Preşedintele francez Emmanuel Macron şi soţia sa, în vizită la Bucureşti

24 august, 2017
Delegates Attend The European Council Meeting In Brussels  Day One jpeg

Preşedintele Franţei a sosit astăzi în România, pentru prima dată de când a fost numit şef al statului francez. Vizita acestuia a venit ca răspuns la invitaţia preşedintelui României Klaus Iohannis şi are ca obiectiv principal aprofundarea relaţiei bilaterale de parteneriat strategic, precum şi pe principalele subiecte aflate pe agenda europeană, internaţională şi de securitate. Brigitte Macron, Prima Doamnă a Franţei, l-a însoţit!

image

Emmanuel Macron şi soţia sa au fost aşteptaţi de oficialităţile române pe aeroportul Henri Coandă din Bucureşti. După acest moment, preşedintele Franţei şi Brigitte Macron s-au îndreptat spre Palatul Cotroceni, unde au fost întâmpinaţi chiar de preşedintele României Klaus Iohannis şi de soţia sa, Carmen Iohannis.

image
image

Preşedintele Macron şi soţia sa, Brigitte, au fost întâmpinat cu onoruri militare şi s-a intonat imnul, conform protocolului. Ulterior, Emmanuel Macron a salutat Garda de Onoare în limba română, timp în care Carmen Iohannis a discutat cu Brigitte Macron.

Şedinţa foto oficială de la Palatul Cotroceni

În continuare, cei doi şefi de stat vor avea convorbiri tete-a-tete şi în plenul delegaţiilor oficiale, iar de la ora 14.30 vor susţine o conferinţă de presă comună.

În timpul vizitei sale, Preşedintele Emmanuel Macron se va întâlni şi cu premierul Mihai Tudose, la Vila Lac , urmând ca apoi să viziteze ambasada Franţei pentru o discuţie cu comunitatea franceză.

Preşedintele Emmanuel Macron este aşteptat şi la Muzeului Naţional al Satului ”Dimitri Gusti”, după care va participa la o recepţie oferită de preşedintele Klaus Iohannis în onoarea lui, avându-i invitaţi persoane din domenii economice şi cultural.

Emmanuel Macron efectuează un turneu în Austria, România şi Bulgaria, iar apoi va găzdui o reuniune cu liderii Germaniei, Italiei şi Spaniei. Ultimul preşedinte francez care a venit în România a fost Francois Hollande, în 2016.

foto: captură Digi24Recente pe Ok! Magazine

Bennifer în căutarea bradului perfect, Profimedia (5) jpg
Vladimir Putin sursa  GettyImages jpg
Violet, fiica lui Ben Affleck si a lUi Jennifer Garner, la dineul de stat de la Casa Alba  GettyImages 1446123513 jpg
Kate Middleton, Prințesa Diana1 jpg
Diana Dumitrescu si Denise Rifai, duelul celor doua ladies in red jpg
traistariu
Brigitte si Emmanuel Macron la dineul de stat oferit la Casa Alba de Jill si Joe Biden profimedia 0741774325 jpg
garko
Ducii de Sussex sursa  Profimedia jpg
Dana Savuica, pictorial impreuna cu sora ei, Gabriela Savuica  Sorin Stana, OK (4) jpg
Nicolae al Romaniei si sotia sa, Alina Maria, in port traditional bucovinean jpg
adela popescu
Fiica lui Kim Jong un, Ju Ae  Profimedia (1) jpg
andreea marin6 jpg
Catherine Zeta Jones
Hugh Jackman și soția sa, Deborra Lee Furness
Elizabeth Taylor 0 sursa  GettyImages jpg
denise si sotul