Regele Charles își înlocuiește garda de corp, pe chipeșul Johnny Thompson, cu o femeie

6 februarie, 2024

Frumușelul „Major Johnny”, care a aprins imaginația multor fane ale Palatului Buckingham, va trebui să se dea la o parte pentru a-i face loc viitoarei consiliere și gărzi călare, Kat Anderson.

Johnathan Thompson sau Major Johnny, consilier pe langa Regele Charles   profimedia 0807491157 jpg

Printre nenumăratele imagini de reținut de la istorica încoronare a lui Charles al III-lea din luna mai a anului trecut, rețelele de socializare l-au remarcat în mod deosebit pe bărbatul chipeș și voinic, îmbrăcat în kilt, care l-a însoțit pe monarh până la altarul din Westminster Abbey. Era maiorul Jonathan Thompson, unul dintre cei mai de încredere consilieri ai actualului ocupant al tronului, care și-a câștigat rapid porecla afectuoasă de Major Johnny.

Militarul deținea funcția de "equerry" sau cavaler de cavalerie a Regelui Charles și era una dintre gărzile de corp călare pe care acesta le-a moștenit de la mama sa, regretata Regină Elisabeta a II-a. De atunci, a devenit o priveliște familiară alături de Charles al III-lea în kilt și în uniforma Batalionului 5 al Regimentului Regal al Scoției.

Funcția maiorului Thompson presupune planificarea și executarea detaliată a programelor regale zilnice. El obișnuia să îndeplinească acest rol pentru Regină, iar acum o făcea și pentru fiul ei. Dar, mai nou, Johnny Thompson a fost promovat la funcția de planificator șef de evenimente, astfel că de acum înainte va fi văzut mai puțin în public, ocupându-se de organizarea evenimentelor private ale Regelui Charles și ale Reginei Camilla, de coordonarea angajamentelor lor și de a face legătura între Casele Regale.

La 40 de ani, potrivit unor surse de la Palatul Buckingham, el va avea un rol „mai executiv, dar mai puțin vizibil", ceea ce ar putea fi dezamăgitor pentru fanele sale de pe rețelele de socializare.

În urma promovării sale, înlocuitoarea sa a ajuns și ea pe prima pagină a ziarelor, deoarece, pentru prima dată, o femeie va fi garda de corp a lui Charles al III-lea și îl va urma în vizitele și turneele sale în străinătate. Ea este căpitanul Kat Anderson, un ofițer de Artilerie Regală în vârstă de 33 de ani, care a lucrat anterior pentru premierul Rishi Sunak.

În rolul său de nou consilier al Regelui, ea va ajuta la supravegherea programului de angajamente oficiale al monarhiei, alăturându-se membrilor Familiei Regale în îndatoririle lor publice. Adesea descrisă ca fiind „ochii și urechile" monarhiei, funcția de „ecvestru” este considerată o figură extrem de importantă în conducerea instituției. Cel mai probabil, Kat Anderson, care este de origine malaeziană, va fi văzută pentru prima dată cu Regele Charles în următoarele săptămâni.

Ea va lucra alături de căpitanul Hugh Scrope, celălalt secretar particular adjunct al regelui. Ambii vor acționa ca asistenți ai locotenent-comandorului Will Thornton, 37 de ani, pilot de elicopter al Marinei Regale, pe care Charles l-a numit, de asemenea, ca nou membru al echipei sale. Charles al III-lea, el însuși posesorul unui brevet de pilot de elicopter în 1974, în timp ce servea în Marina Regală, s-a implicat activ în acest proces și i-a intervievat atât pe Anderson, cât și pe Thornton, și se spune că este „încântat" de aceste numiri.

FOTO: Getty Images, Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Bridgerton, GettyImages (1) jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck, Bennifer, Getty (1) jpg
FotoJet Hailey jpg
Naomi Campbell la Cannes profimedia 0873394238 jpg
Brooke Shields în 2024, Profimedia (1) jpg
Maia Morgenstern, nou film (2) jpeg
Elizabeth Hurley, GettyImages (1) jpg
FotoJet Cannes 1 zi jpg
FotoJet Măruță jpg
Angelina Jolie, Brad Pitt  sursa   Shutterstock jpg
Deva Cassel și Monica Bellucci FotoJet (3) jpg
FotoJet Albu jpg
Catherine Zeta Jones si Michael jpg
Smiley Foto PR jpg
Kris Jenner, GettyImages (2) jpg
Brooke Shields, GettyImages (8) jpg
FotoJet Tom și Suri jpg
iulia si mihai albu jpg