Prinţul Philip, din nou spitalizat

17 august, 2012

Soţul Reginei Elisabeta a II-a, în vârstă de 91 de ani, a fost internat miercuri din cauza unei infecţii urinare, aceasta fiind cea de-a treia "alertă" medicală pentru Prinţul Philip.

Soţul Reginei Elisabeta a II-a, în vârstă de 91 de ani, a fost internat miercuri din cauza unei infecţii urinare, aceasta fiind cea de-a treia "alertă" medicală pentru Prinţul Philip, deţinător al recordului de longevitate în rândul prinţilor consorţi britanici. „Ducele de Edinburgh (titlul său oficial) suferă din cauza reapariţiei infecţiei la vezica urinară care l-a deranjat în această vară şi a fost internat pentru a fi examinat şi tratat“, a anunţat palatul Buckingham, precizând totodată că soţul suveranei britanice „va rămâne probabil internat timp de câteva zile“.

Prinţul Philip, care se afla cu soţia sa la castelul Balmoral, în nord-estul Scoţiei, a fost transportat miercuri după-amiază la un spital din Aberdeen, aflat la o distanţă de circa 60 de kilometri.

Prinţul revenise de curând dintr-un sejur de câteva zile petrecut pe Isle of Wight din sudul Angliei, unde asistase la câteva regate. Prinţul a părut cu acel prilej că se simţea foarte bine.

Soţul suveranei britanice a contractat această infecţie urinară în luna iunie, după ce a petrecut mai multe ore sub ploaie, rezistând cu stoicism în picioare, în timpul impresionantei parade nautice ce a fost organizată pe Tamisa pentru a marca jubileul de diamant al reginei Elizabeth a II-a.

Această maladie, relativ curentă la persoanele în vârstă, l-a obligat să se interneze pentru cinci zile, împiedicându-l astfel să participe la restul evenimentelor programate în onoarea soţiei sale.

„Cred că mi-am făcut datoria. Ajung la capăt de cursă“, a declarat prinţul Philip cu ocazia celei de-a 90-a aniversări.

În decembrie 2011, prinţul Philip a fost operat de urgenţă, pentru o arteră coronariană obstrucţionată, o intervenţie care l-a împiedicat să participe la sărbătorile tradiţionale de Crăciun cu familia regală. Prinţul şi-a reluat destul de repede după aceea angajamentele oficiale, reducând totuşi numărul acestora.

Foto: ReutersRecente pe Ok! Magazine

brigitte profimedia 0703853077 jpg
allen jpg
Printesa Lia trecutul ei printul Paul Lambrino de Romania (11) jpg
ciutacu20 jpg
Top Gun  Tom Cruise (3) jpg
Cameron Diaz jpg
r kelly gettyimages 172025666 jpeg
8 johnny depp3 jpg jpeg
Shakira si Pique jpg
brigitte profimedia 0703644029 jpg
3 ariana grande jpg jpeg
Winona Ryder și Johnny Depp (4) jpg
Carmen Iohannis a gafat vestimentar la dineul pentru Summitul NATO de la Madrid Klaus Iohannis regina Letizia Regele Felipe al Spaniei (4) jpg
Printesa Lia trecutul ei printul Paul Lambrino de Romania (10) jpg
Ronaldo și Georgina Rodriguez Ibiza jpg
lisa marie presley profimedia 0701669220 jpg
Regina Letizia și Jill Biden jpg
Carmen Iohannis balul de absolvire (1) jpg