Regina Angliei, sărbătorită zilele acestea cu mare fast

2 iunie, 2012

Principalele evenimente prilejuite de jubileul de diamant al Reginei Elizabeth a II-a încep astăzi, în Marea Britanie. Împlinirea a 60 de ani de la încoronarea Reginei a început să fie sărbătorită în luna februarie.

Principalele evenimente prilejuite de jubileul de diamant al Reginei Elizabeth a II-a încep astăzi, în Marea Britanie. Împlinirea a 60 de ani de la încoronarea Reginei a început să fie sărbătorită în luna februarie.

Oficial, seria de evenimente dedicate jubileului de diamant al Reginei Elizabeth a II-a a început în luna februarie, prin comemorarea morţii regelui George al VI-lea. Iar în luna martie, suverana a început un turneu prin Regatul Unit, în timp ce membrii familiei regale au vizitat statele din Commonwealth. Însă principalele momente festive vor avea loc începând de astăzi, 2 iunie, data încoronării reginei, şi vor dura patru zile. Astăzi va avea loc derby-ul Epsom, singurul în care caii reginei nu au fost premiaţi până acum.

vezi aici galeria foto

Mâine, 3 iunie, va avea loc „the big lunch“ (marele prânz n.r.), când milioane de oameni vor fi în parcuri, pub-uri şi pe străzile regatului. În aceeaşi zi, circa 1.000 de ambarcaţiuni vor oferi pe Tamisa un spectacol grandios, ce nu a mai avut loc de pe vremea regelui Charles al II-lea, din secolul al XVII-lea.

Luni, 2012 felinare vor fi aprinse succesiv, de la Tonga, din Pacific, până la Londra. Pe acesta din urmă îl va aprinde chiar regina, pe bulevardul Mall ce va fi decorat cu steagurile Regatului Unit. În seara acestei zile, va avea loc şi un concert extraordinar în faţa palatului Buckingham, la care vor participa nume sonore din industria muzicală, precum Paul McCartney, Tom Jones, JLS, Robbie Williams, Kylie Minogue, Annie Lennox, Alfie Boe, Jessie J, Shirley Bassey, Cliff Richard şi Ed Sheeran.

Iar marţi, pe 5 iunie, în ultima zi de sărbătoare, va avea loc o slujbă la catedrala Saint-Paul, după care regina se va plimba cu caleaşca pe străzile Londrei şi îşi va face apoi apariţia la balconul palatului Buckingham.

Foto: ReutersRecente pe Ok! Magazine

scarla3 webp
maddox jpeg
Darius Campbell Danesh jpg
Mike Tyson (1) jpg
Mădălina Ghenea (16) jpg
vitali kliciko profimedia 0307495449 jpg
joe1 jpg
Andra si Catalin Maruta in vacanta declaratie de dragoste (4) jpg
angelina jolie brad pitt jpeg
Premieră Amazon jpg
Jennifer Aniston pentru Hollywood Reporter jpg
demi9 jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck jpg
laura cosoi
Madonna îl sărbătorește pe Rocco jpg
Richard Gere și Alejandra Silva Gală Spania jpg
Bennifer Paris jpg
selm2 jpg