Robert Turcescu, pus la zid de jurnalişti

23 septembrie, 2014

După ce a recunoscut că a fost ofiţer de securitate sub acoperire, fostul prezentator de televiziune şi-a atras antipatia colegilor de breaslă, care i-au adus critici foarte dure. Iată câteva dintre ele.

După ce a recunoscut că a fost ofiţer de securitate sub acoperire, fostul prezentator de televiziune şi-a atras antipatia colegilor de breaslă, care i-au adus critici foarte dure. Iată câteva dintre ele.

Duminică, pe blogul personal al lui Robert Turcescu a apărut o declaraţie sub titlul „Mărturisire li spovedanie“, care a constituit o confirmare a unor zvonuri apărute mai demult şi pe care unii o aşteptau de multă vreme. Iată cum sună ea:

„Da, am fost lt.-colonel sub acoperire. Public mai jos câteva dintre ştatele de plată, cu sumele de bani pe care le-am primit. Am ales să nu-l tradez pe bunul Dumnezeu şi să fac această mărturisire publică. Refuz să fiu Iuda în faţa lui Christos, chiar dacă astăzi, celor ce vor citi şi vor vedea acest text poate că nu le va fi foarte clar ce se întâmplă. Rugaţi-vă pentru mine şi cu mine să fim iertaţi şi izbăviţi. Sunt pregătit să îndur oprobiul public, îl merit, dar sper să avem parte de legi şi de judecători drepţi. Cu Dumnezeu înainte şi va fi bine! Vă cer iertare tuturor“.

Ulterior, Robert Turcescu a confirmat, la B1 TV, că postarea apărută pe blogul său este veridică, că documentele ataşate sunt reale şi că acum se simte eliberat şi fericit. "Este vorba despre o mărturisire publică, la care încă reflectez. Sunt dispus oricând voi fi chemat în faţa judecătorului să dispun de aceste documente şi să spun ce ştiu despre aceste documente (…) Nu am trăit o eliberare mai mare, o sărbătoare mai mare, nu am auzit lucruri mai frumoase în sufletul meu decât astăzi după ce m-am eliberat de povara asta. Într-un fel sau altul mi-am dat seama că e necinstit, că nu pot să vă mai mint, că trebuie să mărturisesc. Eu nu mai pot să trăiesc aşa. Astăzi vă spun, din moment în care m-am decis să public aceste documente, da eu le-am pus acolo, mi le asum şi sunt ale mele", a spus Robert Turcescu.

Cristian Tudor Popescu s-a declarat uimit de „delirul mistic” pe care Robert Turcescu l-a afişat în timpul confesiunii sale televizate, potrivit căreia a fost locotenent colonel sub acoperire.

„Sunt uluit de acest delir mistic pe care l-a afişat în seara asta. Nu înţeleg termenii pe care i-a folosit, în legătură cu ce? Impresia e că cel puţin să fi omorât pe cineva ca să foloseşti genul ăsta de termeni dostoievskieni în mizerie, din ăştia cu eliberare, cu uitaţi-vă în adâncul vostru”, a spus Cristian Tudor Popescu la Digi 24. „Pentru asta trebuie să existe o reclamaţie din partea respectivului serviciu. Trebuie cineva să se declare parte dăunată în treaba asta. E treabă lungă, nu cred că vom asista la aşa ceva. Deci, deocamdată nu există nimic de alura misticoidă a lui Turcescu în legătură cu Dumnezeu şi alte lucruri de soiul ăsta”, a mai spus Cristian Tudor Popescu, potrivit gândul.info.

Jurnalistul crede că Robert Turcescu nu a facut dezvăluirile „dintr-o revelaţie produsă ieri noapte, din moment ce asta datează de atâţia ani şi nu a simţit nicio nevoie şi nu a avut nicio ezitare să fie extrem de vocal la TV în diverse situaţii”. El a amintit că Robert Turcescu „a negat cu vehemenţă” faptul că a fost locotenent colonel.

„Ne amintim povestea cu Oprea şi cu acele liste de avansări, acum se află în faţa unei minciuni stridente pe care atunci a produs-o”, a mai spus jurnalistul, potrivit aceleiaşi surse.

"Nu ştiu cât de vinovat e Turcescu, ce a făcut, pentru ce se pocăieşte, se spovedeşte, mărturiseşte în felul ăsta. Parcă e un pastor de prin Noua Anglie”, a adăugat Cristian Tudor Popescu.

Şi Radu Banciu a comentat în termeni duri anunţul lui Robert Turcescu.

„Am asistat în seara asta la un denunţ fără onoare. Turcescu şi-a minţit colegii, angajatorii. În fiecare seară spunea că e jurnalist, că face anchete jurnalistice, acum a venit să vorbească de Dumnezeu. Ce impostură!”, a declarat Radu Banciu, potrivit gândul.info.

În plus, Radu Banciu a afirmat că Robert Turcescu, cel care a publicat pe blogul său informaţia că a fost locotenent colonel sub acoperire, ar fi făcut dezvăluirile după ce ar fi fost şantajat.

„Dârdâia când a plecat de aici. E clar că a fost şantajat în ultimul hal. Ca la cămătari: dacă nu dai bănuţul, dispari!”, este de părere realizatorul tv, potrivit aceleiaşi surse.

„E o zi mare, am mai scăpat de un impostor (...) a fost un fariseu şi o jivină până în ultimul moment al carierei lui. E la fel de laş ca oamenii politici. A fost forţat, pentru că nu mai avea de trăit. Era rupt tot. Nu l-am mai văzut aşa speriat niciodată”, a mai adăugat Radu Banciu.

Cum era de aşteptat, cel mai furibund atac a venit din partea lui Mircea Badea:

"Faptul că Robert Turcescu este un porc... am stabilit de foarte mult timp încoace. Este indubitabil: Robert Turcescu este porc. Nimic nou. Acum că porcul face un joc este limpede. Este foarte clar. Ce fel de joc este acesta? Pentru a nu-l amplifica... eu spun să rămânem circumspecţi. Repet: în aceste momente se produce un joc. Nu mi-e clar ce fel de joc. Oricum... Robert Turcescu rămâne un porc. În acest moment, nişte instituţii ale statului de drept au o mare problemă", a spus Mircea Badea în "pasa" dintre "Sinteza Zilei" şi emisiunea sa, "În gura presei".

"Robert Turcescu a acţionat la ordin. Repet: jocul acesta este foarte bizar. Sunt multe elemente complicate. Vom comenta mâine mai pe larg această mocirlă a prefăcătoriei în care se scaldă nişte tărâturi care pretind a fi forme de viaţă umane. Îmi este foarte scârbă", a adăugat Mircea Badea în emisiunea "În gura presei".

Şi Mihai Gâdea a avut o reacţie extrem de dură la adresa lui Turcescu:

“Nu poţi să faci ce a facut colonelul dacă nu eşti o slugă. Colonelul de-a lungul istoriei a făcut atâtea mizerii, încât încă una să o mai scrii… Acum comanda era să scrie că este Ponta ofiţerul acoperit. Mizeria trage la mizerii. "Tic-tac", scria el despre timpul care se scurge pentru Ponta, ar fi trebuit să folosească pentru gură, că miroase. Escrocii ăştia şi-au bătut joc de România şi de dumneavoastră”, a spus Gâdea la Antena 3.Recente pe Ok! Magazine

carla bruni profimedia 0712152924 jpg
ales8 jpg
Jennifer Lopez a revenit în SUA (2) jpg
ginghina11 jpg
Mădălina Ghenea 35 (2) jpg
kim kardashian si pete davidson
marin6 jpg
pen1 jpg
Ruby jpg
marin preda jpg
mario1 jpg
soacra Posh PNG
pie1 jpg
GettyImages 1200624867 jpg
dan124 jpg
selena gomez real stomachs tiktok jpg
eniko5 webp
5 jeniffer lopez si ben affleck la venetia jpg jpeg