Radu Beligan a primit o stea pe Walk of Fame-ul românesc

28 martie, 2011

La venerabila vârstă de 92 de ani şi după mai bine de 70 de ani de carieră, marele actor român a fost recompensat, de ziua Ziua Mondială a Teatrului, 27 martie, cu o stea pe Aleea Celebrităţilor din Bucureşti.

De ziua Ziua Mondială a Teatrului, 27 martie, marele actor român a fost recompensat cu o stea pe Aleea Celebrităţilor din Bucureşti.

La venerabila vârstă de 92 de ani şi după mai bine de 70 de ani de carieră, actorul Radu Beligan a primit recunoaşterea comunităţii pentru plus-valoarea pe care a adus-o scenei româneşti, o stea pe Aleea Celebrităţilor din Piaţa Timpului.

„Vă rog să mă credeţi, nu-mi plac laudele, nu-mi place să mi se spună că sunt cel mai bun. În schimb, mi-am pus tot sufletul în slujba teatrului românesc. Am încercat să fac totul pentru ca acesta să fie cunoscut în lumea întreagă. Profit de ocazie să-i rog pe toţi, inclusiv pe politicieni, să vină la teatru. Nici nu ştiţi ce vă aşteaptă! Este unul dintre cele mai minunate lucruri pe care le avem. Este ieftin şi miraculos. Indiferent cum, şi gratis, numai să vină!“, a spus maestrul.

Pe lângă dezvelirea stelei onorifice, primarul Capitalei, Sorin Oprescu, i-a acordat lui Radu Beligan Cheia oraşului.

La ceremonie au participat, printre alţii, şi actorii George Ivaşcu şi Victor Rebengiuc, acesta din urmă fiind deţinătorul unei alte stele pe Walk of Fame-ul românesc.

Iniţiat de Cocor şi Teatrul Metropolis, varianta românească a celebrului Walk of Fame din Hollywood a debutat în ianuarie anul acesta.

Foto: arhiva ADH