Prima Doamnă a Ucrainei, mesaj disperat pe reţelele de socializare: "Invadatorii ruşi ucid copii. Îi ucid şi pe voluntarii care încearcă să ajute"

7 martie, 2022
1 olena zelenska prima doamna a ucrainei jpg sotia lui volodimir zelenski razboi in ucraina copii 6 jpg jpeg

Olena Zelenska vorbeşte, în mesajul său, despre ororile războiului, solicitând implicarea Occidentui.

În timp ce preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski transmite trupelor mesaje încurajatoare şi inamicului o nouă invitaţie la negocieri şi la sistarea focului, soţia sa, Olena Zelenska, încearcă să rezolve problema umanitară, apelând la clemenţa guvernului de la Kremlin, dar şi la empatia mamelor din Rusia.

Într-un mesaj disperat postat pe reţelele de socializare, ea descrie dramelor copiilor care au murit de la începutul invaziei ruseşti în Ucraina, spunând că mulţi dintre ei sunt mor de foame blocaţi în subsoluri.

“Invadatorii ucid copii ucraineni. Conştient şi cu cinism", spune Prima Doamnă a Ucrainei, ea însăşi mamă a doi copii.

        View this post on Instagram                       A post shared by Olena Zelenska (@olenazelenska_official)

View this post on Instagram

A post shared by Olena Zelenska (@olenazelenska_official)

"Trebuie să vorbesc! Deja peste 38 de copii au murit în Ucraina. Şi acest număr poate creşte în timp ce eu vă vorbesc! Când Federaţia Rusă spune invadatorii nu îi atacă pe civili, arătaţi-le aceste fotografii! Arătaţi-le chipurile acestor copii care nu au avut şansa să crească. Câţi trebuie să mai moară pentru a convinge trupele Rusiei să înceteze focul şi să permită coridoarele umanitare? Avem nevoie acum de coridoare în oraşele atacate cel mai mult în Ucraina! Sute de copii mor acolo în subsoluri fără hrană şi fără îngrijiri medicale. Soldaţii ruşi împuşcă familiile care încearcă să părăsească acele clădiri. Îi ucid şi pe voluntarii care încearcă să ajute.", spune ea în acest mesaj care e, mai curând, un strigăt de ajutor.

        View this post on Instagram                       A post shared by Olena Zelenska (@olenazelenska_official)

View this post on Instagram

A post shared by Olena Zelenska (@olenazelenska_official)

La final, Olena Zelenska a făcut un apel către NATO, să închidă spaţiul aerian de deasupra Ucrainei: "Fac apel la toată mass-media onestă din lume! Spuneţi acest adevăr teribil: invadatorii ruşi ucid copii. Şi ei o fac deliberat, trag pentru a ucide, pentru a ne îngenunchea, pentru a împiedica ajutorul umanitar. Arătaţi-le femeilor rusoaice – spuneţi-le ce fac fiii lor în Ucraina! Arătaţi-le aceste fotografii femeilor rusoaice – bărbaţii voştri, fraţii, compatrioţii ucid copii ca ai voştri! Şi voi sunteţi responsabile personal de moartea fiecărui copil ucrainean pentru că vă daţi consimţământul tacit pentru aceste crime. Ţări din NATO: închideţi cerul deasupra Ucrainei! Salvaţi-ne copiii pentru ca ai voştri să nu moară mâine!”

FOTO: InstagramRecente pe Ok! Magazine

scarla3 webp
maddox jpeg
Darius Campbell Danesh jpg
Mike Tyson (1) jpg
Mădălina Ghenea (16) jpg
vitali kliciko profimedia 0307495449 jpg
joe1 jpg
Andra si Catalin Maruta in vacanta declaratie de dragoste (4) jpg
angelina jolie brad pitt jpeg
Premieră Amazon jpg
Jennifer Aniston pentru Hollywood Reporter jpg
demi9 jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck jpg
laura cosoi
Madonna îl sărbătorește pe Rocco jpg
Richard Gere și Alejandra Silva Gală Spania jpg
Bennifer Paris jpg
selm2 jpg