Prințul Charles nu va mai accepta donații mari în numerar, după scandalul cu șeicul din Qatar

30 iunie, 2022

După ce a fost arătat cu degetul pentru că ar fi primit un milion de euro îîn valize și pungi, moștenitorul tronului britanic încearcă să se detașeze de problemă.

printul charles jpg

Prințul de Wales trebuie să se fi simțit complet inconfortabil de acuzațiile aduse de ancheta jurnalistică a celor de la „The Sunday Times“, care au insinuat că el primește donații pentru Fundația sa la schimb cu unele favoruri politice sau economice.

La mijloc s-ar fi aflat afaceristul arab Hamad bin Jassim bin Jaber al-Thani, un șeic din Qatar și fost prim-ministru al statului, despre care se spune că „ar fi cumpărat toată Londra“, după investițiile sale masive în imobiliare și retail. Acesta i-ar fi dat Prințului Charles trei tranșe de bani, totalizând un milion de euro, dar cash! Lucru la care moștenitorul Marii Britanii nu a schițat vreun dezgust, ci i-a reorientat spre banca privată care deservește Familia Regală.

De când cei de la „The Sunday Times“ ar fi insinuat că Prințul Charles primește bani în schimbul unor manevre de influență, biroul său a încercat să limiteze donațiile făcute fizic.

Totodată, se crede că Prințul Charles ar fi oferit titluri onorifice în schimbul unor donaţii, care ar fi fost direcționate către Coutts, banca privată care deservește familia regală, în conturile fondului caritabil al Prinţului de Wales. Iar faptul că Michael Fawcett, mâna dreapta a prinţului timp de zeci de ani, a renunţat brusc la rolul său de conducere a uneia dintre principalele organizaţii de caritate, cam bate la ochi.

Clarence House a reacționat și a precizat că donațiile de la șeic au fost transmise imediat către una dintre organizațiile caritabile ale prințului și că au fost urmate toate procedurile corecte. O sursă din Casa Regală britanică a mai precizat că succesorul reginei Elisabeta „acționează după sfatul consilierilor”.  

FOTO: Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Kate Middleton William Camilla și Charles foto GettyImages 1343663306 jpg
Prințesa Claire a Belgiei, Prințul Aymeric, Profimedia jpg
Familia regală norvegiană, martie 2024, Instagram PNG
Kate Middelton William și Michael Middleton la nuntă GettyImages 113265077 jpg
Isla Savannah Phillips nuntă Meghan Harry 2018 GettyImages 1051955606 jpg
Regina Mary a Danemarcei  cu soțul ei GettyImages jpg
Principele Nicolae al Romaniei repatriat   Casa Majestatii Sale jpg
Prințul Harry  foto   Gettyimages jpg
Letizia, Felipe, Leonor și Sofia foto profimedia 0815164168 jpg
Regina Camilla foto GettyImages jpg
Regina Camilla, Joia Mare, Profimedia (2) jpg
Regele Charles, mesaj de Paște, Profimedia jpg
Charles și William, Getty (2) jpg
Meghan Markle și Prințul Harry 1 jpg
Hugh Grosvenor si Printul William   Getty Images jpg
Meghan Markle  foto   GettyImages, Instagram jpg
Prințul Harry, Meghan Markle  foto   GettyImages jpg
Kate Middleton vaccin colaj jpg