Ralph & Joseph Fiennes, seducătorii fraţi ai Hollywoodului care împart aceeaşi iubire

7 aprilie, 2016
ralph si joseph jpeg

Am descusut povestea acestor doi fraţi care împart o singură mare iubire: drama, atât în viaţa personală, cât şi în cea profesională.

Ralph & Joseph Fiennes, vedetele familiei lor de artişti!

Articolul dedicat fraţilor Fiennes a pornit de la o discuţie despre cei mai buni actori în roluri negative. Vorbim de rolul care l-a propul­sat pe Ralph Fiennes de pe scândura teatrului în liga Hollywoodului: interpretarea lui Amon Göth în Lista lui Schindler, comandantul lagărului din Płaszów în ‘43-’44 şi unul dintre cele mai crude şi sadice personaje ale istoriei nazismului. Un personaj pe care spectatorii l-au urât şi l-au iu­bit tocmai pentru acest farmec îmbătător care-l defineşte pe omul din spatele monstrului... Cel căruia regizorul Steven Spielberg îi atribuia un „erotism malefic“, în timp ce Magnus, unul dintre fraţii Fiennes (sunt şapte în total!), îl numea „un călugăr care a câştigat lozul cel mare“. Hollywoo­dul e incomod pentru cel care, după succesul ro­lului, s-a refugiat în pielea lui Hamlet, despre care regizorul piesei spunea că „ar fi putut însemna o sinucidere în carieră“!

Fotografii: guliver/rex features/getty images, photoland/album

Ralph Fiennes, fratele cel mare: un actor singuratic şi taciturn, ajuns star de cinema

Cetatea Filmului l-a curtat pe englezul de 53 de ani tocmai pentru expresivitatea aceea nă­ucitoare. Ochii lui albaştri magnetizanţi insinu­ează un trecut tumultuos, potrivindu-se mănuşă personajelor pe care şi le-alege. Ralph Fiennes e un melanj viu de emoţii şi stări paradoxale speci­fic unui thespian. Aparte, rezervat, neprietenos, pasional, mut când vine vorba de viaţa persona­lă – neaşteptat de piperată cu scandaluri, care i-a conferit o etichetă de casanova! La asta ne-am fi aşteptat de la celălalt frate Fiennes celebru: şar­mantul Joseph, care devenise un sex-simbol în 1996, cu rolul din Shakespeare in Love. Soarta avea să-i ofere, în schimbul faimei, ce ne-am fi aşteptat de la Ralph: o viaţă liniştită de familie...

Ralph Fiennes, un mare actor atât de teatru, cât şi de cinema.

Ralph Nathaniel Twisleton-Wykeham-Fiennes a venit pe lume pe 22 decembrie 1962, într-unul dintre cele mai vechi – dacă nu chiar cel mai vechi – oraşe ale Angliei, Ipswich, şi este fiul cel mai mare dintre cei şapte ai scriitoarei şi picto­riţei Jennifer Anne Mary Alleyne cu fotograful Mark Fiennes. Lui Ralph i-au urmat Martha – re­gizoare, Magnus – muzician, Sophie – cineastă, Joseph – actor. În fine, Jacob a ales ecologia, iar Michael, adoptat la 11 ani, arheologia. Copilăria nu le-a fost uşoară. Din cauza pro­blemelor financiare, familia a renunţat la arte pentru agricultură – tatăl Mark a ales fotografia la 40 de ani, devenind faimos abia ulterior – şi a schimbat 15 case de-a lungul Irlandei. Copiii au fost şcoliţi acasă ori au schimbat numeroase şco­li, forţându-i să se maturizeze.

image

Ralph în simpaticul film THE GRAND BUDAPEST HOTEL (2014)

De la mama Jini, Ralph moştenise pasiunea pentru pictură, însă, după un an la Colegiul de Artă şi Design din Chel­sea, a descoperit arta dramatică, ajungând rapid la Academia Regală din Londra şi apoi la Royal Shakespeare Company. 1993 a fost, însă, anul crucial, când bucuria de-a se căsători şi cea de-a fi nominalizat la Oscar au fost anulate de moartea mamei sale, la 55 de ani, de cancer la sân. Singura femeie despre care, de altfel, e dispus să povesteas­că. „Am fost foarte apropiat de ea. Ne-a încurajat să ne implicăm, să devenim pasionaţi. Avea, însă, o fragilitate emoţională pe care o resimţeam din plin“, îşi aminteşte Ralph, într-un interviu pentru The Guardian. Pe care a şi moştenit-o... în viaţa intimă.

image

Ralph Fiennes a avut o viaţă amoroasă picantă şi scandaloasă

Pe actriţa Alex Kingston a părăsit-o în 1997, după patru ani de căsnicie, pentru Francesca Annis, care jucase rolul mamei lui în Hamlet şi cu care avea o idilă de doi ani. Ralph şi noua iubită, mai mare cu 19 ani, au rămas împreună până în 2006, când Annis avea să-l părăsească îndurera­tă. Ralph era implicat într-un scandal sexual in­ternaţional. Drama a purtat un nume autohton: Cornelia Crişan, cântăreaţă română, plătită de ta­bloide cu 62.000 de dolari pentru a povesti pican­teriile trăite cu starul de 53 de ani. Actorul i s-ar fi plâns că „mămoasa Annis“ nu-l satisface şi că o doreşte pe ea ca amantă, în doi ani cuplul de tai­nă bucurându-se de „30 de partide de sex“, prima având loc pe covorul din camera unui hotel unde el o acostase! „Un singur incident şi presa înne­buneşte. Despre o singură prostioară“, încearcă el să stingă ecoul în presă. Dar au mai fost inciden­te... Cu designerul de interior Sirin Lewendon ar fi practicat yoga nud şi chiar au fost pozaţi săru­tându-se pe străzi. O stewardesă, Lisa Robertson, s-a lăudat presei că „a făcut amor“ cu actorul în toaleta unui avion, pe parcursul unui zbor spre Bombay, în 2007. În acelaşi an, s-ar fi iubit şi cu Lady Amanda Harlech, o prietenă de-ale lui. Iar cu actriţa Olga Kurylenko a fost prins de papara­zzi ascunzându-se într-o limuzină, după o noapte albă petrecută în doi, în 2010...

Cu Tilda Swinton in A Bigger Splash

Pe lângă nonşalanţă şi mister, „spiritul aristo­crat“, cum bine spune regizorul Jonathan Kent, e cel care îl recomandă pentru personaje turbulente, fiind atât de bun ca Hamlet şi atât de ridicol alături de J.Lo în comedia Maid in Manhattan. „Oamenii spun «Vai, e bun în roluri conflictuale, dar come­dia nu e genul lui». Dar multe roluri au implicat ceva umor“, se apără Fiennes, atât de prezent, zi­lele astea, pe ecrane, în A Bigger Splash, Spectre şi Hail, Caesar!, după succesul din Grand Budapest Hotel şi Harry Potter. E clar că nu poate sta de­parte de dramă. „Am încercat să găsesc echilibrul între film şi teatru. Când merg la teatru, mă în­văluie o magie pe care rar o primesc din film. E prezenţa fizică, intensă a actorilor. Acum. Aici!“. E aşa cum spune în A Bigger Splash personajul lui (rebelul Harry Hawkes), recitând câteva cuvinte italiene învăţate. „Vomitare l’anima“, strigă cu o energie furioasă. „Înseamnă să-ţi verşi sufletul.“ El a făcut o carieră din asta. Ce răsfăţaţi suntem!

Joseph Fiennes, fratele cel mic: un sex-simbol rebel ajuns un familist convins

Joseph în rolul seducătorului Shakespeare

, acum 18 ani, promitea să devină un icon hollywoodian. Sex-simbol a devenit rapid… Şi pare că datorită acelei producţii iconice, a beneficiat de succes. Dar Joseph a refuzat ulterior un contract pentru alte cinci fil­me. Prăbuşirea în anonimatul aparent s-a întâm­plat curând, dar pentru că actorul de 45 de ani avea planuri: filme cu buget redus, dar cu regizo­rii preferaţi, dar şi timp pentru scândura teatru­lui de care nu se desparte. E un alt melanj viu de contradicţii, dar de altă nuanţă. Actorul despre care Hollywoodul spune că şi-a ratat şansa a par­curs o călătorie interesantă, preferând libertatea.

Joseph Fiennes în 2016, la conferinţa de presă pentru RISEN (2015)

Joseph Fiennes şi 123 de minute de faimă

remarca el în ianuarie, pentru

. „Dar sunt foarte precaut. Voiam să rămân în teatru, unde mă simt creativ. Îmi iubesc libertatea şi simţeam că sub contract sunt obli­gat să am succes“, spune cel care nu s-a ferit în tinereţe nici de joburi neplăcute. Tunsul peluzei, curăţatul grajdurilor, servitul la mese, spălatul pantalonilor actorilor de teatru sunt doar câteva pe care şi le aminteşte c-au fost groaznice, dar care l-au adus mai aproape de scenă. Iar Fiennes nu stârneşte fascinaţie doar cu contradicţiile care-l definesc.

Joseph Fiennes în "Risen"

Şi faptul că are un frate geamăn, Jacob, suscită interesul. Acesta, deşi este ecologist, a fost implicat acum doi ani într-o investigaţie privind o vânătoare plină de cruzime, pe care a organizat-o. Cât despre ce mai face actorul de film Joseph Fiennes, ei bine, l-am zărit în American Horror Story şi Risen cel mai recent, pregătindu-se să-l joace şi pe Micha­el Jackson într-o comedie scurtă, Elizabeth, Mi­chael and Marlon.

Joseph Fiennes cu soţia Maria Dolores Dieguez şi fiicele lor

Libertatea de a nu juca după reguli o dorea şi-n amor. Fusese cuplat şapte ani cu Sara Griffiths, dar apoi, pasager, cu nume obscure precum Catherine McCormack, Natalie Mendoza, Fiona Jolly... Odată, mărturisea că o căsnicie ar fi restrictivă precum un contract „pentru 50 de filme“, şi iată-l acum cu modelul elveţian María Dolores Diéguez, cu care are doi copii, Eva Lucia şi Isabel. Se îndrăgostise de ea din 2005, iar din 2009 sunt căsătoriţi. Cine-ar fi crezut?...Recente pe Ok! Magazine

Jackie Kennedy 0 profimedia 0418251506 jpg
J Lo shopping (9) jpg
Ellen DeGeneres și Anne Heche jpg
anne heche profimedia 0424396442 jpg
iva1 jpg
Angelina Jolie (2) jpg
dan37 jpg
Anne Heche în moarte cerebrală jpg
Bennifer, Paris, hăituiți de paparazzi jpg
Iuliana Luciu DJ la Monaco Lucille (4) jpg
Catalin Scarlatescu a slabit la America Express jpg
kim kim yo jong gettyimages 951833242 jpg jpeg
Amber Heard și Johnny Depp jpg
anca turcasiu vara5 jpg
Brooklyn Beckham și Nicola Peltz (14) jpg
Loredana de vară (2) jpg
Melanie Griffith PNG
jan7 jpg