Prinţul Rainer pusese ochii pe Marilyn Monroe înainte ca Grace Kelly să îi devină soţie

18 ianuarie, 2022
8 grace10 jpg jpeg

Monarhia micuţului principat Monaco ar fi arătat foarte diferit dacă Marilyn Monroe ar fi fost pe tron/

Documentarul Curiosity Stream „Royals: Keeping the Crown” analizează modul în care starleta de la Hollywood a fost privită de prinţul Rainer, care o vedea ca pe o posibilă soţie înainte ca Grace Kelly să ia locul ei.

Rainier era pe cale să piardă coroana monegască la scurt timp după al Doilea Război Mondial din cauza unei posibile ruine financiare şi a turismului scăzut, potrivit People. Prinţul nu avea moştenitori şi era necăsătorit la acea vreme, aşa că trebuia să îşi găsească o soţie pentru a-şi asigura tronul şi principatul.

stanga
dreapta
1 grace1 jpg jpeg
2 grace2 jpg jpeg
3 grace3 jpg jpeg
4 grace4 jpg jpeg
5 grace5 jpg jpeg
6 grace9 jpg jpeg
8 grace10 jpg jpeg

Istoricul Universităţii din St. Andrews, Chandrika Kaul, spune că prinţul avea 32 de ani şi „ideea că şi-ar putea pierde principatul dacă nu se căsătoreşte bine şi nu produce un moştenitor masculin era cea mai importantă în mintea lui”.

„Miza nu putea fi mai mare. Monaco era ameninţat. Se putea prăbuşi, iar Rainier trebuia să-l salveze”, a adăugat istoricul regal Kate Williams.

În schimb, consilierii coroanei au venit cu un plan aproape diavolesc: Rainer trebuia să îşi consolideze poziţia curtând o celebritate de la Hollywood.

„Prinţul Rainier a fost sfătuit să se căsătorească cu o „prinţesă” de la Hollywood şi să atragă toată faima prin acel mariaj”, a menţionat Kaul. „Ceea ce avea nevoie Monaco era să-şi revigoreze comerţul turistic, aşa că , într-un fel, această poveste avea sens”.

Monroe era în fruntea listei şi la acea vreme se credea că ar putea fi o soţie bună pentru prinţ. Cu toate acestea, statutul ei de simbol sexual, precum şi imaginea ei publică care ducea atât de mult către sex, au făcut-o să nu fie candidata potrivită, aşa că numele actriţei din filmul „Gentlemen Prefer Blondes” a fost rapid eliminat.

Grace Kelly a participat la Festivalul de Film de la Cannes din 1955 de pe Riviera Franceză şi mai târziu a fost invitată să viziteze palatul regal pentru o şedinţă foto pentru revista „Paris Match”.

„Cei de la „Paris Match” credeau că aceasta va fi o întâlnire cu adevărat dramatică, senzaţională, între regina de la Hollywood şi prinţul, un burlac eligibil, tânăr şi frumos - care, de asemenea, se zvonea că îşi caută o soţie”, adaugă Kaul.

„În timpul acestei şedinţe foto, Rainier a fost încântat de Grace şi s-a îndrăgostit cu adevărat de ea. Cu toate astea, actriţa a fost şi răspunsul la atât de multe dintre problemele sale”, a adăugat Williams.

Cei doi s-au căsătorit în aprilie 1956 şi au avut trei copii - Prinţesa Caroline, Prinţul Albert şi Prinţesa Stephanie.Dar regalitatea a avut pentru ea şi un preţ. Kelly a decis să renunţe la cariera ei când avea doar 26 de ani pentru a se căsători cu Rainier şi chiar a plătit 2 milioane de dolari pentru a deveni prinţesă.Recente pe Ok! Magazine

Jennifer Lopez a revenit în SUA (2) jpg
ginghina11 jpg
Mădălina Ghenea 35 (2) jpg
kim kardashian si pete davidson
marin6 jpg
Ana Geoana logodna Garrett Cayton palatul Mogosoaia fiica lui Mircea Geoana (12) jpg
britney spears cu fiii ei jpg
anne heche jpg
pen1 jpg
Ruby jpg
marin preda jpg
mario1 jpg
soacra Posh PNG
pie1 jpg
GettyImages 1200624867 jpg
dan124 jpg
selena gomez real stomachs tiktok jpg
eniko5 webp