Regele Mihai, s─ârb─âtorit la Londra

8 noiembrie, 2012
familia regala a romaniei 25oct2012 jpeg

Zilele acestea, Majestatea Sa Regele Mihai I este s─ârb─âtorit cu mare fast la Londra, de c─âtre reprezentan┼úii Casei Regale a Marii Britanii ┼či de ├«nalte oficialit─â┼úi.

Zilele acestea, Majestatea Sa Regele Mihai I este s─ârb─âtorit cu mare fast la Londra, de c─âtre reprezentan┼úii Casei Regale a Marii Britanii ┼či de ├«nalte oficialit─â┼úi.

S─âpt─âm├óna aceasta, la Londra, au loc dineuri, vizite oficiale ┼či chiar o primire special─â ├«n capela reginei Elisabeta a II-a, acolo unde pentru prima dat─â ├«n istorie va fi amplasat blazonul unei case regale str─âine. Totul, pentru c─â Majestatea Sa este cel mai ├«n v├órst─â rege decorat cu ordinul regal victorian.

Prima primire oficial─â a avut loc ieri la Palatul Lordului Primar al Londrei, care reprezint─â ├«n fa┼úa Coroanei interesele celor mai importante bresle londoneze. Lordul Primar, care este ales ├«n fiecare an, guverneaz─â peste cei mai importan┼úi doi kilometri din centrul metropolei britanice, unde se fac mii ┼či milioane de lire sterline. ÔÇ×Dup─â cum ┼čtie fiecare rom├ón ┼či fiecare britanic, cele dou─â familii regale ale Rom├óniei ┼či Marii Britanii au o istorie ├«mpreun─â. Este foarte important pentru noi ┼či ne place s─â ne reamintim. Este la fel de important s─â p─âstr─âm leg─âturile comerciale puternice pentru c─â viitorul nostru ├«mpreun─â depinde de afaceri ┼či comer┼úÔÇť, a spus Greg Williams, purt─âtor de cuv├ónt al primarului Londrei.

Pe sear─â, Majestatea Sa Regele Mihai I ┼či Alte┼úele Lor Regale Principesa Mo┼čtenitoare, Principele Radu, Principesa Elena ┼či Elisabeta Karina au luat parte la un dineu oficial, oferit de ghildele tradi┼úionale ale Londrei, la Wax-Chandlers Hall, unul dintre monumentele istorice ale ora┼čului Londra.

image

Ast─âzi, de ziua Sfin┼úilor Mihail ┼či Gavriil, c├ónd Majestatea Sa ├«┼či s─ârb─âtore┼čte onomastica, Familia Regal─â a Rom├óniei va participa la un serviciu religios ├«n Capela Regal─â Savoy, sediul Ordinului Regal Victorian. Ceremonia va avea loc ├«n onoarea Regelui Mihai ┼či va fi condus─â de capelanul Reginei Elisabeta II ┼či de capelanul Ordinului, reverendul profesor Galloway. Evenimentul este ocazionat de ├«mplinirea a 75 de ani de c├ónd Majestatea Sa a primit Ordinul Regal Victorial, ├«n grad de Mare Cruce. Cu aceast─â ocazie, Majestatea Sa devine primul suveran str─âin al c─ârui blazon este a┼čezat ├«n capela Ordinului.

vezi aici galeria foto

Serviciul religios va fi urmat de un dineu oficial, la care vor participa, al─âturi de Familia Regal─â a Rom├óniei, Alte┼úele Lor Regale Ducele ┼či Ducesa de Gloucester, reprezent├ónd pe Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a. Vor mai fi prezen┼úi membri ai Guvernului Britanic, oficiali ai ora┼čului Londra, membri ai Corpului Diplomatic, personalit─â┼úi din mediul de afaceri ┼či ale societ─â┼úii civile din Marea Britanie.

Evenimentele de la Londra vin să marcheze faptul că, de 75 de ani, Regele Mihai este purtător al ordinului regal victorian, o decoraţie de care niciun alt rege nu s-a bucurat atât de mult timp.

Foto: Casa Regal─âRecente pe Ok! Magazine

selm2 jpg
1 alec baldwin rust new mexico accident pe platouri 2 jpg jpeg
gettyimages 526984278 gina lollobrigida jpg jpeg
293494987 592298245593309 6723042670490476019 n jpg
casa lui Mariah Carey din Atlanta pradata de hoti (1) jpg
Jennifer Lopez la Bergdorf Goodman jpg
Shakira ┼či Pique FOTO EPA-EFE
David Popovici record mondial la 100 m (2) jpg
Jackie Kennedy 0 profimedia 0418251506 jpg
J Lo shopping (9) jpg
Ellen DeGeneres și Anne Heche jpg
anne heche profimedia 0424396442 jpg
iva1 jpg
Angelina Jolie (2) jpg
dan37 jpg
Anne Heche în moarte cerebrală jpg
Bennifer, Paris, h─âitui╚Ťi de paparazzi jpg
Iuliana Luciu DJ la Monaco Lucille (4) jpg