Regele Charles a ajuns în România, într-o vizită privată fără Camilla: prima oprire, la Cotroceni

2 iunie, 2023

Regele Charles a aterizat, la ora 15, în România, prima sa oprire fiind la Palatul Cotroceni, acolo unde l-a întâmpinat președintele țării Klaus Iohannis.

charles ioha jpg

Suveranul britanic a fost foarte punctual la întâlnirea lui cu președintele român, panificată pentru ora 15.30, ocazie cu care regele britanic a dat dovada legăturii sale cu țara noastră, salutând regimentul de onoare cu un Bună ziua! foarte clar.

Cei doi vor avea o discuție la Palatul Cotroceni, apoi Regele Charles al III-lea urmează să se întâlnească cu reprezentanți ai autorităților statului, ai societății civile și ai Corpului Diplomatic. După încheierea acestor întâlniri oficiale, începe partea privată a vizitei de cinci zile a monarhului bitanic în România, prima țară pe care acesta o vizitează după încoronarea sa de pe 6 mai.

De la Palatul Cotroceni, monarhul britanic va pleca în jurul orei 16:30.

Regele Charles si Klaus Iohannis jpg

„Se împlinesc 25 de ani de când regele nostru a vizitat România pentru prima dată, în 1998, şi va fi pentru prima dată când un monarh britanic vizitează România, dar de această dată va fi o vizită privată, ca marea parte a vizitelor pe care cel care era atunci Prinţul de Wales le-a avut în România. Înţelegem ce înseamnă o vizită privată: ca de fiecare dată, se va întâlni cu preşedintele, ca gest de curtoazie”, a declarat ambasadorul Marii Britanii la București, Andrew Noble, pentru Agerpres.

După cum bine știm, Regele Charles este strâns legat de România, cumpărând prima sa proprietate aici în 2006. Locul în care Charles vine pentru a-și încărca bateriile este înconjurat de natură sălbatică, aspect pe care monarhul britanic îl apreciază cel mai mult. Casa în care va sta suveranul britanic nu are wifi, televizor sau radio, există doar un CD player în camera de pictură.

image

Proprietatea deținută de monarhul britanic la Viscri are șapte dormitoare și este mobilată toată în stil transilvănean. De fiecare dată când vine în România, suveranul preferă să doamnă pe un pat de lemn, deloc pretențios.

În perioada în care casa nu e ocupată de suveranul Angliei și anturajul său, camerele se pot închiria în regim all-inclusiv, pentru 800 lei pe noapte pentru o cameră dublă.

Foto: Getty Images, Administrația prezidențială



Recente pe Ok! Magazine

andra jpg
FotoJet Ana Violeta sărut jpg
FotoJetKardashian Kate jpg
Elizabeth Hurley și fiul său Damian Hurley, GettyImages (4) jpg
Bradley Cooper si Gigi Hadid   profimedia 0851507160 jpg
Ricky Martin și fiii săi gemeni, Profimedia (2) jpg
Anca Serea și fiica ei Sarah foto Ok Magazine DSC 7786 (3) jpg
FotoJetChicago jpg
FotoJetKS jpg
Miki ex K Pital jpg
Julia Roberts la lansarea colecției sale de bijuterii cu Chopard, la Chateau Marmont, Los Angeles, Getty Images (2) jpg
Olivia Munn, GettyImages jpg
FotoJetLenny și Zoe Kravitz jpg
FotoJetSofiaV jpg
Printul Frederik si presupusa amanta Genoveva Casanova   Casa Regala daneza, Instagram jpg
Jennifer Aniston  sursa   Shutterstock jpg
Nadia Ferreira și Marc Anthony, Instagram (2) (1) jpg
Charlize Theron  foto   Shutterstock jpg