Regina Ana împlineşte 89 de ani

18 septembrie, 2012
382437 3405679021794 1222346024 n jpeg

Astăzi este ziua Majestăţii Sale Regina Ana a României, care, la împlinirea a 89 de ani de viaţă devine cea mai longevivă soţie a unui suveran din istoria ţării noastre.

Astăzi este ziua Majestăţii Sale Regina Ana a României, care, la împlinirea a 89 de ani de viaţă devine cea mai longevivă soţie a unui suveran din istoria ţării noastre.

Alteţa Sa Regală Principele Radu a fost cel care a anunţat pe blogul său personal fericitul eveniment, notând că această zi este cu totul aparte tocmai pentru că, de astăzi, Majestatea Sa Regina Ana devine şi „cea mai longevivă soţie de rege sau domnitor din întreaga istorie a României“.

Principesa Ana de Bourbon-Parma s-a născut la 18 septembrie 1923, la Paris. Este fiica Principelui René de Bourbon-Parma şi a Principesei Margareta a Danemarcei. Principesa Ana a copilărit în Franţa.

Începând cu anul 1939, după izbucnirea războiului, şi-a urmat familia în Spania şi în Statele Unite ale Americii, unde a urmat o şcoală de artă, la New York. În paralel, pentru a-şi putea câştiga existenţa, a lucrat ca vânzătoare la magazinul universal Macy's.

citiţi aici autobiografia Majestăţii Sale

În 1943, Principesa Ana s-a înrolat ca voluntar în armata franceză. A fost, împreună cu regimentul ei, în Algeria, Maroc, Italia, Luxemburg şi Germania, până la sfârşitul ostilităţilor. A primit "Crucea de Război" a Franţei.

image

Principesa Ana l-a cunoscut pe Regele Mihai I al României la Londra. După doar o săptămână, Regele i-a cerut mâna. S-au căsătorit la 10 iunie 1948, la Atena.

Foto: Casa RegalăRecente pe Ok! Magazine

Stephan Pelger jpg
Kim Kardashian  jpg
Chef Cătălin Scărlătescu jpg
Gerard Pique si Clara Chia, Foto Profimedia jpg
baiat adoptat horia brenciu 8 jpg
Andreea antonescu jpg
Salma Hayek GQ Awards, Getty (4) jpg
shannen doherty foto profimedia 13 jpeg
FotoJetJLo jpg
ioana dichiseanu muzica fado jpeg
Shakira în public la Barcelona, vizionând Marele Premiu de Formula 1, Getty jpg
Pierce Brosnan și Keely Shaye Brosnan, Getty (1) jpg
MIhai Petre IMG 4218 (2) jpg
Charles Romania jpg
FotoJetMiddletons jpg
Kim Cattrall, Getty (2) jpg
Prințul Harry, Meghan Markle  foto   GettyImages jpg
Joe Biden   The White House 2 jpg