatea Trebes, Franţa, dar şi pe unul dintre cei mai curajoşi compatrioţi care a pierit în această luptă, Colonelul Arnaud Beltrame. Iar preşedintele francez i-a adus un ultim omagiu acestui erou naţional, el şi soţia sa purtând negru şi mergând cu tristeţe în urma cortegiului funerar.

image

Ceremonia naţională a avut loc la Palatul Invalizilor, iar Emmanuel Macron şi Brigitte au fost vizibil marcaţi de eveniment, ţinând un moment de reculegere şi vârsând chiar şi o lacrimă pentru cei trei morţi şi 16 răniţi din atacul terorist. Ba mai mult, şeful statului a vrobit despre cât de mult îi stimează pe cei care pun meseria lor şi patriotismul mai presus de viaţă.  Colonelul Arnaud Beltrame a pierit pentru a salva viaţa unui ostatic. A devenit un erou naţional când s-a oferit voluntar, pe 23 martie, să înlocuiască un ostatic, impresionând cu gestul lui lumea întreagă.

La ceremonie au participat mii de oameni, printre personalităţile de seamnă numărându-se foştii preşedinţi francezi, François Hollande şi Nicolas Sarkozy. Chiar şi Papa Francisc a lăudat gestul incredibil făcut de locotenent.

Foto: HeptaRecente pe Ok! Magazine

Rihanna Riri (1) jpg
cub sotia nosfe png
Cătălin Scărlătescu și Doina Teodoru au luat prima cutie JPG
Tom Cruise, Getty (1) jpg
Soții Willis 2019 (1) jpg
adela popescu jpeg
Roger Moore, Getty (1) jpg
Justin Timberlake și soția sa, Jessica Biel, Getty jpg
Colaj Kaia Austin jpg
Michael Schumacher si Corinna Schumacher (Getty) jpg
11 dana savuica goala la 50 de ani 10 jpg jpeg
Cameron Diaz
carmen bruma dubai 3 JPG
mame si fiice jpg
Stormy Daniels, starleta porno care a avut o relatie cu Donald Trump   Profimedia jpg
Nick Cannon și Mariah Carey, Getty (5) jpg
Fuego a reușit să piardă în greutate
Jennifer Lopez profimedia 0763727806 jpg