Richard Gere a devenit eroul italienilor. Iată pentru ce a primit o distincţie din partea primarului oraşului Florenţa

15 octombrie, 2019
1 richard gere dario nardella cheile orasului florenta jpg jpeg

Actorul american a primit o medalie onorifică din partea edilului Dario Nardella.

În luna august, Richard Gere le-a venit în ajutor migranţilor aflaţi pe un vas aflat în largul Italiei. Actorul american le-a dus migranţilor apă şi mâncare şi a cerut să fie lăsaţi să coboare de pe vas. Oamenii au fost salvaţi din bărci pneumatice din largul Libiei şi duşi pe un vas spaniol.

La acel moment, ministrul italian de Interne, Matteo Salvini, a cerut Madridului să preia migranţii, atâta timp cât asociaţia salvatoare era înregistrată în Spania. Guvernul spaniol, însă, susţinea că nu a primit nicio cerere oficială de la Roma.

În toată această degringoladă, Richard Gere şi-a continuat misiunea umanitară.

"Suntem pe vasul Open Arms. Am venit de la Lampedusa şi am adus cât de multă apă şi mâncare am putut pentru cei de pe navă. Cred că sunt aici 140, 150 de oameni, migranţi din toată Africa şi echipajul din întreaga lume, în special din Europa. Cei pe care îi vedeţi aici pe vas sunt aici doar datorită donaţiilor către Open Arms şi a ceea ce Open Arms face pentru ei. Cel mai important pentru aceşti oameni este să ajungă într-un port liber, să coboare de pe vas şi să înceapă o nouă viaţă. Deci, vă rog, sprijiniţi-ne aici, pe Open Arms şi ajutaţi-i pe aceşti oameni, fraţii şi surorile voastre", spunea actorul într-un video postat pe toate reţelele.

Richard Gere a criticat legea antiimigraţie a ministrului Matteo Salvini, care impune amenzi ONG care salvează vieţi în largul mării şi a cerut să fie primiţi migranţii ajunşi în Europa şi care au strâns "atâtea povestiri de suferinţă".

Salvini i-a replicat că această lege este necesară pentru ţară şi pentru a lupta împotriva traficanţilor de fiinţe umane şi a mafiilor, invitându-l totodată ironic pe actorul american să-i găzduiască pe migranţi "în vilele sale". "Generosul milionar îşi anunţă îngrijorarea pentru migranţii Open Arms, îi mulţumim:

", a scris Salvini. 

Iată, însă, că în Florenţa, gestul lui Richard Gere a fost privit drept un act de eroism şi răsplătit pe măsură. Primarul Dario Nardella i-a acordat ieri cheile oraşului Florenţa pentru acţiunile sale umanitare.



Recente pe Ok! Magazine

FotoJet Enrique și sora sa jpg
Premiere la GOPO 2024 iubiri noi, sarcini la vedere și tablouri de familie pe red carpet jpg
Esca și mama sa PNG
banner laura cosoi png
Gopo 2024   Amalia Enache, Andreea Raicu, Olimpia Melinte, Manuela Harabor jpg
Andreea Antonescu foto Ok Magazine DSC 0103 (2) jpg
FotoJet David tatuat jpg
Nicole Kidman, premiu pentru întreaga carieră, GettyImages (14) jpg
florin piersic facebook jpg
Jennifer Garner, Profimedia jpg
FotoJet Gherman jpg
FotoJet Penelope jpg
Violeta Bănică, fiica Andreei Marin, pe podiumul de modă la gala Nu există nu se poate   Facebook (9) jpg
Andie MacDowell la Cannes, 2023, Getty (5) jpg
Miss Universe Argentina PNG
Gest tandru între Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu la gala Nu există nu se poate   Insta (3) jpg
Oana Mosneagu si Vlad Gherman au stabilit data nuntii   Instagram (8) jpg
FotoJet Rafa și Nole jpg