Regulile lui Carmen Brumă pentru Sărbători fără kilograme în plus şi frustrări

16 decembrie, 2014

Vedeta a venit în întâmpinarea fanelor sale şi a întocmit un plan nutriţional pentru perioada dintre Crăciun şi Anul Nou gândit astfel încât bucatele savurate să nu vină la pachet cu depresii post-sărbători.

În stilu-i caracteristic, vedeta a venit în întâmpinarea fanelor sale şi a întocmit un plan nutriţional pentru perioada dintre Crăciun şi Anul Nou gândit astfel încât bucatele savurate să nu vină la pachet cu depresii post-sărbători.

Carmen Brumă a schiţat 9 reguli de aur pentru cele care vor să să aibă pe masă preparate tradiţionale de Crăciun şi Anul Nou, fără însă a-şi pune în pericol silueta.

1. Sarmalele se mănâncă până în ora 15 şi nu conţin orez, cartof, quinoa, ci doar carne, morcov, păstârnac, ou, foaie de varză. Se asociază cu murături, nu cu pâine. Dacă vă plac sarmalele grase, gătite cu slănină, atunci când le încălziţi, faceţi-o într-un vas separat în care puneţi 2-3 căni de apă, astfel încât toată grăsimea care iese din ele să rămână în cratiţă. Nu uitaţi de ardeiul iute, care are proprietatea de a creşte arderile 2-3 ore după masă, prin urmare consumaţi-l fără reţinere. Dacă sarmalele pe care le-aţi consumat au fost foarte grase, puteţi să beţi după masă o cană cu ceai verde fierbinte, neîndulcit. Conţine antioxidanţi, care împiedică formarea radicalilor liberi şi are un uşor efect diuretic şi laxativ.

2. Alcoolul în exces, pe lângă alte neplăceri, poate aduce 2-3 kg în plus, chiar dacă nu mănânci nimic. 2 pahare de vin pe zi, de câteva ori în această perioadă, nu sunt periculoase.

3. Băuturile alcoolice aperitive irită mucoasa gastrică şi creează o poftă de mâncare anormală, care permite consumul unor cantităţi enorme de alimente. Aşa că le trecem la capitolul „excluderi“.

4. Mişcarea zilnică este singura soluţie care funcţionează, dacă vrei să mănânci orice şi să nu te îngraşi. Eu fac 30-40 minute de alergare uşoara în aer liber sau antrenamente scurte şi intense (de tipul celor din programul meu 3 S-Sănătoasă Suplă Sătulă).

5. Mersul la cumpărături nu trebuie trecut la capitolul mişcare, ci la capitolul pericol, dacă mă gândesc la ispitele frumos ambalate de pe rafturi. Tocmai de aceea ar trebui să plecaţi la supermarket cu burta plină, altfel veţi fi tentaţi să puneţi în coş o mulţime de lucruri interzise.

6. Un alt aliat în această perioadă este centimetrul. Măsuraţi-vă o dată la 3-4 zile pe stomacul gol şi „luaţi măsuri”, dacă e cazul.

7. Nu consum fructe pe lângă dulciurile tradiţionale, ci ÎN LOC DE acestea. Dacă mănânc cozonac sau prăjituri, şi mănânc, renunţ la fructe. Singura excepţie e ananasul crud, care intensifică arderile şi ajută digestia. Dulciurile se consumă în prima parte a zilei, până în ora 15-16.

8. Masa de seară conţine carne slabă (porc, peşte, vită, pui) şi salată (murături), niciodată desert.

9. Cu 2 săptămâni înainte de Crăciun, reduc un pic raţia calorică, astfel încât eventualul surplus să vină pe un deficit de kilograme, iar la final „urmele“ Sărbatorilor să nu fie vizibile.“Recente pe Ok! Magazine

Chef Cătălin Scărlătescu jpg
Gerard Pique si Clara Chia, Foto Profimedia jpg
baiat adoptat horia brenciu 8 jpg
Andreea antonescu jpg
Salma Hayek GQ Awards, Getty (4) jpg
shannen doherty foto profimedia 13 jpeg
FotoJetJLo jpg
ioana dichiseanu muzica fado jpeg
Shakira în public la Barcelona, vizionând Marele Premiu de Formula 1, Getty jpg
Pierce Brosnan și Keely Shaye Brosnan, Getty (1) jpg
MIhai Petre IMG 4218 (2) jpg
Charles Romania jpg
FotoJetMiddletons jpg
Kim Cattrall, Getty (2) jpg
Prințul Harry, Meghan Markle  foto   GettyImages jpg
Joe Biden   The White House 2 jpg
Prințesa Charlotte jpg
Feli, iubire ca la piata jpg