Românii au talente!

7 mai, 2012

Povestea Răzvan Exarhu, un celebru om de radio ca să spun aşa, o întâmplare. O scriu aproximativ. Doi colegi de-ai lui se plictiseau. Şi atunci au luat o decizie importantă. Să fure catedra din amfiteatru.

Povestea Răzvan Exarhu, un celebru om de radio ca să spun aşa, o întâmplare. O scriu aproximativ. Doi colegi de-ai lui se plictiseau. Şi atunci au luat o decizie importantă. Să fure catedra din amfiteatru. N-a fost uşor. Vă daţi seama. Stai, desfă-o. Cutare. Să nu vină cineva. Nebunia de pe lume. Apoi până au scos-o pe geam, că era la parter. Unul dintr-o parte. Celălalt din cealaltă. Ţine-o să nu cadă. Ai grijă la geam. Băi, se aude cineva. Linişte. După vreo două ore au reuşit. Şi mergeau unul în faţă, celălat în spate. Unul dintre ei ridică o problemă: “Băi, stai aşa, şi acum ce facem cu ea?”. Şi s-au aşezat să se gândească. După vreo zece minute au ajuns la concluzia că n-au ce face cu ea. Şi s-au hotărât s-o ducă înapoi. Iar, nebunia de pe lume. Cum o bagă pe geam. Să nu vadă cineva. S-o monteze la loc. Nebunia minţii.

La asta mă gândesc când văd demersul ăsta aproape asupritor al televiziunilor de a găsi oameni talentaţi. Ba la gătit. Ba la cântat. Ba la orice. Se fac showuri întregi. Cu rating. Cu bani mulţi. Cu balamuc. Cu chestii. Îi găsesc pe ăştia şi atât. Se întorc la postura anonimilor talentaţi. Şi mă gândeam că tocmai aici e talentul. E plină lumea de oameni talentaţi care sunt apoi puşi să-şi exercite talentul. Ca miză unică a descoperirii lor. E plin de d-ăştia. Noi nu suntem aşa. Noi suntem foarte specifici. Noi doar îi descoperim. Şi de aici vine talentul. Suntem foarte talentaţi la a nu face apoi nimic cu ei. Pentru că în paralel ni se spune, sub diferite forme, că suntem nişte imbecili. Şi ni se livrează tot felul de personaje stranii, aflate în exercitarea stranietăţii lor, argumentându-le că sunt ceea ce publicul doreşte. Talente... .

E un talent ca într-o ţară cu 20 de milioane de locuitori să ajungă celebră una, Simona Traşcă. E un talent să avem o celebritate care să nu poată să apară altfel decât într-un balamuc cu cineva. E un talent să faci zilnic acelaşi lucru şi să laşi senzaţia că e o situaţie ieşită din comun.Vorbim despre Oana Zăvoranu. E un talent să faci o emisiune tabloidă pe Antena1, cu nici 200. 000 de telespectatori şi să te prezinţi ca un moderator de mare succes. Vorbeam despre Dan Capatos. E un talent ca, timp de un an aproape, să spui în fiecare seară că ai găsit-o pe Elodia, după care să te decizi să intri în politică, având o credibilitate de 20% în rândul populaţiei cu intenţie de vot. E un talent ca o ţară să aibă politicienii ăştia din ultima vreme şi să existe în continuare ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat.Recente pe Ok! Magazine

Charlize Theron  foto   GettyImages jpg
Adele înainte și după dietă (1) jpg
Lady Gaga, Getty (2) jpg
Stephan Pelger1 (1) jpg
Joan Collins cu fiul Alexander Newley, Profimedia jpg
Angelina Jolie, Getty (2) jpg
Kim Kardashian  jpg
Gerard Pique si Clara Chia, Foto Profimedia jpg
baiat adoptat horia brenciu 8 jpg
Andreea antonescu jpg
Salma Hayek GQ Awards, Getty (4) jpg
shannen doherty foto profimedia 13 jpeg
FotoJetJLo jpg
ioana dichiseanu muzica fado jpeg
Shakira în public la Barcelona, vizionând Marele Premiu de Formula 1, Getty jpg
Pierce Brosnan și Keely Shaye Brosnan, Getty (1) jpg
MIhai Petre IMG 4218 (2) jpg
Charles Romania jpg