Principesa Margareta, dezvăluiri despre viaţa Reginei Ana

11 martie, 2013
71850 10151389438840854 864656075 n jpeg

Cu ocazia lansării volumului „Ana. Portretul Reginei/ Anne. Portrait of the Queen“, Principesa a declarat că mama sa este o persoană plină de femininate, dar care preferă sporturile mai degrabă masculine.

Cu ocazia lansării volumului „Ana. Portretul Reginei/ Anne. Portrait of the Queen“, Principesa a declarat că mama sa este o persoană plină de femininate, dar care preferă sporturile mai degrabă masculine.

Pe 8 martie, de Ziua Internaţională a Femeii, Curtea Veche Publishing şi Casa Regală a României au lansat volumul bilingv româno-englez „Ana. Portretul Reginei/ Anne. Portrait of the Queen“, cel mai recent volum apărut în colecţia „Casa Regală“ de la Curtea Veche Publishing.

image

La eveniment, Alteţa Sa Regală Principesa Moştenitoare Margareta a prezentat cartea inspirată de viaţa mamei sale, Regina Ana, vorbind şi despre firea şi pasiunile acesteia, dezvăluind faptul că mama sa, Regina Ana, este o persoană plină de contraste, dură, dar romantică, şi care preferă sporturile mai degrabă masculine, ca fotbalul şi vânătoarea.

image

Totodată, Alteţa sa a declarat că mama sa este o persoană foarte discretă şi nu a părut foarte încântată în momentul în care i-a fost prezentat proiectul de lansare a volumului

, dar că s-a bucurat, totuşi, când a văzut cum a ieşit cartea.

În cele 177 de pagini ale cărţii sunt prezentate detalii despre copilăria şi adolescenţa Reginei, viaţa de familie, devotamentul faţă de ţară. „Acest volum este ca o pictură, ca un tablou. Este ceva simplu, dar foarte profund“, a mai spus Principesa Margareta.

O amintire plăcută evocată a fost cea a deselor plimbări în natură alături de mama sa, când Regina Ana inventa poveşti pentru fiicele sale. În acelaşi timp, Principesa Margareta a mărturisit că Regina Ana a avut dintotdeauna un puternic spirit de aventură, preferând sporturile mai degrabă masculine, precum fotbalul, vânătoarea, pescuitul şi şahul.

image

, a mărturisit Alteţa Sa Regală. Aceasta a precizat că, în tinereţea sa, împreună cu Regina Ana au condus motociclete pe o distanţă de 100 de kilometri, în sudul Franţei.

La lansare a participat şi Principele Radu, cel care semnează volumul, dar şi Iren Arsene, manager al Curtea Veche Publishing, şi Cristina Uruc, fost bursier şi în prezent voluntar în programul „Tinere Talente“ susţinut de Fundaţia Principesa Margareta a României.

image

Evenimentul a avut loc în Librăria Cărtureşti din AFI Palace Cotroceni şi a adunat numeroşi cititori şi admiratori ai Familiei Regale, dornici să fie aproape de membrii acesteia într-un moment plin de însemnătate: anul în care Regina Ana a României împlineşte 90 de ani (devenind astfel cea mai longevivă consoartă de voievod sau rege din istoria României), dar şi 65 de ani de căsătorie cu Regele Mihai.

image

Foto: pagina oficialăRecente pe Ok! Magazine

Georgina Rodríguez, Profimedia (2) jpg
Kylie Minogue la BRIT Awards 2024   GettyImages 2054029155 jpg
Jake Bongiovi, Millie Bobby Brown, Dorothea Hurley și Jon Bon Jovi, GettyImages jpg
Rihanna în India, Profimedia (4) jpg
Brigitte Macron attends 14th dictation exercise event organised by ELA   Paris jpeg
cosmin cernat Kanal D Insula de 1 milion png
Florin Ristei și Ilona Brezoianu RAP00553 jpg
Shania Twain  jpg
Pamela Anderson, Profimedia jpg
Smiley   Culoarea ta (3) jpg
8 dicaprio profimedia 0497558825 jpg jpeg
Brigitte Macron jpg
la premiera filmului Hai, Romania (1) jpg
HELLO CHEF   SEZONUL 7   Diana Munteanu 5 jpg
Bradley Cooper (3) jpg
Naomi Campbell și Mohammed Al Turki GettyImages 1358842872 jpg
Ilinca Vandici si Teo Trandafir Follow us! Kanal D2 jpg
Iuliana Tudor foto Marius Baragan 88264c jpg