Reese Witherspoon. De la fata din sud, la diva respectabilă de la Hollywood

5 iunie, 2017
2016 Toronto International Film Festival  'Sing' Premiere jpeg

Povestea lui Reese la Hollywood este cam ca în filmul ei cel mai cunoscut, Blonda de la Drept. Prea frumoasă pentru a fi luată în serios, actriţa cu chip de păpuşă le-a demonstrat tuturor că este mai mult decât o altă tipă drăguţă. Astfel încât azi, la 41 de ani, unii văd în ea chiar un fel de Meryl Streep… plus partea de frumuseţe. Scuze, Meryl!

image

În Los Angeles, blondele se însciu undeva între două limite: proastă şi superficială. Iar eu am un «handicap» în plus. M-am născut în Sud, sunt o sudistă blondă atrăgătoare. Iar asta nu este o combinaţie bună, dacă eşti o actriţă care încearcă să fie luată în serios“, spunea, mai demult, Reese. Astăzi, lucrurile nu mai stau deloc aşa, iar această fată din sudul profund al Americii are parte de respectul industriei, mai ales după ce a strâns două nomi­nalizări la Oscar, una dintre ele fi­ind cea câştigătoare. Anul ăsta, se vorbeşte din nou de bine de Reese, după ce miniseria produsă de ea, Big Little Lies, în care joacă alături de amica Nicole Kidman, a avut un succes nebun.

Reese este o sudistă mândră şi are şi de ce să fie, iar noi ne referim aici strict la originile ei. Născută şi crescută în oraşul muzicii coun­try, Nashville (Tennessee), într-o familie de medici, Reese păstrează şi astăzi urmele traiu­lui în acea regiune, cel puţin la nivelul limbaju­lui folosit în intimitate, când vorbeşte cu ai ei. Chiar actriţa a mărturisit că sunt momente în care fiii ei n-o înţeleg, pentru că Reese conti­nuă să folosească expresii tipice locului în care s-a născut.

După cum spuneam, dincolo de aspectul de fată frumoasă care a reuşit uşor, se ascunde o tipă cu educaţie aleasă. Şi privilegiată. Reese a studiat la o şcoală privată de elită, a început să ia lecţii de actorie la vârsta de şapte ani, a fost cercetaş silitor şi majoretă în echipa liceului. „Eram tocilarul clasic, care citea non-stop, trimitea scrisori şi îşi nota mereu lucruri. Am luat note bune, iar ăsta a fost motivul pentru care am fost acceptată la Stanford, deşi mul­ţi au presupus că asta s-a întâmplat deoarece începusem să am ceva succes ca actriţă. Asta n-a avut nicio legătură. Am muncit pentru asta. Dar singura dată când m-am simţit acceptată în şcoală a fost când am intrat în echipa de majorete. Ăsta este un mare lucru în şcolile americane, mai ales în sud.“

Elevă de top, Reese a fost acceptată, aşadar, la Universitatea Stanford, iar părinţii ei visau la o carieră ca a lor: fiica lor să studieze Medi­cina. Numai că microbul actoriei s-a prins mai mult de ea, aşa că imaginaţi-vă şocul părinţilor de copil model atunci când Reese a renunţat la facultate, după doar un an, ca să joace în thrillerul Twilight (1998), alături de o distribu­ţie onorabilă (Paul Newman, Gene Hackman şi Susan Sarandon).

Semne că Reese se afla pe calea cea bună au apărut un an mai târziu, când aceasta a impresionat criticii cu rolul studentei extrem de ambiţioase, care candidează la preşedinţia consiliului de elevi, în filmul Election. Chiar ne întrebăm cât de mult îi seamănă adevărata Re­ese acestei Tracy Flick tocilare şi nesuferite, având în vedere propriul ei trecut de elev de nota zece şi faptului că rolul i-a venit mănu­şă?

În 2001, la 25 de ani, Reese a simţit că deci­zia de a renunţa la Medicină a fost, până la urmă, una de bun augur, după ce a cules roadele celebrităţii şi ale succesului oda­tă cu rolul lui Elle Woods din Blonda de la Drept (2001). Simpatica actriţă de 1,57 m devenea una dintre starurile de primă mână de la Hollywood. Şi asta după nişte respingeri la fel de măreţe, la audiţii. „Le-am auzit pe toate. Mi s-a spus că nu sunt destul de sexy, nu sunt destul de drăguţă, de inteligentă sau chiar de înaltă pentru un anumit rol. Şi da, mi s-a spus chiar şi că sunt prea blondă. Aşa că apariţia în «Blonda de la Drept» a fost propria mea campanie împotriva prejudecăţilor şi stere­otipurilor de la Hollywood“, spune Reese.

Victoria totală împotriva detractorilor ei a venit odată cu interpretarea legendarei June Carter Cash în Walk the Line, rol care i-a adus şi singurul Oscar de până acum, deşi noi suntem siguri că vor mai urma astfel de statuete. Din păcate, însă, momentul ei de triumf profesional a coincis cu acel aşa-zis blestem al Oscarurilor, şi anume probleme­le sentimentale care urmau pentru actriţele câştigătoare. Un an mai târziu, mariajul ei de opt ani cu prima ei mare iubire, actorul Ryan Phillippe, se termina.

Ryan Phillippe şi Reese Witherspoon

Reese avea doar 23 de ani atunci când i-a spus „Da“ acestuia, la doi ani după ce acto­rii s-au întâlnit la petrecerea ei de 21 de ani. În acelaşi an, Witherspoon devenea pentru prima dată mamă, eveniment care i-a lovit în moalele capului pe cei doi, căci acest copil nu era, încă, în cărţi. „Ava nu fusese plănuită şi, dintr-o dată, mă aflam în faţa perspectivei de a deveni mamă. Iar eu nu mai ţinusem un nou-născut în braţe până atunci!“

„Vârstele noastre au fost cea mai mare problemă“, recunoaşte şi primul soţ al divei, Ryan Phillippe, cu un an mai mare decât Ree­se. „Am devenit un cuplu de când eram foar­te tineri. E cu atât mai greu cu cât vorbim de două persoane care lucrează în aceeaşi indus­trie şi care sunt supuse aceleiaşi presiuni.“ Cu toate acestea, Reese şi Ryan continuă să fie şi azi nişte ciudăţenii la Hollywood: cei doi sunt cei mai prietenoşi foşti soţi pe care i-a văzut showbizul, lucrurile mergând până într-acolo încât Ryan se înţelege de minune şi cu actualul bărbat al blondinei, Jim Toth. Dar ajungem şi la el. Totul de dragul frumoşilor lor copii, Ava, 18 ani, şi Deacon, 14 ani.

Prietenia celor doi foşti este cu atât mai cu­rioasă, cu cât s-a zvonit că motivul divorţului celor doi actori a fost infidelitatea lui Phillippe. În ultimii ani ai mariajului, s-a spus că Ryan îşi înşela soţia proaspăt încununată cu un Oscar cu o colegă de platouri, actriţa Abbie Cornish. „Ryan n-a făcut nimic să ascundă acest lu­cru. În afară de faptul că cei doi au fost prinşi sărutându-se într-un restaurant, el a fost zărit de multe ori părăsind apartamentul lui Abbie“, scria, pe atunci, tabloidul Us Weekly. După di­vorţ, Witherspoon a fost devastată: „Zăceam pe podeaua din bucătărie şi plângeam încontinuu“. Şi odată cu inima, suferea şi cariera, căci actri­ţa însăşi a declarat că, din cauza despărţirii, nu putea gândi, simţindu-şi creierul ca o omletă. O spune ea, nu noi.

Numai că la pachet cu divorţul a venit şi un nou pretendent, unul sexy şi cu nume fai­mos chiar, partenerul ei din filmul Rendition, Jake Gyllenhaal. Şi-au recunoscut povestea de dragoste de-abia după ce paparazzii i-au po­zat într-o vacanţă la Roma, însă această rela­ţie, probabil una de pansament, s-a terminat după doi ani. El părea mai implicat decât ea, oricum. N-a trecut mult timp după ce s-a în­cheiat şi acest nou eşec sentimental şi Reese intra, deja, într-o nouă relaţie, cu prestigiosul impresar artistic Jim Toth, de 47 de ani. Lu­crurile au evoluat repede între ei: în 2010 se logodeau, în 2011 se căsătoreau la ferma ei din Ojai, California, iar în 2012 deveneau părinţii micuţului cu nume de fost stat confederat, Tennessee.

Jim Toth şi Reese Witherspoon

De acest al doilea soţ o leagă, însă, şi un episod neplăcut. În aprilie 2013, pe când filma pentru The Good Lie în Atlanta, Witherspoon se afla într-o maşină condusă de un Toth aflat sub influenţa alcoolului. Opriţi de poliţie, au fost arestaţi amândoi. El pentru că a condus beat, ea pentru că a făcut scandal şi i-a stri­gat câte-n lună şi în stele agentului de poliţie, printre care şi celebra replică „Ştii cine sunt eu?“. Amândoi au scăpat cu amenzi, dar şi cu reputaţia pătată şi cu suspiciunea c-au dat-o serios pe băutură. În ciuda acestui hop, Ree­se chiar pare că şi-a găsit liniştea lângă Jim, alături de care a aniversat, în martie, şase ani de mariaj.

„În urmă cu şase ani, am fost destul de no­rocoasă să-l întâlnesc pe acest bărbat minu­nat. Mă face să râd în fiecare zi şi mă susţine în tot ce fac. La mulţi ani, JT! Şi la cât mai multe alte aniversări!“, i-a declarat Reese, în mod public, celui care a învăţat-o că mai există iubire, chiar şi după pasiunea devas­tatoare din tinereţe.

Familia lor.Recente pe Ok! Magazine

Ramona Olaru pt OK  Antena 1 (2) jpg
Nicola Coughlan si Luke Newton in Bridgerton  profimedia 0875470895 jpg
Larisa Iordache Splash vedete la apa 1 JPG
Aurelien Enthoven, fiul Carlei Bruni  Instagram (12) jpg
Jennifer Lopez colaj Ben jpg
Mirela Retegan si fiica sa, Maya Sorian  Marius Baragan (2) jpg
Nicolae al Romaniei si Alina Maria de Roumanie la lansare salon Reconnect Calin Popescu, fratele Adelei Popescu Foto White Ruffles Photography (11) jpeg
Justin Timberlake, Jessica Biel jpg
jennifer lopez ben affleck profimedia jpg
Retreat Vama Veche  afis  Laura Cosoi, Adela Popescu, Ada Condeescu jpg
Generatia de Aur colaj atunci si acum jpg
Cătălin Rizea şi Adda jpeg
Angelina Jolie și Vivienne Pitt Jolie, Profimedia jpg
Jennifer Garner si Ben Affleck profimedia 0880706932 jpg
2 catherine zeta jones 3 jpg jpeg
FotoJet Oana R jpg
Matt Damon și soția Luciana, Profimedia (4) jpg
Geanina Ilieș, Iuliana Pepene, Crina Abrudan, prezentatoare TV, zeițe pe catwalk  Remus Nicolaescu jpg