Românii au talent?

27 aprilie, 2011

O mare parte din parcursul emisiunii mi-a propus impresia că e nenorocire cu talentul. De la juriu, la actorul Pavel Bartoş, pe rând şi-au declinat pertinent absenţa talentului. Este incredibil cum poate fi cel din urmă trecut ca simpatic.

A fost sau n-a fost?! Mi se pare treaba total nelămurită. O mare parte din desfăşurarea emisiunii mi-a propus impresia că e nenorocire cu talentul. De la juriu la actorul Pavel Bartoş, toţi pe rând şi-au declinat pertinent absenţa talentului. Este incredibil cum poate fi cel din urmă trecut ca simpatic. Adică eu înţeleg că deznodământul conjugă şi gusturi, şi subiectivitate, şi tot felul de criterii dubioase. Băi, dar totuşi! Ne uităm în aceeaşi direcţie. Vedem acelaşi om, chinuit de postura de băiat simpatic cu care a fost investit. Nicio legătură cu talentul. Dacă stabilim că talentul are legătură strict cu concurenţii, intru iar în panică. Sunt tentat să cred că titlul trebuia dat cu semnul întrebării. Altfel, uneori a părut hazardat. Ce e însă clar e că suntem într-o lipsă de talent aproape tâmpă în sesizarea talentului. O ţară acoperită de ceaţă. Atât de mult a fost obişnuită în a urmări maimuţăreală vândută drept talent. Atâta promptitudine a fost în promovarea intrigilor determinate de oameni cu probleme psihice, îmbrăcaţi în postura deja ridicolă de star. Atâta lipsă de talent e la televizor, încât nu mai există resurse intelectuale minime pentru aprecierea lui.

Eu nu spun că băiatul nu e talentat. Dar talentul lui e într-o disproporţie consistentă cu titlul cu valoare de verdict:românii au talent. Românii talentaţi nu mai au ce căuta la televizor. E vremea “românilor curiozităţi”. E vremea lipsei de talent. E vremea producătorilor de divertisment total lipsiţi de talent. E vremea celor în stare să intereseze publicul doar la nivel de curiozitate. E vremea celor care se scuză ridicol că maimuţăreala lor e orizontul de aşteptare al telespectatorului. Păi băi, cum se alcătuieşte o emisiune cât de cât cu sens, cum a fost “Românii au talent”? Sau foarte plină de sens cum e “Dansez pentru tine”? Cum se strâng milioane de telespectatori. Ăsta e orizontul de aşteptare, băi, ameţiţilor netalentaţi!Recente pe Ok! Magazine

Majda Aboulumosha si Ruxandra Ion jpg
vladimir putin profimedia 0691857509 jpg
mada2 PNG
Nunta si botez Nicole Cherry Anastasia Florin (1) jpg
julia roberts profimedia 0692751831 jpg
cici8 jpg
mick jagger profimedia 0245443585 jpg
Hayley Atwell Maverick jpg
ed9 jpg
Roxana Ciuhulescu, sotul Silviu Bulugioiu si copiii Ana si Cezar (1) jpg
profimedia 0618399156 jpg
adriana lima profimedia 0692438219 jpg
Florin Piersic JR jpg
elon2 jpg
tom cruise profimedia 0692427090 jpg
reghe jpg
IR6 5937 jpg
Julia Fox (5) jpg