Rita Wilson, soţia lui Tom Hanks, a suferit o mastectomie dublă

15 aprilie, 2015

Efectul Angelina Jolie există oficial şi-n rândul vedetelor. De curând, actriţa Rita Wilson a mărturisit că a fost diagnosticată cu cancer de sân şi nu a stat pe gânduri când a venit vorba să urmeze o mastectomie dublă şi o operaţie de recontrucţie mamară, pentru a preveni răspândirea insidioasă a bolii.

Efectul Angelina Jolie există oficial şi-n rândul vedetelor. De curând, actriţa Rita Wilson a mărturisit că a fost diagnosticată cu cancer de sân şi nu a stat pe gânduri când a venit vorba să urmeze o mastectomie dublă şi o operaţie de recontrucţie mamară, pentru a preveni răspândirea insidioasă a bolii.

Soţia lui Tom Hanks a renunţat temporar la actorie la începutul lunii aprilie, pentru a afla un diagnostic corect în privinţa bolii. Deşi primele rezultate ale biopsiei au fost negative, Rita, în vârstă de 58 de ani, a fost sfătuită de un prieten să ceară o a doua părere avizată, care i-a confirmat, finalmente, că suferă de cancer mamar.

“Săptămâna trecută, cu soţul meu alături de mine, dar având şi dragostea şi susţinerea familiei şi prietenilor, am urmat o mastectomie bilaterală şi una de reconstrucţie ca urmare a diagnosticului de carcinom lobular invaziv”, a declarat vedeta, care este căsătorită cu Tom Hanks de 27 de ani. “Îmi revin şi, cel mai important, mă aştept să mă vindec complet. De ce? Pentru că am depistat cancerul devreme, am doctori excelenţi şi am apelat la o a doua părere. Vă spun asta pentru că o a doua părere avizată este crucială pentru sănătatea voastră. Nu aveţi nimic de pierdut dacă două păreri medicale confirmă că totul este în regulă şi aveţi de câştigat dacă sunt diferite, pentru că diagnosticarea timpurie este cheia”.

Desigur, diagnosticarea şi operaţiile dificile pe care le-a suferit actriţa nu s-au datorat unei verificări de rutină. Rita era deja sub monitorizare atentă, incluzând mamografii şi RMN-uri din cauza unei afecţiuni numite carcinom lobular in situ (mai multe celule care evoluează anormal şi care cresc riscul de-a dezvolta mai târziu cancer de sân de tip invaziv). Vestea că suferă de cancer mamar şi că a urmat tratament a împărtăşit-o şi pe Facebook, susţinând femeile să se intereseze de sănătatea lor. De altfel, şi cântăreaţa Taylor Swift a mărturisit de curând că şi mama ei Andrea suferă de cancer.

Vedete precum Katie Couric, Christiane Amanpour, Christina Applegate ori chiar cântăreţul Josh Groban au susţinut-o cu mesaje pe reţelele sociale, dorindu-i numai bine şi lăudându-i curajul.

Rita Wilson şi Tom Hanks sunt căsătoriţi din 1988 şi au doi copii împreună, Chester Marlon (24) şi Truman Theodore (19).Recente pe Ok! Magazine

FotoJetBrit jpg
anca turcasiu
Angela Merkel si Regele Charles la dineul de la Berlin   profimedia 0766087803 jpg
Rege Jean Page (3) jpg
Dinu Maxer despre divorţ jpg
Angelina Jolie si Brad Pitt FOTO Getty Images jpg
Ana Morodan arestata cu 3 dosare penale (6) jpg
Salma Hayek și Francois Henri Pinault, soțul său jpg
Jennifer Aniston, premiera americană Murder Mystery 2 (7) jpg
Nadia El Nakla si Humza Yousaf   profimedia 0765882072 jpg
Kim Kardashian pe plajă, Profimedia (6) jpg
1 jorge masked singer romania jpg jpeg
Gisele Bundchen jpg
Tania Budi jpg
Bennifer verde neon, premiera Air, Getty (7) jpg
FotoJetMonica jpg
Prințul Harry în Marea Britanie (4) jpg
Elena Cârstea, în finala naţională Eurovision, în 2013 jpeg