Richard Gere, dragostea reîncepe la 66 de ani

10 ianuarie, 2016
3 richard gere si alejandra silva gettyimages 498486884 jpg jpeg

Aşa ar putea gândi atrăgătorul actor, care s-a afişat la premiera filmului său cu iubita ce are jumătate din vârsta lui.

Alejandra şi Richard

Focoasa spanioloaică a fost văzută alături de Ri­chard Gere vara trecută şi de-atunci au dispărut. Pentru ca acum să reapară în toată splendoarea de cuplu pe covorul roşu – la premiera peliculei lui, Time Out Of Mind. Gere îşi face, astfel, relaţia oficială. Dar cu cine? O cheamă Alejandra Silva, are 32 de ani şi este ceea ce s-ar pu­tea numi o mondenă a Spaniei, un fel de „fata lu’ tata“. Adică fiica lui Ignacio Silva, fostul vicepreşedinte al clubului Real Madrid. Paparazzi i-au pozat pe Richard şi Alejandra întâ­ia oară în iunie 2015, la bordul unui iaht, pe coasta italiană Acitrezza. La acel moment, presa scria că cei doi se vedeau deja, într-o mare discreţie, de aproape un an. „Alejandra îşi împarte viaţa între Madrid şi Manhattan, iar Richard a fost deja de câteva ori în oraşul ei“, relata atunci un apropiat.

Alejandra şi fiul ei de trei ani

S-ar putea spune, aşadar, că i-a luat ceva lui Richard până să oficializeze această relaţie. Şi aşteptarea a meritat. Căci ocazia a fost una cu totul specială. Noua lui peliculă vorbeşte despre drama oamenilor homeless, iar lansarea Time Out Of Mind la Madrid a fost organizată chiar de către Alejandra şi Fundaţia RAIS, o organizaţie care asistă peste 40.000 de per­soane fără adăpost din Spania şi peste 1.500.000 de familii care trăiesc în condiţii precare. Vorbim de o fundaţie la înfi­inţarea căreia chiar ea a pus umărul. Este, dacă ne gândim, o mişcare ce le consolidează relaţia, ştiută fiind implicarea actorului în proiecte umanitare. Asta după totala dedicaţie pentru budism şi cauza Tibetului. Şi, ce să vezi, Alejandra a bifat şi acest capitol – s-a apropiat mult de această religie.

Se visează deja doamna Gere? De ce n-ar face asta?! Doar că până atunci mai sunt ceva paşi de făcut. Într-un tribu­nal newyorkez încă se duce bătălia dintre starul din Ofiţer şi Gentleman şi Carey Lowell, soţia de care s-a separat în 2013, cu care are un fiu, Homer (de la această separare, el a mai avut o relaţie cu Padma Lakshmi). Şi, culmea, şi Alejandra este în proces de divorţ – de Govind Friedland (fiul magnatu­lui Robert Friedland), căruia i-a dăruit un fiu, Albert (3). Pare că în acest caz chiar şi ceea ce-i desparte îi apropie, de fapt, fiindcă s-au întâlnit într-un moment similar al vieţii – divor­ţul. Iar dacă Homer şi Albert se înţeleg, acesta va fi încă un plus. Să nu uităm, însă, de cea din urmă şi cea mai impor­tantă piedică: distanţa. Căci el trăieşte la New York, ea, în Madrid. „Mereu am crezut că relaţiile la distanţă sunt complicate, dar cu tehnologia pe care o avem azi la înde­mână, este mai uşor“, a replicat Alejandra.