Recunoşti personajul? E o cunoscută actriţă. Mesajul ei în lacrimi. "Nu am să mai pot mânca vreodată căpşuni cu frişcă"

18 mai, 2021
1 maia37 jpg jpeg

Maia Morgenstern face o confesiune emoţionantă. Actriţa vorbeşte despre durerea pierderii mamai sale şi despre momentul în care a renunţat să mai mănânce căpşuni.

 ”Căpşuni cu frişcă. Nu pot. Nu mai pot sa mănânc, n-am să mai pot mânca vreodată căpşuni cu frişcă. Nu la vremea asta, deşi e vremea lor. După cum n-am să mai ştiu niciodată sigur dacă s-a întâmplat pe 14 sau pe 15. Mai. Ultimele ei cuvinte au fost: Tare te mai iubesc. Eu o întrebasem: Mă iubeşti, mamă?

De parcă n-aş fi ştiut răspunsul. Dar parcă vroiam s-o smulg cumva de pe drumul pe care pornise. S-o întorc. S-o provoc. S-o contrazic. S-o zgâlţâi. S-o necăjesc.

Să-mi răspundă. Să mai stea cu mine. Să se mai supere pe mine. Asa cum făceam când trebuia sa plece in delegaţie. Sau era obligatoriu să meargă la serviciu, la muncă duminica. Să stea cu mine, să mă certe că întreb lucruri atât de ştiute! Să-mi arate ea!

Mă iubeşti, mamă? M-a strâns de mână, m-a strâns de mână tare, cu supărare, parcă. Ce întrebare e asta?!? Ce-i prostia asta?

Tare te mai iubesc. Apoi eu am plecat. Iar ea a adormit...Era şi atunci sărbătoarea de Shavuot. Se mănâncă lactate. Se citeşte Tora toată noaptea. Am stat shiva. Am ţinut doliul. Cumva...Oamenii, prietenii îmi aduceau căpşuni cu frişcă. Şi mereu aveam de făcut câte ceva. Ceva mărunt, doar câteva clipe.. Nu, trebuie să te opreşti din toate. Trebuia să mă fi oprit. Nu mai pot sa mănânc căpşuni cu frişcă”, povesteşte actriţa.