Reese Witherspoon: ”Am muncit mult să am cearcănele astea”

24 septembrie, 2017
Daily Instagram Posts jpeg

Simpatica actriţă a vorbit cu OK! despre statutul pe care l-a dobândit la Hollywood, dar şi despre cel de mamă de adolescenţi.

Reese Witherspoon

Ne-a cucerit şi ne-a amuzat cu rolul Elle Woods în Legally Blonde, mult timp fiind considerată o actriţă din liga a doua, dar în ultimii ani, Reese a dovedit că este un jucător important la Hollywood. Ne-a surprins recent cu rolul său din Big Little Lies, miniserie în care le-a avut alături pe Nicole Kidman şi Zoë Kravitz, şi se pregăteşte de o nouă premieră, Home Again.

Filmele din ultima vreme nu au făcut de­cât să îi întărească statutul de actriţă „pre­mium“: „Am fost suficient de norocoasă să pot alege între genuri, dar întotdeauna mi-a plăcut să joc în comedii, pentru că la filmări se râde mult. De-a lungul anilor, am învăţat arta autoironiei, dar şi să mă bucur mai mult de viaţă“.

Distribuţie. Cu mic, cu mare, în seria Big Little Lies, alături de Shailene Woodley, Laura Dern, Nicole Kidman şi Zoë Kravitz.

Însă Home Again este un titlu potrivit şi pentru viaţa pe care aceasta o duce zi de zi în Los Angeles, alături de cei doi copii (din căsnicia cu Ryan Phillippe), Ava (17) şi Dea­con (13), dar şi cu actualul soţ, Jim Toth, şi fiul lor, Tennessee (4).

Recent, Reese a recunoscut că a fost ciu­dat să admită că fiica ei, Ava, care îi seamănă leit, nu mai este un copil, ci o adolescentă. „Nu-mi vine să cred că mai e puţin şi face 18 ani, dar e un copil minunat şi ne înţelegem foarte bine. Practic, am crescut împreună“.

Viaţa ta pare total diferită acum faţă de cum era acum zece ani, când spuneai că ai trecut printr-o perioadă de criză după divorţul de Ryan...

Reese Pe atunci aveam senzaţia că mi-am pierdut inspiraţia, direcţia, dar acum munca mea se potri­veşte cu ambiţiile mele. Soţul meu, Jim, a avut un aport foarte mare la reinventarea mea. M-a încurajat să fiu mai îndrăzneaţă şi mi-a dat încredere să dezvolt compania mea de producţie, Pacific Standard, pentru a ajuta şi alte femei care scriu scenarii sau regizează.

Reese Witherspoon şi cei trei copii ai ei

Ţi-a adus satisfaţie succesul mini-seriei Big Little Lies?

Sunt foarte mândră că am reuşit să adun laolaltă atâtea femei minunate, înzestrate, pentru a face parte din această serie. Mă să­turasem să văd atâtea femei talentate primind roluri secundare sau de iubite sau amante. Şi faptul că am reuşit sa petrec timp cu ele m-a făcut să îmi dau şi mai mult seama cât de frus­trant este pentru femeile din branşa noastră să găsească roluri bune.

Erai şi tu, cumva, frustrată de această penurie de oportunităţi în lumea filmului...

Nu eram frustrată doar pentru mine, ci şi pentru femeile cu care vorbeam şi aveau aces­te poveşti horror despre cum nu găseau niciun rol. Ceea ce mă scoate din minţi este lipsa de roluri care să spună povestea din perspecti­va femeii şi ceea ce e şi mai frustrant este că am ajuns să vedem actriţe extraordinare care joacă doar roluri de iubită sau soţie.

Dar cum e să fii şi soţie, dar şi mama unei adolescente şi a unui băiat de patru ani în acelaşi timp?

Adolescenţii sunt mult mai solicitanţi. Trebuie să fie ghidaţi în mod constant în experienţele pe care le tră­iesc pentru prima dată: prima iubire, obţinerea carnetului de şofer, alegerea universită­ţii la care să meargă. Relaţia devine mai complicată de­cât cea din perioada în care trebuia să îi hrănesc, să îi schimb sau să îi duc la şcoală şi la grădiniţă şi să îi culc devreme. Şi în peri­oada aia ascultă de tine.

Reese Witherspoon şi Jim Toth, actualul soţ

Şi adolescenţii nu ascultă?

Sunt foarte rar de acord cu ce le spui. Şi când ai de-a face cu o adolescentă de 17 ani, îţi dai seama că n-ai habar cu ce se ocupă ea acum. Mă trezesc sunând-o pe mama şi ce­rându-i sfaturi. O întreb: „Crezi că le conduc vieţile?“. (râde)

Ai crescut în Tennessee, dar îţi creşti copiii în L.A. Cum le-ai imprimat stilul tău sudist?

Femeile din sud sunt pline de umor, ştiu ce e autoironia şi nu ţipă dacă văd un gândac. Pe Ava am învăţat-o de mică să călărească, pe toţi i-am încurajat să se joace cu animalele, să se joace în aer liber şi le-am interzis mult timp să stea la televizor. Încercam mereu să le găsesc activităţi creative.

Dar ai vreo filosofie de viaţă atunci când vine vorba despre copiii tăi?

Îi încurajez să fie activi, să facă mult sport, dar, în acelaşi timp, aş vrea să le pot da liber­tatea suficientă să îşi poată dezvolta propria personalitate. Aş vrea să nu simtă că sunt o mamă care vrea să le controleze vieţile, nu că ar asculta vreodată ce am eu să le spun.

Părinţii mei au fost foarte înţelegători cu mine şi am crescut ca un spirit liber. Vreau ca ei să descopere ce pasiuni au şi să îşi urmărească ambiţiile.

Poţi spune că ai mai multă încredere în tine acum că ai 41 de ani?

Da, pe măsură ce îmbătrâneşti, multe lu­cruri devin mai clare. Acum mă concentrez pe lucrurile pozitive, pe ceea ce ştiu să fac cel mai bine şi mă bucur de viaţa pe care o am alături de familia mea. Vreau să fiu o mamă bună în loc să mă irosesc pentru lucruri care nu sunt importante.

Te preocupă în vreun fel vârsta?

Nu, deloc, e minunat ce trăiesc la orice vârstă. Când am văzut prima dată montajul de la Big Little Lies mi-am văzut şi cearcănele şi mi-am spus: „Îmi plac, le-am câştigat una câte una, am muncit mult să am cearcănele astea“.

Traducere şi adaptare: Elena StoichiţăRecente pe Ok! Magazine

Aurelia, a treia fetita a lui Mark Zuckerberg (2) jpg
Rihanna Riri (1) jpg
cub sotia nosfe png
Cătălin Scărlătescu și Doina Teodoru au luat prima cutie JPG
Tom Cruise, Getty (1) jpg
Soții Willis 2019 (1) jpg
adela popescu jpeg
Roger Moore, Getty (1) jpg
Justin Timberlake și soția sa, Jessica Biel, Getty jpg
Colaj Kaia Austin jpg
Michael Schumacher si Corinna Schumacher (Getty) jpg
11 dana savuica goala la 50 de ani 10 jpg jpeg
Cameron Diaz
carmen bruma dubai 3 JPG
mame si fiice jpg
Stormy Daniels, starleta porno care a avut o relatie cu Donald Trump   Profimedia jpg
Nick Cannon și Mariah Carey, Getty (5) jpg
Fuego a reușit să piardă în greutate