Robin Williams şi Marsha Garces: Până când moartea i-a despărţit…

13 aprilie, 2017
"License To Wed" Los Angeles Premiere   Arrivals jpeg

Căderea regretatului comic în patima alcoolului a pus capăt mariajului lor de 19 ani, însă nu şi unei iubiri care dăinuie, în sufletul ei, chiar şi după ce actorul şi-a luat viaţa.

N-a fost nici prima şi nici ultima soţie pe care actorul a avut-o, însă cu siguranţă că Marsha Garces a însemnat cel mai mult pentru regretatul comic.

Inima mea este ruptă în mii şi mii de bucăţi“, şi-a început Marsha scrisoarea de adio adresată fostului ei soţ şi tatălui copiilor ei, în ziua în care a aflat de sinuciderea acestuia. „Vă rog să-l păstraţi viu în amintirea voastră pe omul blând, iubitor, generos – şi da, genial şi amuzant – care a fost Robin Williams!“ Nu există urmă de îndoială că cea care i-a fost alături regretatului comediant timp de aproape două decenii îl poartă în continuare în sufletul ei pe Robin Williams, în ciuda faptului că ea şi-a dorit divorţul pe vremea când formau un cuplu, iar el s-a recăsătorit bine-mersi după despărţirea lor. Dragostea şi respectul care i-au unit cândva pe Garces şi Williams s-au păstrat intacte chiar şi după trecerea lui în nefiinţă. Williams s-a sinucis pe 11 august 2014, în casa lui din California, unde a fost găsit spânzurat şi cu venele tăiate, de asistenul lui personal.

Avea 63 de ani şi, afectat de o depresie puternică şi demenţă (dacă e să ne luăm după spusele ultimei lui soţii, Susan Schneider), genialul comic era la a doua încercare de a-şi lua viaţa din ziua respectivă. „Chiar şi-n cele mai întunecate momente din viaţa sa, era întotdeauna blând“, a declarat fiica lui, Zelda, care a fost printre primele persoane care şi-a exprimat regretul şi dorul sfâşietor în acea cruntă zi. Iar mama sa, Marsha, i-a împărtăşit întru totul sentimentele. De fapt, încă de la începutul relaţiei cu Williams, Garces a înţeles perfect sensibilitatea actorului şi i-a potenţat talentul incontestabil.

Zelda şi Cody, copiii rezultaţi din mariajul lui Garces cu Williams, regretă nespus pierderea tatălui lor.

Marsha l-a întâlnit pe starul hollywoodian când soţia lui de la acea vreme, Valerie Velardi, a angajat-o ca bonă pentru fiul lor Zachary Pym Williams. Nefiind la prima relaţie extraconjugală din viaţa lui – avusese, în 1984, o aventură cu chelneriţa Michelle Tish Carter – Robin şi-a început idila cu Finnipino (cum o alinta el pe Marsha datorită originii ei filipineze), pe când era încă însurat cu Valerie. „E un suflet blând, minunat“, a spus despre ea în 1990. Iar, în 1988, adică după zece ani de mariaj cu Velardi, Williams a divorţat, pentru ca, în aprilie 1989, să se căsătorească cu Marsha, care era deja însărcinată cu copilul lui. Fiica lor, Zelda Rae Williams (denumită după un personaj din Super Mario Bros.), s-a născut în 1989, iar doi ani mai târziu a venit pe lume cel de-al doilea copil al lor, Cody Alan Williams. Nimic nu părea să le poată pune vreodată în pericol fericirea. El se afla în plină ascensiune profesională, iar ea a devenit din bonă asistenta personală a soţului ei la câteva dintre filmele emblematice ale acestuia. Garces a învăţat din mers meserie şi a ajuns să lucreze la pelicule precum Jakob the Liar şi Mrs. Doubtfire, în care partenerul ei de viaţă era starul principal, iar ea producător.

Robin şi Marsha au făcut echipă bună atât acasă, cât şi pe plan profesional. Soţia actorului a produs două dintre filmele lui emblematice - Jacob the Liar şi Mrs. Doubfire.

O echipă de vis atât acasă, cât şi la serviciu! Şi, drept dovadă că s-a descurcat mai mult decât onorabil, doamna Williams a primit o nominalizare la premiile Emmy pentru producţia Robin Williams: Live on Broadway. În mod cu totul surprinzător, mariajul lor, dar şi colaborarea fructuoasă pe care o aveau pe platourile de filmare, s-au încheiat când Robin s-a apucat din nou de băut, după 20 de ani de abstinenţă. „Într-o bună zi, am intrat într-un magazin şi am văzut o sticlă de Jack Daniel’s“, şi-a început Robin confesiunea despre momentul care a cauzat ruptura dintre el şi soţie. „Apoi parcă am auzit o voce «Hei, doar o gură, atât, numai o înghiţitură». Şi am băut-o.“ Iubita lui, Finnipino, i-a fost alături zi şi noapte şi a rezistat eroic lângă el încă doi ani după surprinzătorul lui moment de slăbiciune. „Este minunată, face ca totul să pară atât de simplu“, o lăuda el în ultimul lor an împreună. Degeaba, însă. În 2008, Marsha şi-a luat până la urmă inima-n dinţi şi a depus actele de divorţ. Ceva se rupsese definitiv între ei, încrederea ei în el i-a fost trădată. Şi, în ciuda eforturilor şi chiar a reuşitei lui de-a se lăsa de băutură – pentru că actorul a urmat cu succes programul unei clinici de reabilitare – doamna Williams nu s-a răzgândit, iar în 2010 s-a văzut cu actele de divorţ în mână. „E trist“, a declarat Mike Medavoy, producătorul filmului Licence to Wed (2007).

Trei căsnicii. Celelalte două soţii pe care le-a mai avut starul au fost Valerie Velardi şi Susan Schneider (foto stânga).

„Ea părea de mare încredere şi era atât de potrivită lui!“ Totuşi, s-au despărţit şi au făcut-o în cel mai amiabil mod cu putinţă. Nu tu acuze publice aduse unul altuia în lungul proces de finalizare a divorţului şi nici măcar resentimente după ce şi-au spus „Adio!“. Atât de atipic unui cuplu hollywoodian, atât de înduioşător că nişte foşti soţi, expuşi publicului la orice oră din zi şi din noapte, şi-au lăsat postdivorţ loc de „Bună ziua“! Şi, mai mult deatât, el i-a rămas pe veci recunoscător ei pentru sprijinul acordat în lupta sa antidependenţă, motiv pentru care n-a rupt niciodată complet legătura cu mama a doi dintre cei trei copii care-i poartă numele. Marsha şi-a continuat apoi activitatea filantropică, iar el s-a afundat în muncă. „Îi prinde bine să lucreze acum“, a mărturisit un apropiat de-ai actorului la vremea respectivă. Unde mai pui că avea nevoie de bani pentru a se întreţine şi a cotiza constant celor două foste soţii şi copiilor lor. Cu un total de 33 de milioane de dolari transferate post-divorţ în conturile lui Valerie şi al Marshei, Williams a simţit, în ultimii ani ai vieţii lui, tot mai apăsătoare greutăţile financiare. „Divorţul e scump. Îţi smulge inima din piept prin portofel. Dar sunt eu în relaţii bune cu fostele soţii? Sunt.“ De fapt, dintre cele trei soţii pe care le-a avut, cel mai bine s-a înţeles cu Garces.

Cea de-a treia doamnă Williams, Susan Schneider, a fost doar o copie nereuşită a predecesoarei ei. Tot artistă (designer, şi nu pictoriţă ca Marsha), Susan n-a reuşit, totuşi, să sensibilizeze publicul precum Marsha, care a plâns, cu toată sinceritatea, dispariţia sufletului ei pereche: „Îmi îmbrăţişez copiii în încercarea de a-l celebra pe omul pe care îl iubim atât de mult, în timp ce simţim o pierdere incomensurabilă.“

Foto: Guliver/ Getty Images/Rex FeaturesRecente pe Ok! Magazine

Cher la Paris, Foto  Profimedia (15) jpg
berecleanu andreea jpg
Luciu Nicoleta2 jpg
Regina Elisabeta a II a, Prințul Harry, deces, certificat deces  Sursa foto   Profimedia jpg
FotoJetMoni jpg
Alexandru Arsinel
cage jpg
Adrian Mutu si Alexandra Dinu (1) jpg
Pique si Shakira Getty jpg
Jennifer Lopez sexy (2) jpg
Coolio (2) jpg
Gwyneth Paltrow 50 ani (5) jpg
robert cormier heartland2 jpg
shakira gerard pique profimedia 0358577468 jpeg
Kelly Osbourne insarcinata (2)   Instagram jpg
Shnia Twain   Instagram (1) jpg
Victoria Beckham   Instagram (3) jpg
FotoJet (32) jpg