Prince nu vrea ca alţi artişti să-i cânte melodiile

26 aprilie, 2011

Artistul va face tot posibilul pentru a le interzice altor artişti să preia melodiile sale, pe motiv că lumea crede că unele dintre piesele sale aparţin altor artişti şi că un cover ar face să fie uitat originalul.

Artistul va face tot posibilul pentru a le interzice altor artişti să preia melodiile sale, pe motiv că un cover ar face să fie uitat originalul.

Prince este profund nemulţumit de faptul că lumea crede că unele dintre piesele sale aparţin altor artişti. „Când se fac cover-uri după piesele tale, înseamnă că muzica ta nu mai există. Multă lume crede că eu cânt melodii ale lui Chaka Khan sau Sinead O'Connor, însă puţini ştiu că acelea sunt, de fapt, piesele mele“, spune Prince referindu-se la piesa „Nothing Compares To You“, compusă de el, dar cunoscută mai mult ca aparţinând cântăreţei irlandeze Sinead O’Connor.

Tot el susţine că realizarea cover-urilor în industria muzicală contemporană e favorizată de legile foarte permisive. „Practic, un cântăreţ poate prelua o piesă fără să ceară acordul compozitorului, ci doar pe cel al casei de discuri. Iar asta nu se aplică şi în alte domenii ale artei. Este un singur serial «Lege & Ordine», însă există mai multe variante ale pieselor «Kiss» şi «Purple Rain»“, a explicat el, făcând referire la două dintre hiturile sale.

Foto: Northfoto