Regele Charles a ajuns în România, într-o vizită privată fără Camilla: prima oprire, la Cotroceni

2 iunie, 2023

Regele Charles a aterizat, la ora 15, în România, prima sa oprire fiind la Palatul Cotroceni, acolo unde l-a întâmpinat președintele țării Klaus Iohannis.

charles ioha jpg

Suveranul britanic a fost foarte punctual la întâlnirea lui cu președintele român, panificată pentru ora 15.30, ocazie cu care regele britanic a dat dovada legăturii sale cu țara noastră, salutând regimentul de onoare cu un Bună ziua! foarte clar.

Cei doi vor avea o discuție la Palatul Cotroceni, apoi Regele Charles al III-lea urmează să se întâlnească cu reprezentanți ai autorităților statului, ai societății civile și ai Corpului Diplomatic. După încheierea acestor întâlniri oficiale, începe partea privată a vizitei de cinci zile a monarhului bitanic în România, prima țară pe care acesta o vizitează după încoronarea sa de pe 6 mai.

De la Palatul Cotroceni, monarhul britanic va pleca în jurul orei 16:30.

Regele Charles si Klaus Iohannis jpg

„Se împlinesc 25 de ani de când regele nostru a vizitat România pentru prima dată, în 1998, şi va fi pentru prima dată când un monarh britanic vizitează România, dar de această dată va fi o vizită privată, ca marea parte a vizitelor pe care cel care era atunci Prinţul de Wales le-a avut în România. Înţelegem ce înseamnă o vizită privată: ca de fiecare dată, se va întâlni cu preşedintele, ca gest de curtoazie”, a declarat ambasadorul Marii Britanii la București, Andrew Noble, pentru Agerpres.

După cum bine știm, Regele Charles este strâns legat de România, cumpărând prima sa proprietate aici în 2006. Locul în care Charles vine pentru a-și încărca bateriile este înconjurat de natură sălbatică, aspect pe care monarhul britanic îl apreciază cel mai mult. Casa în care va sta suveranul britanic nu are wifi, televizor sau radio, există doar un CD player în camera de pictură.

image

Proprietatea deținută de monarhul britanic la Viscri are șapte dormitoare și este mobilată toată în stil transilvănean. De fiecare dată când vine în România, suveranul preferă să doamnă pe un pat de lemn, deloc pretențios.

În perioada în care casa nu e ocupată de suveranul Angliei și anturajul său, camerele se pot închiria în regim all-inclusiv, pentru 800 lei pe noapte pentru o cameră dublă.

Foto: Getty Images, Administrația prezidențialăRecente pe Ok! Magazine

cub andreea berecleanu eva zaharescu png
Majestatea Sa Margareta si Principele Radu la nunta lor din 199d   Alain Morvan jpg
Mădă as Sophia PNG
Ioana Ginghina in vacanta   Instagram (2) jpg
Denis Motans PNG
Sophia Loren 88 jpg
banner cristina cioran png
Mariah Carey, Getty (4) jpg
Romanita Iovan, sexy la 59 de ani   Instagram (10) jpg
Rihanna si ASAP Rocky, pictorial in 4 cu copiii   Instagram (10) jpg
Ioana Ginghina, despre rochia de mireasa si a treia nunta   Instagram (2) jpg
Jennifer Garner ajută un nevoiaș, Profimedia (4) jpg
Naomi Campbell si Mohammed Al Turki   profimedia 0806267536 jpg
Sergiu Costache si Silviu Mircescu   pagina personala (1) jpg
fotografii noi de la nunta lui Garrett Cayton cu Ana Geoana, fiica lui Mircea Geoana la Venetia   Instagram (10) jpg
o BEVERLY HILLS 90210 PHOTOS facebook jpeg
Alin Oprea s a însurat jpg
Jennifer Garner și Ben Affleck au fost căsătoriți timp de nouă ani jpeg