Respinşi la Hollywood din cauza scandalurilor sexuale

27 ianuarie, 2018
respinsi la Hollywood jpeg

Abuzurile sexuale, hărţuirea şi pedofilia sunt acum subiecte tot mai dezbătute la Hollywood în contextul în care tot mai mulţi actori au fost acuzaţi de astfel de acte neetice. Nume mari din industria cinematografiei au apărut pe lista neagră a hărţuitorilor şi, în unele cazuri, chiar au fost respinşi de colegii lor de breaslă. Aşa a luat naştere mişcarea #MeToo promovată de multe vedete de talie internaţională şi care a dictat dress code-ul de la Globurile de Aur - all black.

image

Bărbaţi cu nume cunoscute din Cetatea Filmului au devenit protagoniştii unor scandaluri care le-au pătat imaginea şi, dacă  unii dintre actorii acuzaţi de hărţuire au scăpat basma curată, alţii au fost marginalizaţi, interzişi şi respinşi cu vehemenţă de Hollywood.

El este protagonistul celui mai nou scandal sexual de la Hollywood.

Cel mai nou scandal sexual îl are în prim-plan pe actorul James Franco care simte deja repercursiunile actelor sale necuviincioase din trecut. Cu o carieră în plină ascensiune, actorul în vârstă de 39 de ani a fost acuzat de cinci femei că a avut un comportament inadecvat şi că le-a hărţuit la locul de muncă. Câteva dintre fostele studente ale starului l-au acuzat pe Franco care a pus presiune pe ele să filmeze nişte scene erotice complet dezbrăcate şi fără a purta protecţii speciale pentru organanele genitale. Imediat după aceste dezvăluiri, actorul a început să fie privit cu ochi răi la Globurile de Aur, ceremonie în cadrul căreia a câştigat un trofeu.

Franco a fost şters de pe coperta revistei Vanity Fair.

Mai mult, acest scandal l-a feterminat să nu apară la un eveniment important, Critics Choice Awards, deşi a câştigat şi aici un premiu graţie interpretării sale din pelicula The Disaster Artist. Atât de tare l-a afectat acest scandal încât, deşi a câştigat două dintre cele mai importante trofee,  nu a fost nominalizat la premiile Oscar la categoria Cel mai bun actor. Singura nominalizare este în calitate de regizor pentru Cel mai bun scenariu adaptat cu pelicula The Disaster Artist. S-a mers atât de departe încât James, şi el protagonistul şedinţei foto pentru coperta Vanity Fair în care au apărut Oprah, Nicole Kidman, Robert De Niro şi alţi actori cunoscuţi de la Hollywood, a fost şters cu ajutorul Photoshop din fotografia realizată de celebra revistă americană. Să fie acesta declinul lui James Franco? Ei bine, să sperăm că actorul nu se alătură celor doi cei mai controversaţi oameni de la Hollywood, Harvey Weinstein şi Kevin Spacey, personaje decăzute din Cetatea Filmului.

Cel mai bun regizor de la Hollywood a decăzut după scandalul sexual.

Regizorul Harvey Weinstein a fost acuzat de o mulţime de actriţe celebre de hărţuire sexuală şi abuz, printre ele numărându-se Angelina Jolie, Kate Winslet, Rose McGowan, Ashley Judd şi Jennifer Lawrence, vedete care condamnă comportamentul său nepotrivit. Scandalul a venit la pachet cu respingerea lui Weinstein, concedierea din propria companie, The Weinstein Company, internarea lui într-un centru de reabilitare, ba chiar a trebuit să suporte batjocora oamenilor şi a fost pălmuit într-un restaurant din Arizona. De parcă nu era de ajuns, soţia sa, creatoarea de modă Georgina Chapman, a cerut divorţul. Acum este o femeie liberă şi mai bogată cu câteva milioane de euro în timp ce bărbatul datorită căruia a ajuns în atenţia publică este respins de societate.

Respins de Hollywood din cauza acuzaţiilor de pedofilie.

După Harvey, cel care a deschis seria scandalurilor sexuale, următorul pe lista neagră a fost Kevin Spacey, faimosul actor din House of Cards. Spacey a fost acuzat de actorul Anthony Rapp de agresiune sexuală pe când acesta din urmă avea doar 14 ani. Aşa a devenit Kevin din preferatul fanilor House of Cards în cel mai controversat pedofil de la Hollywood, fiind nevoit să-şi recunoască orientarea sexuală gay. La fel ca regizorul Weinstein, Kevin s-a confruntat cu respingerea societăţii, a fost concediat din serialul care i-a adus un Glob de Aur şi chiar a fost înlocuit în toate producţiile pe care le filma la momentul declanşării scandalului. Prin urmare, actorului nu i-a mai rămas nimic de făcut decât să se retragă din viaţa publică pentru a se trata din cauza dependenţei de sex.

În contextul unor ape atât de tulburi la Hollywood, a decis să nu apară la Oscar.

Acum, când mai este doar o lună şi jumătate până la ceremonia de decernare a premiilor Oscar,

câştigătorul de anul trecut pentru

, nu va fi prezent la marele eveniment. Motivul? Scandalul sexual în care a fost implicat în trecut. Dacă în 2017 a îndurat eroic privirile tăioase ale actriţelor celebre prezente în sală, anul acesta a decis să nu-şi facă apariţia la Oscar pentru a nu tulbura şi mai mult lucrurile. Să ne amintim că în seara Oscarurilor, mai multe actriţe au fost deranjate de faptul că Affleck a câştigat statueta pentru

datorită interpretării din

, Brie Larson refuzând să-l aplauze. Casey a fost acuzat că a hărţuit sexual două colege de breaslă în 2010, în timpul filmărilor pentru pelicula 

Lista starurilor acuzate de hărţuire nu se opreşte aici. Mişcarea #MeToo a scos la iveală noi aşa-zise adevăruri legate de alte nume celebre din industria filmului. Actori precum Dustin Hoffman, Steven Steagal, Sylvester Stallone, John Travolta, Michael Douglas, Robert Knepper din „Prison Break”, sau chiar iluzionistul David Copperfield au fost acuzaţi şi ei de hărţuire sexuală.

Foto: Arhiva OK!Recente pe Ok! Magazine

Charlize Theron  foto   GettyImages jpg
Adele înainte și după dietă (1) jpg
Lady Gaga, Getty (2) jpg
Stephan Pelger1 (1) jpg
Joan Collins cu fiul Alexander Newley, Profimedia jpg
Angelina Jolie, Getty (2) jpg
Kim Kardashian  jpg
Gerard Pique si Clara Chia, Foto Profimedia jpg
baiat adoptat horia brenciu 8 jpg
Andreea antonescu jpg
Salma Hayek GQ Awards, Getty (4) jpg
shannen doherty foto profimedia 13 jpeg
FotoJetJLo jpg
ioana dichiseanu muzica fado jpeg
Shakira în public la Barcelona, vizionând Marele Premiu de Formula 1, Getty jpg
Pierce Brosnan și Keely Shaye Brosnan, Getty (1) jpg
MIhai Petre IMG 4218 (2) jpg
Charles Romania jpg