Primele imagini cu Charles în noua sa calitate, de Rege al Marii Britanii. În curând, se va adresa poporului britanic

9 septembrie, 2022
profimedia 0721033929 jpg

După o noapte grea, pe care a petrecut-o la Balmoral împreună cu soția sa, noua regină consoartă, acestea sunt primele imagini cu Charles în noua sa calitate, de rege.

Protocolul arată că după decesul suveranului, primul în linia de succesiune la tron preia atribuțiile și titlul, înainte de încoronarea propriu-zisă.

Regele Charles a fost surprins în mașină, la plecarea de la Balmoral spre Londra, împreună cu soția sa.

Cei doi s-au îndreptat spre aeroport, pentru a se îmbarca cu destinația Londra, acolo unde în câteva ore își va prezenta primul discurs din calitatea de rege.

Fiul cel mare al Reginei Elisabeta pare îndurerat, afectat de moartea mamei sale, chiar dacă este prințul moștenitor care a așteptat cel mai mult din istorie preluarea tronului. Charles a devenit rege la 73 de ani.

Regele Charles priveste mesajele aduse omagiu Reginei Elisabeta la Palatul Buckingam Foto Profimedia jpg

El a emis ieri la puțin timp după anunțul decesului reginei o declarație publicată de Palatul Buckingham: ”Moartea iubitei mele mame, Maiestatea Sa Regina, este un moment de mare tristețe pentru mine și pentru toți membrii familiei mele. Deplângem profund moartea celui mai preţuit suveran şi a mult iubitei mame. Ştiu că pierderea ei va fi profund simţită în toată ţara, în teritoriile britanice şi Commonwealth, dar şi de către numneroşi oameni din întreaga lume. În această perioadă de doliu şi schimbări, familia mea şi eu ne vom găsi alinarea şi susţinerea conform cunoştinţele noastre despre respectul şi afecţiunea profundă de care Regina a fost atât de ataşată".

După gândurile scrise, noul rege se va adresa mulțimii și va căuta probabil să le aline durerea pierderii suveranei atât de iubită de popor.

Regele Charles se intalneste cu sustinatorii  Foto Profimedia jpg

Foto: Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Nadia Comăneci  GettyImages jpg
Klaus Iohannis si Carmen Iohannis la Palatul Elysee inaintea ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris   Administratia Prezidentiala (1) jpg
FotoJet Theron (1) jpg
Elisabeta Lipa, Klaus Iohannis si Carmen Iohannis la Paris la Ambasada la inaugurare Casa Romaniei  Administratia Prezidentiala (22) jpg
Emmanuel și Brigitte Macron, Profimedia (2) jpg
Nadia Comaneci la Paris la dineul de la Luvru   Instagram (12) jpg
Anya Taylor Joy, GettyImages (7) jpg
jennifer aniston instagram jpg
Celine Dion iulie 2024   Instagram jpg
FotoJet J Lo jpg
FotoJet Gala Summer jpg
Familia Beckham, vacanță în Sardinia, Instagram (7) (1) jpg
Jennifer Lopez Ben Affleck, Profimedia (3) jpg
FotoJet Simona jpg
Elon Musk FOTO Profimedia
Blake Lively și Ryan Reynolds, Getty (1) jpg
Michael Douglas, Foto Getty (4) jpg
Kamala Harris, vicepreședinte SUA, Profimedia (3) jpg