Roman Abramovici, victimă colaterală în războiul din Ucraina. S-au confirmat simptomele de otrăvire la masa tratativelor, în Kiev

29 martie, 2022
1 roman abramovici profimedia 0671134678 jpg jpeg

Oligarhul rus şi doi dintre membrii echipei ucrainene de negociere cu Rusia ar fi fost vizaţi de o tentativă de otrăvire.

Roman Abramovici nu este doar cel mai cunoscut oligarh din cercul lui Vladimir Putin, ci pare a fi şi piesa-cheie în războiul ruso-ucrainean. După ce a fost prima victimă a sancţiunilor Vestului, pentru ca mai apoi să fie scutit "pentru bună purtare", Roman Abramovici rămâne un factor important în negocierile de pace dintre taberele beligerante. Însuşi Vladimir Putin şi-a dat acordul pentru implicarea acestuia în negocierile pentru restabilirea păcii între Rusia şi Ucraina.

Dar iată că favorizatul Abramovici s-a aflat într-o poziţie de risc, asemenea multor duşmani de-ai lui Vladimir Putin, care au ajuns în spitale sau chiar direct în mormânt, după ce au fost otrăviţi. Cel puţin, asta susţine purtătorul său de cuvânt, care tocmai a confirmat faptul că Roman Abramovici a avut simptome similare unei otrăviri, la negocierile de pace informale de la Kiev la începutul lunii martie.

A fost în timpul primei sale călătorii la Kiev. Roman şi-a pierdut vederea timp de câteva ore. În Turcia, au fost trataţi într-o clinică, împreună cu Rustem”, a declarat o sursă pentru theguardian.com.

Alături de el, alţi doi membri ai delegaţiei au prezentat semne ale otrăvirii cu diverse substanţe chimice. Ei au părăsit ulterior Ucraina pentru a se deplasa în Polonia, iar apoi au zburat la Istanbul, unde au primit tratament medical.

Cei trei au consumat doar ciocolată şi apă în orele de dinaintea apariţiei simptomelor. Un al patrulea membru al echipei, care a consumat de asemenea ciocolată şi apă, nu a prezentat simptomele respective”, a scris "Bellingcat", o publicaţia de jurnalism de investigaţie.

Presupusa tentativă de otrăvire este pusă pe seama unor lideri din tabăra dură de la Moscova care, spun ei, vor să saboteze negocierile de pace, au declarat persoane la curent cu această situaţie, citate de "Wall Street Journal".

Starea lui Abramovici s-a îmbunătăţit şi ulterior s-a întors la Kiev pentru a lua parte la o altă rundă de negocieri. De altfel, o a patra rundă de tratative între delegaţiile oficiale ruse şi ucrainene vor avea loc săptămâna aceasta la Istanbul.

FOTO: ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Hunter Biden, fiul cel mic al presedintelui Joe Biden   Profimedia (2) jpg
Printul Harry si Elton John   Profimedia (1) jpg
Adina Galupa Eady si sotul sau, muzicianul Frank Eady (4) jpeg
rocco siffredi iumor ep 7 sezon 13 foto Antena 1 jpg
luminita anghel jpeg
Brad Pitt
alec baldwin halyna hutchins jpeg
Jennifer Lopez, Josh Duhamel în Shotgun Wedding, Foto Profimedia (16) jpg
Diana Munteanu   Antena 1, arhiva personala (4) jpg
1 will smith jpg jpeg
Alina Eremia jpg
cabral si adela jpg
Rihanna, cină în rochie transparentă  Foto Profimedia (5) jpg
andreea banica4 fb jpg
1 0 britney spears profimedia 0308237502 2 jpg jpeg
1 divort angelina si jolie brad pitt jpg jpeg
kim kardashian 1 jpg
Gwen Stefani foto profimedia jpg