Puloverul cu oi al Prințesei Diana, scos la vânzare pentru prima dată! Suma e impresionantă

27 iunie, 2023

Puloverul purtat pentru prima dată de regretata Prințesă Diana în iunie 1981 ar trebui să se vândă la licitație pentru o sumă cuprinsă între 40.000 și 70.000 de lire sterline.

printesa diana pulover jpg

Prințesa Diana a avut o garderobă impresionantă, plină de piese memorabile, care sunt râvnite și astăzi, la mai bine de un sfert de secol de la moartea sa. Probabil că printre cele mai faimoase articole din garderoba regală de neegalat se numără puloverul ei cu "oaia neagră", care va fi vândut pentru prima dată, scrie Tatler

Conceput de Sally Muir și Joanna Osborne pentru marca lor de tricotaje, Warm and Wonderful, puloverul din tricot are cu oi albe și cu o singură oaie neagră care iese în evidență din turmă. Prințesa Diana, pe atunci Lady Diana Spencer, a purtat puloverul pentru a-l vedea pe Regele Charles, pe atunci Prinț de Wales, jucând polo în iunie 1981 - cu doar o lună înainte de nunta lor regală. La vremea respectivă, unii comentatori regali au interpretat mesajul "oaia neagră" ca fiind un comentariu despre cum se simțea Diana în legătură cu locul ei în cadrul monarhiei.

Apariția Prințesei Diana în celebrul pulover le-a dat multă încredere și vizibilitate lui Muir și Osborne. „Spre marea noastră uimire, prima dată când am aflat că Lady Diana Spencer purta puloverul a fost când am văzut-o pe prima pagină a unuia dintre ziarele de duminică”, au declarat designerii.

„Influența ei a avut un impact aproape imediat după aceea, ceea ce a dus la o creștere a vânzărilor și la o conștientizare publică a micii noastre mărci, pentru care îi vom fi recunoscători pentru totdeauna”. 

La câteva săptămâni de la prima apariție a Prințesei Diana cu puloverul, Muir și Osborne au dezvăluit că au primit o scrisoare de la Palatul Buckingham prin care li se cerea fie reparat sau înlocuit puloverul deoarece fusese deteriorat. Puloverul original, deteriorat, a fost returnat și a fost trimis un înlocuitor, însă locul unde se afla puloverul original a rămas un mister , până recent, când a fost descoperit în podul lui Muir și Osborne.

"În martie anul trecut, în timp ce scotoceam prin pod în căutarea unui model vechi, am zărit o cutie mică", au spus ei. „Înăuntru, ascuns lângă o cuvertură de pat din bumbac, se afla puloverul original al Dianei din 1981”.

Foto: Getty Images, Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

FotoJet Anca Dumitra jpg
lora si ionut ghenu jpg
Mirela Retegan cu fiica Maya și Cornel Sorian 6 jpg
Jessica Simpson, Katy Perry si Christina Aguilera au luat Ozempic   Getty Images jpg
sophia loren 1963 profimedia 0127530970 jpeg
Jennifer Lopez în bej, Profimedia (5) jpg
Halle Berry  sursa foto   Shutterstock jpg
Miliardarul Mohamed Al Fayed împreună cu Regina Elisabeta a II a  foto   GettyImages jpg
Colin Farrell, GettyImages (3) jpg
Lady Amelia Windsor, Profimedia (4) jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck Foto Profimedia (1) jpg
Demi Moore și fiicele sale, GettyImages (1) jpg
michael douglas catherine zeta jones gettyimages 1341340694 0 jpeg
George și Amal Clooney, Premiile Albies, Getty (5) jpg
FotoJet Bennifer (1) jpg
Ben Affleck Getty Images (1) jpg
FotoJet Boris jpg
Rebel Wilson, GettyImages (6) jpg