Reacţiile vedetelor după moartea lui Cornel Patrichi

5 aprilie, 2016
12936651 1018507991520025 1223493687861902959 n jpeg

Trecerea în nefiinţă a coregrafului a provocat durere şi regrete nespuse în rândul cunoscuţilor săi şi ai colegilor de breaslă. Iată câteva dintre declaraţiile celor care l-au cunoscut sau au colaborat cu el.

image

Florin Piersic „Ştiţi de ce nu mi-e greu să vorbesc în aceste momente? Pentru că toţi ne ducem acolo. Mi-e greu să ridic receptorul de la telefon şi să aud că încă unul din generaţia mea a murit. Eu am aflat în urmă cu 15 minute, întâmplător, că acest minunat actor, coregraf, s-a stins din viaţa. Cu mine ca om era afectuos, cu alţii nu era aşa. Nu era un tip atât de dăruit publicului. Eu nu voiam să supăr pe nimeni niciodată. L-am invidiat pentru asta. Era atât de talentat, atât de dăruit profesiei lui. Condoleanţe familei, pe el îl îmbrăţişeze pentru ulltima oară“, a spus Florin Piersic la Antena Stars despre cel cu care a fost coleg de platou în filmul „August în flăcări“.

„După ce Dumnezeu ne-a dat un dram şi speranţă acum câteva luni, în care totul se întorsese în favoarea vieţii, iată că a fost ceva ce ni l-a luat pe Cornel. Nu pot decât să-mi exprim regretul, al meu, al Teatrului Tănase, a multor artişti care au lucrat împreună sau alături de el în zeci de spectacole. Cornel era în toate felurile. Era un om de un şarm deosebit, un om aspru când lucra, nu admitea erorile, era un perfecţionist, un creator, un inovator în lumea dansului şi era un dansator unic în ceea ce am văzut de-a lungul anilor. Cornel avea o personalitate extraordinară. Un balerin de excepţie şi un maestru sever, dar creator. Eram într-un turneu pe litoral şi plecam a doua zi la Tulcea. Mi-a zis să-l luăm şi pe el că ar fi vrut să se oprească la pescuit. Am plecat de dimineaţă cu fiul lui care avea vreo opt ani. Era foarte pasionat de pescuit. Mâine dimineaţă va fi expus în holul teatrului Constantin Tănase până la ora 12 şi înmormântarea va avea loc poimâine, joi, la cimitirul din Pipera“, a mărturisit Alexandru Arşinel la emisiunea „Necenzurat“.

„Îmi pare nespus de rău că am pierdut încă un om de valoare şi un om drag mie: Cornel Patrichi. A fost coregraful-dansator care a făcut istorie în televiziune, în emisiunile de varietăţi, cu trupele de dans pe care le-a avut. Am fost colegi de platou ani de zile la “Dansez pentru tine”, o emisiune de televiziune care a lăsat o amprentă uriaşă în divertismentul românesc, unde Cornel a fost unul din membrii de marcă ai juriului. Era exigent, neiertător în profesia lui, dar, în acelaşi timp, un tip cu sensibilitate şi umor. Avea respect faţă de valorile reale şi detesta diletantismul cu pretenţii de performanţă. Am trăit momente frumoase împreună, am glumit, am râs, am plâns. A fost un artist care a lăsat momente memorabile în teatrul de revistă, televiziune şi film. Iar, pentru mine, Cornel Patrichi înseamnă şi o parte dintr-o perioadă foarte frumoasă a vieţii mele. Dumnezeu să te odihnească, Cornel!“, a scris artistul pe pagina lui de socializare.

"Dumnezeu să te odihnească, Cornel Patrichi, ai fost şi vei fi un model de urmat, generaţii întregi îţi vor fi recunoscătoare pentru moştenirea artistică lăsată de tine. Am avut onoarea să petrec alături de tine momente emoţionante, am râs şi am plâns împreună. Emisiunea "Dansez pentru tine" mi-a dat ocazia să lucrez alături de un om deosebit pe care îl admiram pe plan profesional chiar înainte să-l cunosc. Nu voi uita glumele tale, ironice şi directe, şi discuţiile despre dans savuroase. Mulţumesc pentru prietenia ta. Acum mintea ta e liberă, să dansezi liber prin Univers. Condoleanţe sincere familiei Patrichi, Alexandru şi Cornelia Patrichi. Wilmark & Familia”, a scris Wilmark pe pagina sa de socializare.

„Este o zi foarte tristă pentru lumea artistică. Boala pe care a avut-o se dezvoltă şi din cauza unor supărări. Acest om a fost dat afară de o televiziune printr-un simplu mesaj. Dacă Cornel Patrichi care este unic în istorie, poate fi dat afară astfel... Nu vom şti niciodată cât de mult a afectat această decizie starea de sănătate a marelui artist. Imediat după ce a fost dat afară am avut bucuria să-i ofer un premiu. A venit alături de noi, s-a simţit extraordinar şi am simţit atunci că era un om care venera meseria lui. A trăit pentru dans. A vorbit atunci despre viaţa lui simţind că în acel moment o parte din exprimarea lui publică s-a stins. După aceea presa a ţinut legătura cu Cornel Patrichi care din păcate a mers mai departe şi s-a stins ca o lumânare. Este greu de spus dacă maestrul s-a îmbolnăvit mai tare în urma acelui lucru. Eu spun doar că oamenii aceia ar trebui să nu doarmă în noaptea asta!“, a spus gazda emisiunii 2Agentul VIP”.

„Cât de rău îmi pare, acest Cornel Patrichi pe care noi l-am cunoscut. Am lucrat cu el la un film. Era un bărbat de o frumuseţe... Un blond cu ochii albaştri, un trup perfect. Avea un şarm. Era încântător. Avea lipici la public, la femei... Pentru mine este o lovitură... Eu îl văd pe Cornel doar tânăr, frumos, şi cum dansa. Era o frumuseţe la teatru şi la barurile la care dansa. N-am mai văzut de-atunci un Cornel Patrichi“, a mărturisit Rodica Popescu Bitănescu la emisiunea „Necenzurat“ de pe Antena Stars.

„Nici n-am apucat să vorbim... În urmă cu o oră am vorbit despre el şi toţi îi uram să treacă peste momentul ăsta şi s-a întâmplat nenorocirea. Îmi pare rău că tocmai s-a pierdut încă o mare valoare a artei româneşti. Avem amintiri de scenă, în diverse ipostaze, multiple. N-am avut o viaţă particulară cu el şi probabil asta m-ar fi debusolat şi mai tare. Şi aşa vestea pe care mi-aţi dat-o acum m-a umilit. Îi uram să-l văd la fel de puternic precum l-am perceput întotdeauna. Păcat, mare păcat. Să-l odihnească Dumnezeu“, a declarat Petre Geambaşu în aceeaşi emisiune.

„Cornel Patrichi e simbolul eleganţei, încă de pe vremea când eleganţa se găsea doar în revistele rare, «Burda» şi celelalte. Alb-negru. Subţire şi princiar, foarte modern. A rămas o bucurie în privirea lui, am văzut-o, când ne-am întâlnit. Chiar dacă a trecut la cele veşnice dezamăgit de noi, de ei. De multe. El e un simbol, ştiu ce timp verbal folosesc, pentru că marile însemne ale vremurilor nu mor. Ies din scenă, atât, pentru a face loc celor pe care i-au format să le urmeze destinele, arta. Cornel Patrichi a luptat şi a câştigat. A luptat pe vremuri cu mentalităţile vechi, pentru ca era un răzvrătit, a luptat acum cu astea de azi, din acelaşi motiv. Cornel Patrichi a murit, după ce a trăit cum se cuvine să ne amintim. Cu pasiune“, a scris vedeta de televiziune pe blogul personal.

"Am fost foarte buni prieteni. Niciodată nu mi-a spus că e bolnav. M-a căutat să ne vedem, dar am zis să lăsăm să vină primăvara. Uite că nu am mai apucat. Mergeam la un restaurant şi mâncam o specialitate de peşte. Sunt supărat că nu m-am dus să mă întâlnesc cu el, ce înseamnă comoditatea. Ne-am văzut acum două luni, i-am dăruit o sticlă de vin. Nici nu ştiu dacă a băut-o", a spus George Stanca la "La Măruţă".

"Cornel a fost un rebel, elegant, mai mult decât se poate. Mereu ne întrebam de unde a moştenit acest talent, el nu a avut pe nimeni în lumea aceasta, harul lui era coborât de la Dumnezeu asupra lui. Era o persoană plină de umor, era vesel, temeinic...Ştia să facă bai bine decât tine ca să-ţi poată cere şi ţie. Era slobod la gură, dar avea foarte mult talent. Pe mine mă emoţionează că ne-am întâlnit cu acest prilej foste actriţe, balerine, cu care nu m-am întâlnit de ani de zile, am fost şi suntem o familie şi nu simt ce înseamnă complezenţa la un asemenea eveniment”, a declarat Cristina Stamate pentru "Click!".

„Am pierdut o stea a baletului nimeni nu îl va mai egala, a fost un om deosebit şi îmi pare rău că ne întâlnim în astfel de împrejurări şi nu undeva pe scenă. A fost un profesionist desfăvârşit. Toate respectele mele”, a povestit Stela Popescu pentru "Click!".Recente pe Ok! Magazine

Jackie Kennedy 0 profimedia 0418251506 jpg
J Lo shopping (9) jpg
Ellen DeGeneres și Anne Heche jpg
anne heche profimedia 0424396442 jpg
iva1 jpg
Angelina Jolie (2) jpg
dan37 jpg
Anne Heche în moarte cerebrală jpg
Bennifer, Paris, hăituiți de paparazzi jpg
Iuliana Luciu DJ la Monaco Lucille (4) jpg
Catalin Scarlatescu a slabit la America Express jpg
kim kim yo jong gettyimages 951833242 jpg jpeg
Amber Heard și Johnny Depp jpg
anca turcasiu vara5 jpg
Brooklyn Beckham și Nicola Peltz (14) jpg
Loredana de vară (2) jpg
Melanie Griffith PNG
jan7 jpg