Reacţiile celebrităţilor la dispariţia actriţei Cristina Stamate

27 noiembrie, 2017
Cristina Stamate remember (19) jpeg

Nici n-au apucat să-şi şteargă lacrimile de la înmormântarea actriţei Stela Popescu, că actorii au mai pierdut o colegă de valoare. Iată regretele celor care au lucrat cu ea ori, pur şi simplu, au admirat-o.

image

Alexandru Arşinel Cristina a fost o actriţă excepţională de revistă. De un temperament fantastic, de o corectitudine şi o colegialitate cum rar se găsesc. Era oricând dispusă să sară în ajutor, oricând dispusă să renunţe ea în favoarea cuiva. O fată extrem, extrem de generoasă şi un mare talent, bineînţeles”.

"Cristina Stamate ne lasă un zâmbet cuceritor, o privire uluitoare, un râs contaminant. Era actriţa care ştia să transmită în egală măsură bucurie, dar cine a fost la spectacolele Teatrului 'Constantin Tănase' ştie că ea a avut nu o dată acele poezii, acele momente de tristeţe şi de lacrimă pe care le interpreta extraordinar, multe din ele scrise de regretatul poet Aurel Storin. (...) A avut parte în ultimii doi ani şi mai bine de durere şi suferinţă. Îmi pare tare rău. Era o fată minunată."

"Am trăit atât de multe clipe împreună... şi e atât de greu! Drum lin Cristina, drum lin Steluţa!"

"Ce trist e sufletul şi gol,

Nu mă aşteptam la aşa rol.

Ce repede a căzut cortina

Peste Steluţa şi Cristina!"

"Of, Doamne! Atâţia oameni buni au plecat la tine anul ăsta... Eu ştiu ce bune prietene erau Stela şi Cristina, eu ştiu câtă grijă a avut, din toate punctele de vedere, Stela de Cristina în toată perioada grea în care boala a ţintuit-o la pat... Eu mai ştiu că există o rânduială şi că fiecare dintre noi are destinul scris acolo în cartea secretă, dar mi-e atât de greu... Mi-e sufletul zdrobit şi însângerat!. Cu siguranţă, Cristina a vrut să nu-şi lase prietena singură şi să o urmeze dincolo de stele. O să-mi lipsiţi tare mult şi mă rog la bunul Dumnezeu să vă dea liniştea acolo lângă el. Călăuzeştele drumul către tine, Doamne şi dă-ne nouă, celor rămaşi, puterea de a merge mai departe! Şi astăzi a căzut cortina... Drum bun, Cristina! Drum bun, Stela! Rămâneţi veşnic în sufletul meu."

"A plecat şi Cristina Stamate, aşa cum a trăit în ultimii ani, în linişte, discretă, fără să tulbure pe nimeni. Ne e greu să tot scriem de astea, greu de tot, dar lumea te va iubi mereu, Cristina dragă. O să te păstrăm în minte aşa, fericită, pe scena teatrului tău iubit..."

"...spre marea mea ruşine, în ultimii ani am neglijat s-o invităm în emisiunile noastre... Cu acest sentiment al vinovăţiei reportericeşti, îndrăznesc, totuşi, să vă rog să îndreptaţi un gând bun şi către CRISTINA STAMATE... A murit discret, chinuit, uitată fiind nu numai de noi, jurnaliştii, ci şi de oameni care, pe vremuri, o aplaudau..."

"La revedere, frumoasă Doamnă! Azi dimineaţă a plecat şi Cristina Stamate. Vă mulţumesc, Doamnă, pentru toate întâlnirile. Vor fi din ce în ce mai puţine "ediţii de colecţie" la tv..."

"Din păcate, a făcut un accident vascular şi urmat de o depresie. Lucrurile au continuat să se deprecieze. Cred eu că nu a mai vrut să mai continue viaţa. Avea nişte motive personale pentru care gândea aşa. (…) Eu cred că aşa a fost să fie. Ea a cedat. Am fost prietenă cu ea şi avea o suferinţă mai veche. Să ştiţi că intervenţia chirurgicală pe cord a reuşit perfect. S-a simţit foarte bine după intervenţia respectivă. N-are nicio legătură ce s-a întâmplat acum cu acel episod. (…)Chiar îmi povestea cât de încântată este de profesorul Horaţiu Moldovan care a operat-o şi cât de bine se simte după intervenţia chirurgicală."

"Ce puţini rămânem... Ce zile triste! Dumnezeu să te ierte, Cristina Stamate!! Drum bun, prieten şi coleg drag..!!"

"Draga nepoatelor mele Alexandra şi Theodora, a familiei lor şi a mea, femeia care a adus dragostea de teatru în copilăria lor, cea de care nu îmi venea să mă dezlipesc când ne întâlneam şi ne îmbrăţişam lung, ca şi când de îmbrăţişarea aceea depindea căldura şi dragul de viaţă... cea care umplea scena cu bucurie şi aleile Cişmigiului cu copii cărora le moşea talentul...

Mulţumesc, suflet minunat. Mergi în pace. Ai făcut atât de multe pentru ca vieţile celorlalţi să aibă farmec şi drag."

"Am avut onoarea să o cunosc în câteva emisiuni TV unde eram amândoi invitaţi. Era o minune de om. Cald, viu, spiritual, de o inteligenţă şi o subtilitate remarcabile, încântătoare prezenţă. Eu aşa o să o păstrez printre amintirile mele dragi..."

Foto: Zoltan LorenczRecente pe Ok! Magazine

liz -hudson
Catherine Zeta Jones si fiul4 jpg
Eva Longoria și Victoria Beckham (2) jpg
theo
afis al bano romina power jpeg
Kirstie Alley, Getty (2) jpg
Monica Anghel FOTO Instagram
cristina spatar a fost ceruta in casatorie in dubai 1 jpg
oana roman jpg
Marc Anthony și Nadia, Getty (2) jpg
1 obama jpg jpeg
Amal Clooney si George Clooney la gala Kennedy Center de la Casa Alba   profimedia 0742223553 jpg
Bennifer în căutarea bradului perfect, Profimedia (5) jpg
Kate Middleton, Prințesa Diana1 jpg
Diana Dumitrescu si Denise Rifai, duelul celor doua ladies in red jpg
traistariu
Brigitte si Emmanuel Macron la dineul de stat oferit la Casa Alba de Jill si Joe Biden  profimedia 0741774325 jpg
garko