Putin, primul șef de stat care-l felicită pe noul rege! Charles al III-lea l-a comparat pe președintele rus cu Hitler

10 septembrie, 2022
Vladimir Putin și Prințul CharlesGettyImages 2107426 jpg

Vladimir Putin este primul lider mondial care-l felicită pe noul rege, 8 ani mai târziu după ce Charles l-a comparat pe președintele rus cu Hitler, notează DailyMail.

Nebănuite sunt căile destinului! Azi Regele Charles al III-lea a fost proclamat noul monarh al Marii Britanii, după decesul Reginei Elisabeta a II-a.

Regele Charles al III-lea FOTO Getty Images

Și ironia face ca primul șef de stat care îl felicită pentru noul statut să fie nimeni altul decât Vladimir Putin.

Vladimir Putin FOTO Profimedia

Noul monarh și liderul de la Kremlin au o relație foarte rece. Charles al III-lea l-a comparat pe Putin în 2014 cu Hitler, iar în 2022, alături de mulți alți lideri mondiali, l-a condamnat pentru invazia militară din Ucraina.

Prințul de Wales de atunci a făcut remarca în fața unei voluntare de la Muzeul Evreiesc, pe nume Marienne Ferguson, care și-a pierdut rudele în holocaustul nazist și care fugise cu câțiva apropiați din calea lui Hitler înspre Canada, când avea doar 13 ani. Alteța Sa a comentat în 2014: ”Acum, Putin acționează similar cu Hitler.”

După controversata declarație, Putin a emis un comunicat în care a descris poziția lui Charles drept extrem de greșită și inacceptabilă.

Iar Ambasada Rusiei a subliniat după momentul tensionat că e cazul să li se reamintească faptul că străunchiul Regelui Edward al VIII-lea era un apropiat al lui Hitler.

Cu toate acestea, deși izolat de Europa, Putin este primul șef de stat care îl felicită pe noul rege. Mai mult, de la vestea decesului Reginei, Putin a fost foarte implicat în derularea evenimentelor și chiar afectat.

El a lăsat toate divergențele deoparte și a transmis și un mesaj de condoleanțe, joi: ”Decade întregi, cele mai importante evenimente din istoria recentă a Angliei sunt legate de numele Maiestății Sale. Elisabeta a II-a s-a bucurat de iubirea și respectul poporului său și a fost o prezență importantă în politica internațională.

Îi doresc Regelui curaj și perseverență în a depăși această pierdere ireparabilă.”

Regina Elisabeta a II a (8) jpg

Apoi, prin intermediul contului de Twitter al Ambasadei Rusiei în UK, Putin a dat o declarație: ”Vă rog să-mi acceptați felicitările pentru accederea dv. la Tron. Doresc Maiestății Voastre succes, sănătate și toate cele bune!”.

Dmitry Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui rus a precizat vineri că liderul de le Kremlin nu va participa la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a, însă Rusia va trimite la ceremonie un reprezentant.

Suverana l-a primit pe Putin ultima oară în 2003, într-o vizită alături de soția sa.

Încă nu se știe dacă în contextul războiului din Ucraina, Regele Charles și Vladimir Putin vor face pace.

Foto: GettyRecente pe Ok! Magazine

CRBL instagram jpg
Sarah Jessica Parker, Profimedia (2) jpg
Ben Affleck și Jennifer Lopez, Getty Images (4) jpg
Bridgerton, GettyImages (1) jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck, Bennifer, Getty (1) jpg
FotoJet Hailey jpg
Naomi Campbell la Cannes profimedia 0873394238 jpg
Brooke Shields în 2024, Profimedia (1) jpg
Maia Morgenstern, nou film (2) jpeg
Elizabeth Hurley, GettyImages (1) jpg
FotoJet Cannes 1 zi jpg
FotoJet Măruță jpg
Angelina Jolie, Brad Pitt  sursa   Shutterstock jpg
Deva Cassel și Monica Bellucci FotoJet (3) jpg
FotoJet Albu jpg
Catherine Zeta Jones si Michael jpg
Smiley Foto PR jpg
Kris Jenner, GettyImages (2) jpg